Inkoustová krev

Inkoustová krev https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56521/bmid_inkoustovy-svet-inkoustova-krev-bqA-56521.jpg 4 153 29

Inkoustový svět série

< 2. díl >

Prašprstovi se začne stýskat a nechá se znovu přenést do Inkoustového světa. Jeho žák Farid však zůstane a upadne do rukou krutého Basty. Podaří se mu uprchnout, aby varoval rodinu knihaře Mortimera, jehož dceru Maggie miluje. S pomocí Maggie se chce dostat do Inkoustového světa a tam varovat a chránit svého pána Prašprsta. Proniknou tam však i jejich nepřátelé a plány Farida a Maggie jsou ohroženy. Děj bezprostředně navazuje na první díl trilogie, Inkoustové srdce.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub , Euromedia
Originální název:

Tintenblut , 2005


více info...

Přidat komentář

Guarnere
01.01.2024 3 z 5

První polovina se tedy neuvěřitelně vlekla. Chápu, že jsme se ocitli v novém světě, který bylo třeba řádně popsat, nicméně popisy mě nijak zvlášť nezaujaly. Ke konci začalo přibývat poměrně hodně tiskařských chyb, dokonce byla zaměněna postava Kozoroha a Zmijohlava, tyhle chyby vždy trochu vyvedly z míry. Fenoglio mi poměrně rychle lezl na nervy a s ním překvapivě i Farid. Nakonec se nejoblíbenějšími kapitolami staly ty s Moem a Resou.
Tak, jak se vlekl úvod, tak závěr naopak běžel do cíle jako splašený. Popravdě mě však nově přičtená postava od rychlého navázání dalším dílem trochu odradila.

zandu
22.10.2022 4 z 5

Hezké pokračování příběhu. Jen mě tu trochu štval Fenoglio. Teď si dám na chvíli od inkoustového světa pauzu a za pár týdnů se vrhnu na třetí díl :-)


Háčko
29.01.2020 4 z 5

Velice jsem se těšila na svět Prašprsta, na Černého prince a jeho medvěda a další. Ty části kolem nich se mi velice líbily.
Ale už opravdu nesnesu víc vychloubání starého Fenoglia, i ta Meggie mě lezla na nervy, i když chápu, že se chová jak třináctileté dítě, kterým je. Slečinka by se měla probrat, měla jsem chuť na ni křičet, hrozná holka.

kamibe
27.06.2019 4 z 5

Tuhle knihu jsem musela číst někdy v době, kdy DK ještě snad ani neexistovala. Jinak bych tu určitě už dávno napsala nějaký oslavný komentář. Patří totiž mezi knihy, na které jsem nezapomněla. Později jsem v autobusu RJ shlédla také film, ale musím říci, že jsem raději četa knihu a představovala si to všechno po svém.

Vera Silent
15.01.2019 4 z 5

Druhy dil si obstojne drzi kvalitu. Inkoustovy svet je nadherny a je prijemne do nej vklouznout. Jen sympatie k postavam se alespon pro mne znacne prerozdelili. Meggie se parkrat zachova hloupe, vrcholne naivne a navic postrada schopnost objektivniho usudku a sebereflexe. Chtela snad takto odlisit autorka detsky charakter od dospelych postav? Kazdopadne je clovek vdecny za vypraveni v 3.osobe, diky cemuz do te Meggiiny hlavinky uplne nevidime, a za castou zmenu na jine postavy. Naopak Mortimer ziskava hrdinne rysy a prave o nem a Rese jsem cetla nejradeji. Rozhodne zustavam pozitivne naladena na posledni dil.

Mimochodem, zatimco jsem prvni dil cetla v dospivani, tento se ke me dostal az v dospelosti. Mozna proto ma snizena tolerance k detskym postava. Take si nelze nepovsimnout, jak jsou vsechny postavy recove korektni. No ano, zkratka takova barvita pohadka.

Annkag
08.10.2018 4 z 5

Po návrate Prašprsta zpátky domů už nie je Inkoustový svet to čo predtým...jeho manželka Roxana už nie je vysmiata ako predtým.Jeho dcéra o otcovi nechce ani počuť.
Komplikovanosť príbehu nastáva v okamihu keď sa do Inkoustového sveta začíta i Maggie a Farid aby zabránili knižnému koncu,ktorý končí Prašprstovou smrťou...
Dojímavé pokračovanie prvého diela...zdlháve opisy mi vôbec nevadili,pretože mi pomohli vytvoriť si v hlave zaujímavý svet plný ohnivých víl a postáv,ktorými sa hemžil.
A samotný autor Inkoustového sveta zohraje taky ešte svoju velkú rolu vo svojom vlastnom diele.

Zuziiik
12.10.2017 2 z 5

Nevím, prostě to bylo všechno moc zdlouhavé....před posledním dílem si dám pauzu....

