Hra o život

Hra o život https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518764/bmid_hra-o-zivot-LhO-518764.jpg 4 8 3

Zahrajeme si hru. Máš 24 hodin. Když porušíš moje pravidla, zemře. Když zavoláš na policii, zemře. Když o tom řekneš rodičům nebo komukoli jinému, zemře. Připravena? Když Crystal Donovanová dostane z neznámé aplikace zprávu s nahrávkou svázané sestry s roubíkem v ústech, přistoupí na únoscovu hru. Zpočátku ji nutí do naprosto bizarních úkolů: ukrást test a dát ho do cizí skříňky, upéct brownies, uskutečnit žertovný telefonát. Pak ale Crystal dojde, že každý z úkolů má za cíl zranit – nebo zabít – její přátele. Jednoho po druhém. Jenže když odmítne pokračovat, únosce zabije její sestru. Snaží se někdo vyřadit její tým z boje o účast v turnaji ve videohře? Nebo únosce odhalil tajemství z minulosti a chce, aby pykali za to, co udělali? Crystal se musí rozhodnout. Přátelé, nebo sestra? Musí odhalit pravdu a najít způsob, jak únosce obehrát… dřív, než bude pozdě. Ve své druhé knize nás Diana Urban, autorka Pokřivených zrcadel, napíná až do šokujícího závěru.... celý text

Literatura světová Thrillery Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

These Deadly Games , 2022


více info...

Přidat komentář

Tereza137
22.01.2024 4 z 5

Ze začátku jsem si říkala, zda čtu správnou knížku. Několikrát jsem se dívala na název knihy a četla anotaci. Bylo to tím, že hlavní hrdinové hrajou PC hru, aby se dostali na turnaj a vyhráli peníze. Jelikož já moc těmto věcem tolik nerozumím, tak to pro mě byla nuda. Taky tam bylo dost jmen, takže jsem měla problém se v nich orientovat ze začátku.

Vše se změnilo, jak jsem došla do půlky knihy. Tam to začalo být zajímavé a konečně se objevil nepřítel, který je hacker a hl. hrdince Crystal dává úkoly přes aplikaci, kterou jí nahrál do mobilu a když úkol nesplní?? Tak nejbližší osoba hl. hrdinky zemře.

Prvně jsem se rozhodovala mezi 3*-4*, jelikož jsem se ze začátku fakt nudila a příběh byl nezáživný + některé úkoly byly opravdu nelogické a nepřítele jsem uhádla prakticky hned.

Celé to změnil konec, který byl neskutečně napínavý, akční, překvapivý a opravdu mě nejvíce bavil a nakonec jsem se tedy rozhodla pro 4*. Autorčina kniha Pokřivená zrcadla byla o 100% lepší.

Beky
30.12.2023 4 z 5

Tak tohle byla opravdu jízda!

Napínavé, strhující a nervy drásající čtení od samotného začátku, potom už jen čekáte, co dalšího přijde na řadu ...
Bravurní zpracování celého děje a proložení kapitolami z minulosti, které dost odhalí, nicméně celkový závěr je neskutečně překvapivý !

Lest, lži, temná minulost a pomsta jsou hlavní indície z knihy aneb jak dokáže jedna lež v minulosti ovlivnit současnost a životy zainteresovaných osob ... :)

"Zajímá tě vůbec něco skutečnýho? Život není hra!"


Ronnie68
26.12.2023 5 z 5

Za mě skvělá jízda, kde byly pomocí aplikace zadávány hlavní hrdince šílené úkoly... vše bylo vykonstruované jako pomsta za věc, co se udála před 5 lety ... na konci knihy dojde k rozuzlení příběhu ... ale hrdinka se nevzdává ... kniha mě zaujala už od prvních stran a prakticky celou dobu nepustila ...

Štítky knihy

pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Diana Urban
americká
2021  73%Pokřivená zrcadla
2023  70%Hra o život

Kniha Hra o život je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce59x
Chystám se číst50x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x