Válka v ráji

Válka v ráji https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84667/bmid_valka-v-raji-Vlz-84667.jpg 4 17 4

Anglický mladík, student keltských dějin, se ocitá v minulosti a má se stát znovuzrozeným hrdinou a králem mýtického Albionu.

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

The Paradise War , 1991


více info...

Přidat komentář

Zelený_Drak
27.02.2024 1 z 5

Knihu jsem četla anglicky a dočetla jsem jen ze zvědavosti na keltské mýty (které mě nakonec nezaujaly). Další díly číst nebudu. Nezaujal mě hlavní hrdina (byl mi až nesympatický) a konstrukce příběhu je podivuhodně neatraktivní. Neuzavřené linky (nejdřív se musí honem vrátit, aby se něco zlého nestalo, a pak to najednou nespěchá bez dalšího vysvětlení), nedotažené vztahy, nepochopitelná neznalost strašně zodpovědně studujícího hlavního hrdiny, který potřeboval potkat jakéhosi profesora, aby ho po několika letech keltských studií poučil o základních věcech z jeho oboru. Velmi pomalý rozjezd. Nejlepší část byl pobyt v bojové škole. Knihu bych asi doporučila hlavně těm, kteří nikdy nic na téma "průchod kamenným kruhem" nečetli, protože jako "jen jedna z mnoha" knih s tímto tématem, které jsem četla, na mě tato žádný dojem neudělala. Ale i poměrně nenáročná německá série Elfové nabízí více napětí.

PeterBahn
29.12.2020 4 z 5

Knihu jsem měl půjčenou a syn (tehdy cca 16 - let) si jí přečetl první a s takovou chutí, že pátral po originálu 2. dílu, který nebyl nikdy přeložen, by tuto nepatřičnost napravil…:-). Téma knihy asi moc nevybočuje ze severské mystiky a dobrodružných principů. Škoda, že není k mání 2. díl v české mutaci, konec 1. dílu sliboval mnohé…


Lomeril
27.05.2020 4 z 5

Příběh se zvláštním tempem, parafráze na keltské báje. Bohužel díky tomu, že jde o první díl nechává velmi otevřený konec.

v2rc8
04.08.2015 4 z 5

Poprvé jsem ji četla asi před 6 lety. Po té době jsem si pamatovala jen matně, co se odehrávalo, ale s jistotou jsem věděla, že ta kniha na mně udělala dojem, a proto jsem si ji ochotně přečetla ještě jednou. Podstata příběhu není až tak originální, boj dobra se zlem. Zajímavá myšlenka na tom ale je, že semínko zla v onom světě probudil cizí element. Tím se krásně propojuje začát i konec knihy. Na závěr jsem ale ještě čekala jaké dopady mělo dění v ráji na "zjevný svět", toho jsem se ale už nedočkala.

Štítky knihy

Keltové historická fantasy keltská mytologie

Autorovy další knížky

Stephen R. Lawhead
americká, 1950
2010  66%Mapa v kůži
2002  70%Taliesin
2003  85%Patrik, syn Irska
1998  78%Válka v ráji