Percabethka
22.10.2016 1 z 5

1* dávám za to, že je to o knihách, jinak je to neskutečně nudné a postavy se chovají strašně -.-

Jido
17.10.2016 4 z 5

První díl série mě moc nebavil, ale tohle - to je jiná. Nenudila jsem se, děj měl spád, Inkoustový svět je opravdu kouzelný a temný zároveň. Už se těším na další díl.

kata5121
06.01.2016 4 z 5

To, že Inkoustové srdce má pokračování jsem zjistila úplně náhodou po mnoha letech, takže jsem samozřejmě byla nadšená. Stejný pocit jako jednička to nezanechá, ale je to prostě rozvinutí Inkoustového světa - takže za mě téměř plný počet.

kamibe
11.10.2015 4 z 5

Inkoustové srdce jsem četla před dost lety a vůbec jsme netušila, že má pokračování. Sáhla jsem po tomto druhém dílu s velkou chutí, ale mám dojem, že se mi nelíbil tolik jako ten první. Některé kapitoly se mi četly pomalu, některé mi připadaly zdařilejší. Například kapitola ze závěru Sojčí pírko, byla jednou z těch, které se mi četly rychle. Zítra si půjčím třetí díl a těším se, že se mi bude líbit stejně, jako ten první.

Arya26
12.06.2015 5 z 5

Líbil se mi víc než první. Inkoustový svě je úžasný a krutý zároveň . Bylo nádherné jak se Prašprst obětoval za Farida. Ukázal tím ,že ho šíleně miluje jako svého syna :( . Když se to stalo tak jsem byla hrozně dojatá a doufám v jeho návrat......

Áňa 998
12.04.2015 3 z 5

Knížka mě chytla až na posledních 20-ti stránkách. Některé kapitoly jsou naprosto o ničem.

Jennkie
21.09.2014 3 z 5

Hezky sestavený příběh plný magie, lásky, dobrodružství, nenávisti a všeho, co by člověk od tohoto žánru očekával... Ale pohádka to není, rozhodně bych se rozmýšlela, jestli to budu číst svým dětem, protože je to hodně temná pohádka. Když čtu, tak mám takový tísnivý pocit, že všechny tyhle peripetie nemůžou skončit dobře a to by se v pohádkách stát nemělo. Autorka se stejně jako fiktivní autor v knize vyžívá ve zlých postavách a někdy je toho až přespříliš....

ilicka
17.09.2014 5 z 5

Mortimer a jeho bolestivý přerod v BlueJaye, Meggiino objevování nového světa, Dustfingerův návrat k rodině, přepisování historie, která si však vždy najde cestu k původními proudu, a především konfrontace Adderheada s BlueJayem - velký podíl na mé lásce ke knize má i audioverze načtená Brendanem Fraserem. Cornelia Funke potemněla, ale pořád není tak depresivní, jako (ze zjevných důvodů) v posledním díle Inkserie.

Jana_Z
18.03.2014 5 z 5

Souhlasím se všemi předchozími komentáři - je to nádherný barevný svět, úplně mě pohltil. Doporučuji.

angelbooks
13.12.2013 5 z 5

Moc pěkná kniha i děj. Moc doporučuji fanoučkům Inkoustového světa. Druhý díl jsem si oblíbila víc než první díl, od této knihy jsem se totiž SKORO nedokázala odtrhnout :D . Vřele doporučuji.

Alee
09.12.2013 5 z 5

Knížku bych nedoporučovala dětem, protože je to sice hezký příběh, ale nevím, jestli by to dítě odrostlé na animácích od pixaru ocenilo. Doporučuji všem od náctiletého věku výš, protože kniha se určitě bude líbit i dospělým. Je to dobrodružná kniha, kterou si zamilujete, pokud přijmete její pravidla a vžijete se do kůže jejích postav. Já se vrhám na poslední díl, protože tato kniha si dobyla vrchní pozice na mém žebříčku oblíbenosti velmi suverénně, jsem napnutá jak kšandy, jak to dopadne ;) Nemůžu tady dávat nějaké bodové hodnocení, protože by mi pravděpodobně nestačila stupnice a navíc bych se na to asi nedokázala podívat nezaujatě ;)

trynitrix
23.08.2013 3 z 5

Opět pohlcují příběh ale tak jako první mě do děje nevtáhl, přišlo mi strášně moc dějů roztahaných a dlouhých ale i tak jsem se příběhem v určitých částích bavila mno ted se vrhnem na trojku jak to vše konečně dopadne :-)

budíček
08.06.2013 4 z 5

Tak druhý díl Inkoustového světa nezklamal. Oproti prvnímu dílu byl napínavější, nápaditější, barevnější a zajímavější. Mnohem propletenější a pestřejší děj, zajímavé zápletky a kouzelný fantazijní svět. Vlastně skoro až pohádkový svět, ovšem jen na první pohled, protože v tomto světě je řada postav co nosí hrůzu a neštěstí... Trošku mi vadila délka knížky a zbytečnost některých vedlejších linií, které nepřinesly nic nového nebo podstatného, ale to je tak jediné, co se dá vytknout...