Ilustrovaná bible pro mládež

Ilustrovaná bible pro mládež https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71137/bmid_ilustrovana-bible-pro-mladez-LNF-71137.jpg 4 31 12

České vydání biblických příběhů (bohužel v knize není zmíněn překladatel), původní vydání - Zagreb : Krščanska sadašnjost v roce 1982.

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Kršćanska sadašnjost
Originální název:

Ilustrirana biblija mladih , 1982


více info...

Přidat komentář

kolacky
12.02.2024 5 z 5

Zkrácená, vyhřebelcovaná verze Knihy knih. Pravda je, že originál se čte hodně těžce a musí na to být čas a nálada. Tahle varianta je velice přístupná a velice pěkně ilustrovaná... i když mě docela pobavilo, že můj milovaný Jan Křtitel má na té své poušti hladce oholenou tvář.

ManOfSteel
04.01.2024 5 z 5

Za mě super, učím podle toho děti. :) Ilustrace jen plus.:)


Shardlake
09.01.2023

Písmo svaté nechci hodnotit hvězdičkami, protože každý si v těchto knihách najde sám, co ho zrovna potěší, povzbudí a dodá mu sil pro jeho životní situaci. Mně se podařilo přečíst si celý Starý zákon, který je na pochopení mnohem těžší než Nový zákon. Od ledna do března 2023 se mi podařilo postupně přečíst i Nový zákon v tomto ilustrovaném vydání.

draka
05.08.2020 5 z 5

Babička a máma s tetičkami šli v neděli do kostela, a nás děti a psa brával děda za vesnici „do tratě na špacír“, jak říkával. Ve druhé třídě mně dali naši do náboženství, kam jsem chodil jednou týdně, celý rok. Následovalo svaté přijímání a tím jsem skončil. Chodit do kostela mě rodiče nenutili. Ve čtvrté třídě jsme s kamarádem, k velké radosti maminek, začali z ničeho nic chodit v neděli do kostela. Jak začala mše, tak jsme se z kostela vytratili, v automatu na cigarety si za 3 Kčs koupili bulharské cigarety „Шипки с филтър“ a šli si zakouřit za město. Cestou domů jsme si vymýšleli, co že kázal farář. Po několika týdnech se naše kázání provalila a bylo utrum. Od té doby jsme do kostela nechodili, ale kouřit jsme nepřestali.
A teď ke knize. Je pěkná, krásně ilustrovaná. Koupili jsme ji dětem, ale ani jedno je nečetlo.Sám jsem ji přečetl se zájmem a slíbil jsem sám sobě, že jednou přečtu opravdovou Knihu knih. No uvidíme, až přijde čas.

pald
02.02.2020 5 z 5

V dětství moje oblíbená Bible s krásnými ilustracemi

hippiesak
17.04.2019 3 z 5

BIBLE. Budu ji hodnotit jako každou jinou knihu. OK? Takže první část - Starý Zákon = 2 hvězdy. Zajímavá první třetina. Pak jen samý vraždy, boje, války. Občas nějaký zajímavý, dnes bych to nazval komerčně známý, příběh. Druhá část - Nový Zákon = 4 hvězdy. Většina této části je taková roztomilá pohádka o Ježíšovi. Takový historický Harry Potter, Čárifuk a David Copperfield v jednom. Ale pozor nemyslím to zle. Byl to fajn příběh. Který ale opět zkazí na konci myšleny na to, jak někoho zamordovat (příběhy o Pavlovi). Proto 4 hvězdy z 5. No a když to zprůměrujeme, tak z toho máme pěkné 3 hvězdy. Což je vlastně 60 procent, za mě lehký nadprůměr. Možná bych dal jen 50 procent, protože u toho Starého Zákona jsem občas trpěl nudou. Když člověk stále čte o válkách, násilí a vraždách, tak ho to prostě přestane bavit...

vlkodlaq
03.04.2018 odpad!

