Hvězdná dvojčata

Hvězdná dvojčata https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12835/hvezdna-dvojcata-12835.jpg 4 30 6

Hvězdná dvojčata Cas a Pol Stoneovi se i se svou rodinou vydávají na vesmírnou výpravu za obchodem i zábavou. Držte si klobouky, meziplanetární jízda začíná!!!

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Leonardo
Originální název:

The Rolling Stones , 1952


více info...

Přidat komentář

Luigi1
10.01.2024 5 z 5

Tak to jsem si výborně početl

yerry
19.03.2019 3 z 5

Ďalšia z autorových klasických science fiction pre mládež. V čase vydania originálu veľmi poučná. Tentokrát sa lunárni občania – rodina Stoneovcov vydá do vesmíru na lodi s príznačným názvom Rolling Stones.

Opäť tu má Heinlein jeden zo svojich prototypov, ktorý bol následne neskôr využitý v iných románoch, filmoch a seriáloch. Konkrétne sa jedná o malé, roztomilé, prítulné, chlpaté tvory, ktoré nič nerobia až na to, že sa rozmnožujú geometrickým radom. Len tak na rýchlo ma napadajú trible zo Star Treku či v trochu inej obmene napr. Greemlins a pod..

Hvězdná dvojčata sú priemerný román pre dnešok. Pred 67 rokmi, kedy bol originál vydaný, musel patriť medzi to najlepšie, čo vyšlo. Tradičného memorovania tu nie je veľa a autorov talent pre podanie vtedy platných faktov o vesmíre je úžasný. U mňa dobré čítanie…


AgataMilanov
12.05.2016 5 z 5

Velmi prijemna oddychovka. Ked nechcete nic riesit, len citat roztomily pribeh putovania sympatickej rodinky, tak je to idealna volba :)

Rawen616
27.01.2016 3 z 5

Mezi oddechovými scifi knížkami je tohle jedna z těch nejoddechovějších. Vlastně jen popis rodiného výletu vesmírnou lodí po sluneční soustavě, kdy bude muset rodinka čelit několika komplikacím. Celé je to naštěstí pojaté vtipně. Ustřední dvojice bratrů je sympatická, tatínek je taková ta správně chaotická hlava rodiny, mamka, sestra a malý bráška nemají tolik prostoru. To ale vynahradí hláškující babička, která má všechno na háku a je jednoznačně nejlepší postavou knihy(dost mi přípomínala mojí babičku). Z téhle knihy čerpali tvůrci Star treku a pujčili si odtud známé rychle se množící Tribly.

woodward
13.01.2016 5 z 5

Tohle je vyloženě roztomilá starožitnost, space opera jak má být. A nic bych za to nedal, že Eva a Ivo Pelantovi patří k Heinleinovým fanouškům. Kudrnovic babička z Ranče u zelené sedmy totiž jako by z oka vypadla Stoneovic babičce Hazel, i když neumí řídit kosmická plavidla.

karvak
29.09.2013 4 z 5

Příjemná kniha pro celou rodinu, nejlépe pro dospívající mládež. Příběh o rodině, která se vydala na výlet po osídlených planetách sluneční soustavy. Jako obvykle Heinlein krásně popisuje princip cestování kosmickou lodí s ohledem na vzdálenost a dobu oběhu planet kolem Slunce, jinak žádné velké zápletky či filozofování, prostě vyprávění o kosmickém cestování po sluneční soustavě. Oddechové a přitom poučné.