Mapa v kůži

Mapa v kůži https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43158/bmid_mapa-v-kuzi-9Db-43158.jpg 3 31 9

Impérium série

1. díl

Jedno nedělní říjnové dopoledne v Londýně. V Londýně jednadvacátého století. Mladý Kit vyráží za svou dívkou Mínou, aby spolu vyrazili na nákupy, ale osud ho zavádí do temné uličky, kde potkává svého pradědečka. Toho pradědečka, který ještě zcela mlád opustil manželku a děti a nevrátil se z nákupu. Jak je možné, že ještě žije? A proč tady na něj čeká? Odchází spolu do přímořské hospůdky, která vypadá jako skanzen pro turisty, ale turisté nikde... Proč mu Mína nevěří, že se nikde netoulal a byl s pradědečkem? Že o něm nikdy před tím nemluvil, no a co? Nejlepším důkaz je vzít ji s sebou zpátky do té tmavé uličky a vše jí ukázat. Tím se ale spouští celý řetězec událostí, kdy Kit netuší, že vzít s sebou někoho na cestu do jiné dimenze a do jiného světa mohou jen ti vyškolení. Mína se po cestě za hranice naší reality ztrácí a ocitá se v Čechách ve třicátém roce vlády císaře Rudolfa II. To ale na začátku netuší. Řízením osudu potkává pekaře, který jede do Prahy otevírat rodinný obchod a přidává se k němu. Spolu potom dosahují slávy předčasným představením kávy v tomto světě a dostávají se i na císařský dvůr. Mezitím Kit se svým pradědečkem hledá způsob, jak Mínu nalézt a vrátit ji zpět. Cestují tedy po mnoha místech a v různých časech. Cestování mezi dimenzemi přitahuje ale nejen vědce a dobrodruhy, ale i desperáty, kteří chtějí na všem vydělat. Ty představuje především hrabě Burley se svými hrdlořezi, kteří jsou našim cestovatelům zdá se neustále v patách... Náskok získá vždy ten, kdo zná cestu vpřed. A všechny cesty mezi světy jsou zakresleny v mapě, kterou si jejich objevitel Arthur Flinders-Petrie nechal vytetovat do své kůže, aby ji měl vždy u sebe a nikdo mu ji nemohl vzít. Náskok získá vždy ten, kdo zná cestu vpřed. A cestu zná ten, kdo má Mapu v kůži.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Plejáda
Originální název:

The Skin Map , 2010


více info...

Přidat komentář

Kikulka97
07.11.2020 3 z 5

Dobrý námět fantasy přečtený za jeden den. Dějová linka z původně nijakou a nudnou Mínou mě bavilao poznání víc, než ta hlavní se slavným "zcestovalým" Kitem. Na to, že je autor docela "vypsaný" knížka má spoustu much, nad kterými se nejde nepozastavit. Na druhou stranu na to, že je to oblbíený motiv cestování časem bych to řadila k těm zdařilejším. Škoda jen, že nedopřeložili další díly, mohlo se to hezky vyvrbit.

Sabina335
06.04.2020 4 z 5

Úžasný nápad na knihu, skvělý děj i zápletka. Ale co pokračování??? To mě vážně mrzí, že další knihy u nás nejsou k dostání.


Freedomova
02.05.2019 3 z 5

Ze začátku mě kniha moc nebavila, pak mne zaujala dějová linka týkající se Míny a její kavárny. Nakonec jsem zjistila, že další díly v češtině nevyšly, což mě definitivně zklamalo.

Jarmila97
29.03.2018 5 z 5

Naprosto skvělá kniha její děj mě úplně uchvátil dlouho sem se tak dobře nezačetla ale teď mě hrozně štve že další díly nejsou přeložený také do češtiny ráda bych si je přečetla :)

Ketesh
20.04.2017 5 z 5

Kniha mě fascinovala, byla bych ráda za pokračování, ale toho se v češtině nikdy nedočkám.

vlkodlaq
23.04.2015

Nějak se to nechtělo rozjet, nebo jsem se nedokázal přinutit se pořádně začíst, kniha prozatím odložena "na později".

klara9936
08.12.2014 3 z 5

Mě se kniha moc líbila, vskutku musím potvrdit, že zajímavé pasáže střídaly i ty nudnější, ovšem nikterak mě to nerušilo. Autor již sepsal 5 knih ságy Impérium a zajímalo by mě, zda také vyjdou v češtině. Prozatím jsem na ně nikde nenarazila a určitě bych si je ráda přečetla.

Hanyuu-hime
26.12.2013 2 z 5

Předně bych chtěla říct, že kdybych měla vybírat podle obálky, rozhodně bych o tuto knihu ani nezavadila, jelikož, jak už jsem se mohla přesvědčit i u pár dalších kousků z nakladatelství Plejáda, grafik je asi velice "nadaný" a tak mu nedělá problém na knihu naflákat 4 různé fonty a vydávat to za knižní obálku... Opravdu se divím, že se za něco takového nestydí a je vůbec schopen pustit to mezi lidi a ještě se pod to podepsat... ale budiž. Měla bych hodnotit především příběh, který je naštěstí zvládnutý lépe než ta hrůzostrašná obálka, ale ani tak mě zrovna neoslovil.
Jak už je zmíněno v komentáři přede mnou, místy se něco děje, místy zase vůbec nic. Za sebe bych ještě mohla přidat, že místo dějové linky, kde se jednalo o Kita, hlavního hrdinu (podle čehož usuzuji, že by to měla být vedle ostatních jakási hlavní dějová linie), se mi mnohem více zamlouvala jiná odvětví - např. to, kde jsme byli svědky toho, jak se Mína zvládá sžít s novým světem atd... Někdy během druhé poloviny knihy jsem ale ztratila zájem i o to, co mě předtím celkem bavilo a dočetla jsem to už jen tak ze setrvačnosti.

Bylo to chvílemi celkem zábavné a šlo to, ale bohužel se zde našlo i dost nudnějších míst.

klaruškak
12.09.2012 2 z 5

Kniha má podle mě celkem dobrý nápad, ale styl psaní je pro mě takový nudný a zmatený. Občas nemám představu co kdo říká a podobně. Snad se s ní prokoušu až na konec.

Štítky knihy

cestování časem

Autorovy další knížky

Stephen R. Lawhead
americká, 1950
2010  66%Mapa v kůži
2002  70%Taliesin
2003  85%Patrik, syn Irska
1998  78%Válka v ráji

Kniha Mapa v kůži je v

Právě čtených1x
Přečtených44x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce26x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x