Jasně, vymývejte mozek už v předškolním věku.
Kdy už konečně lidem dojde, že náboženství je stvořeno člověkem pouze jako nástroj moci?
Důkaz č.1 - Náboženství je na světě mnoho a každé je jiné, uctívá jiného boha/bohy (něktrá jsou samozřejmě příbuzná).
Důkaz č. 2 - Většina náboženství má toho jediného pravého boha samozřejmě, ti ostatní jsou úplně mimo přece.
Důkaz č. 3 - Ryze z logiky pravděpodobnosti, reakce na argument "co když zrovna tohle náboženství má pravdu", není mnohem pravděpodobnější, že "pravdu" nemá ani jedno?
Důkaz č. 4 - Toto se týká nejen minulosti, ale i dnešních dnů. Pokud nebudeš dodržovat pravidla té či té církve, čeká tě postih. Pokud nebudeš poslouchat příkazy, čeká tě postih. Pokud poukážeš na nedostatky, čeká tě postih. Pravidla jsou zase u různých náboženství různá. Není pravděpodobnější, že si to celé jeden člověk
vymyslel k manipulaci druhým?
Důkaz č. 5 - Ta v dnešní době nejroztahanější náboženství byla také v minulosti nejvíce propagována mečem. Křížové výpravy jsou jen malá ukázka.
Takže "přijmi víru nebo zhyň s mečem v pajšlu" mi taky nepřijde jako nic jiného než rozšiřování mocenského vlivu na větší území a větší počet oveček, které odvádí desátek do nenažraného chřtánu církve.

K hodnocení bible. Je to historická a kulturní památka a tak by s ní mělo být zacházeno, dát ji pod sklo v muzeu a v žádném případě ji nebrat vážně, natož pak na ní postavit společnost! Jako kniha nemá žádnou literární hodnotu.

Hospodyňka
20.02.2018 5 z 5

Přechod přes moře, Samson, útěk do Egypta prostě některé obrázky nemusí člověk vidět i třicet let a stejně tam někde v hlavě jsou. A blond Ježíš měl taky své kouzlo :-) stejně jako příběh rodičů o sehnání takové knihy za minulého režimu.

TaLu
07.11.2017 5 z 5

Krásně ilustrovaná, tak způsob vyprávění biblických příběhů získává další rozměr. Nejen pro děti. Mě ale při rovnání knihovny napadlo, že tuto knihu máme velmi dlouho. Podívala jsem se na rok vydání a je to rok 1982. Matně si pamatuji, že sehnat tuto knihu nebylo jednoduché, myslím, že byla dostupná jen přes někoho ( křesťanské společenství, známé kněze a podobně), ať vzpomínám sebeusilovněji, tak nevím, zda byla také volně prodejná. Přesto se tenkrát podařilo zprostředkovat tuto knihu alespoň někomu. Nebo se vozila ze zahraničí ? Chm...ach ta paměť. A není to vlastně krásné, že už zapomínáme tyto podrobnosti ? Jen nezapomenout úplně, aby se minulost nemohla opakovat. Ta minulost, ve které svoboda slova a vyznání nebyla samozřejmostí. Rozhodně děkuji za tuto chvíli, nad "starou" knihou, která vyvolala tyto myšlenky a hlubokou vděčnost za přítomnost. Se všemi chybami demokracie, je ta přítomnost svobodou.

martas006
06.01.2017 5 z 5

Nádherné ilustrace a psaná tak, aby ji pochopili děti a ti, kteří začínají Bibli číst. I já na ní začínala.

zoew
14.01.2015 5 z 5

Nehodnotím obsah, protože ten nelze měnit (je to bible, že?), ale provedení, ilustrace, formulace textů ..... to se opravdu povedlo. Myslím, že nemusím být věřící, abych mohla ocenit kvalitu.

tyzik.cejka
15.04.2013

pro věřící super věřím že někdy se do nebe bud dostaneme nebo opravdu k nám všem zavítá tma