Hubneme s rozumem: zdravě a natrvalo

Hubneme s rozumem: zdravě a natrvalo https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/103272/bmid_hubneme-s-rozumem-103272.jpg 4 8 5

Pochopíte, proč se hubnout nedaří. S touto knihou a se změnou životního stylu to dokážete. Metodu zakladatelky společnosti STOB prověřilo mnoho účastníků kurzů snižování nadváhy.Kniha obsahuje dvanáct lekcí, jež povedou k rozumné redukci váhy – za týden půl kilogramu, za měsíc dva kilogramy a po skončení společného hubnutí šest kilogramů. To, co obvykle v knihách o hubnutí nebývá, je kapitola, jak si váhové úbytky udržet, kapitola o pohybu a jak mít rád sám sebe – jde však o kapitoly podstatné pro zvládnutí předsevzetí, jak znovu nepřibrat. Knihu doplňuje příběh Dana Kopála, který díky této metodě úspěšně zhubl o 30 kg. Jeho výpověď na konci každé lekce je velmi upřímná a zároveň povzbudivá.Přílohou knihy je unikátní ledničkový tahák – obsahuje energetické hodnoty dostupných potravin a barevně vyznačené živiny (bílkoviny, tuky, scharidy a množství vody v potravinách) a glykemický index.... celý text

Přidat komentář

JancaMia
29.04.2023 5 z 5

Kvalitní učebnice jak zdravě zhubnout . Kniha se zabývá výživou, pohybem, psychologií .

Ivamal
29.10.2020

Vážený pane lucid
žádná metoda není stoprocentní zejména do udržení váhových úbytků. Pokud si cca 50% lidí udrží váhový úbytek, tak je to velký úspěch a nám se to daří. Naše terapie vycházející z druhu psychoterapie, která je světově pokládána za nejefektivnější pro trvalou redukci váhy, pomohla desítkám tisícům lidí - jak v kurzech s aktivní účastí tak na dálku pomocí knih. Je mi líto, že vás tato kniha neoslovila, ale i to patří k životu, že každý si musí vybrat to, co vyhovuje zrovna jemu - tak přeji, at se vám to podaří. Mě těší, že kniha vychází v dalších vydáních a z ostatních recenzí nejen zde plyne, že psychologický přístup je při redukci váhy třeba.


lucid
27.10.2020 1 z 5

Snad nejhorší kniha o hubnutí, kterou jsem kdy četl. Dan Kopál, který této knize propůjčil nejen svou "tvář", ale měl být i živým důkazem účinnosti dietních pokusů p. Málkové a její organizace STOB, zemřel 26.10.2020 na komplikace spojené s nemocí covid-19. Podle M. Zounara, který s ním kdysi moderoval pořad Prima vařečka, to souviselo s tím, že "byl hodně, hodně při těle". Hlavně že hubneme s rozumem, zdravě a natrvalo... K reakci ivamal výše (zřejmě paní I. Málková): Vaše organizace STOB je podle mého soudu jen byznys parazitující na těch, kteří chtějí zhubnout. Nejde o to, že mne Vaše kniha neoslovila, ale o to, že Vaše metoda může v praxi fungovat jen problematicky, o čemž svědčí i to, jak sama uvádíte, že cca 50 % Vašich klientů si není schopno váhový úbytek podržet. Nicméně chápu, že velké procento těch, kterým se to nepodaří, bude opět vyžadovat nějakou Vaši "terapeutickou" pomoc.

Monicay
17.03.2014 4 z 5

Tuto knihu považuji za velice užitečnou pro ty, kteří s hubnutím začínají. Rozdělení na lekce, které má čtenář postupně procházet a číst si v jednotlivých týdnech od zahájení změny svých stravovacích návyků, je chytré. Jediné, co mi maličko (vlastně docela dost) vadilo, byl test kondice v části o pohybu. Zkoušet v jaké je člověk formě na sed-lehu, mi nepřipadá zrovna adekvátní, jelikož je tento cvik ve správném provedení a v plném rozsahu velice obtížný (a kniha je celá koncipovaná spíše pro začátečníky) - aby se žena ve věku 20-29 let dostala do jejich tabulkového průměru, musela by za 30 vteřin udělat 16-21 sed-lehů s chodidly opřenými o zem a maximálním rozsahem pohybu.

WEIL
04.01.2012

Když se kolem rozhlédneme, tak hodně lidí trpí nadváhou. Kolikrát si říkám, jak může třeba řemeslník či žena "těžce pracující" být obézní. Bohužel může. Často se tak děje i u dětí. Důvod je prostý - dříve se lidi museli hýbat, většina z nich pracovala v zemědělství. Nyní lidi pracují objektivně méně - většina z nich - mají méně pohybu, jsou lépe živení a mají málo pohybu. A bez pohybu není možno zhubnout.