Devatenáct klavírů

Devatenáct klavírů https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41330/devatenact-klaviru-41330.jpg 4 40 7

Inspektor Klubíčko série

< 4. díl >

V tomto příběhu, odehrávajícím se za první republiky, pracuje detektiv Klubíčko v českém pohraničí, jež se už chystají uchvátit nacisté, a řeší zde složitý případ hledání šperků, které ukryl výrobce klavíru ve dvou nástrojích a po nichž pátrají jeho příbuzní i nacisté, aby jejich ohromné hodnoty užili k financování svého politického boje.... celý text

Přidat komentář

jprst
26.05.2022 4 z 5

Dobrá špionážní detektivka s výborně vystiženou atmosférou a politickou situací tehdejší doby a k tomu sympatie vzbuzující detektiv Klubíčko. Vhodná četba na jedno příjemné odpoledne.

Lejdus
27.07.2019 3 z 5

Na muj vkus az prilis zamotane a spousta postav. Nicmene detektivka na tehdejsi dobu dobra. Vliv politiky do vsedniho zivota a prace vykresluje stresujici prostredi, ve kterem museli lide fungovat.


dagmar5477
05.01.2019 5 z 5

Příjemná detektivka, která mě zaujala především popisem doby a Karlových Varů.

Eicherik
20.05.2018 3 z 5

Detektivka s částečně špionážním pozadím, v které mě nejvíce zaujalo líčení doby, kdy narůstá vliv Sudetoněmecké strany. Většina děje se odehrává v Karlových Varech a pro čtenáře, kteří mají tohle město rádi mohou být zajímavé detaily ze zdejšího místopisu.

Chemiczka
25.01.2017 5 z 5

Výborná oddechová detektivka. Mé první setkání s Klubíčkem v knižní podobě (v televizní inscenaci s p. Donutilem, již několikáté). Nápaditě zasazeno do období narůstání vlivů jak nacismu v Německu, tak henlainova hnutí v československém pohraničí. Kromě honby za klavíry, potažmo poklad, jsem více než ocenila popis tehdejších politických nálad, a snahy československé vlády, pokud možno henleinovce, resp. nacisty, nedrážit a tiše doufat, že to nějak dopadne. Nejen z historie víme, že zlo vitězí, pokud dobří lidé nic nedělají!

jarmik
19.05.2016 3 z 5

Slabá detektivka se zmatenou zápletkou a nepřehledným množstvím postav. Doporučit ji mohu jen karlovarským patriotům, kteří si užijí mnoha detailů z karlovarského místopisu (za to dávám jednu hvězdičku navíc, jinak si více než 2 nezaslouží).

WEIL
17.08.2011

Detektiv Klubíčko je oblíbená postava spisovatele Emila Vacheka, a jeho příběhy by proto neměly nudit žádného milovníka detektivek.