Dynastia

Dynastia https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/170623/dynastia-170623.jpg 4 38 38

House of Deravenel série

1. díl >

(slovenčina) Jedného neprívetivého, chladného dňa roku 1904 sa situácia rodiny Deravenelovcov dramaticky zmení. Keď sa osemnásťročný Edward dozvie o tragickej smrti svojich najbližších, pochopí, že musí v duchu rodinnej tradície nastúpiť na otcovo miesto a vzdať sa bezstarostného študentského života. Neľahké obdobie mu pomáha preklenúť rovnako postihnutý bratanec Neville, ktorý ho podporuje aj v boji s chamtivými príbuznými o kedysi významnú rodinnú firmu. Náročnú úlohu Edwardovi neuľahčuje ani nešťastné manželstvo s krásnou Elizabeth Wylandovou, ktorej žiarlivosť a ctižiadosť ho prinútia hľadať šťastie u inej ženy. Aj keď sa mu postupne podarí dosiahnuť svoj cieľ a zabezpečiť rodinnému klanu niekdajšie postavenie, znezrady zisťuje, že mu za chrbtom striehne ďalší súper posadnutý túžbou po moci.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

The Revenscar Dynasty , 2006


více info...

Přidat komentář

Radka1911
23.05.2023 4 z 5

První ságou kterou jsem od autorky četla byla Zámožná žena a ta se mi velice líbila, takže když jsem objevila Havraní útes, volba byla jasná. Jedná se o poklidně plynoucí historii jednoho rodu, na pět hvězdiček to není.

georginaa
04.08.2020 2 z 5

Historický román zasažen do viktoriánské éry, kde vše mělo svá pravidla až dalo by se říct tvrdá a puritánská. Ovšem mladý Edward věčně obletovaný dívkami vše změní. Musí čelit více překážkám než by vůbec chtěl.


Kerberos
02.07.2017 3 z 5

Trochu moc popisné,ale pěkný příběh.

Jája92
08.04.2017 3 z 5

Několikrát během čtení jsem chtěla knihu zaklapnout a odložit, nakonec jsem ji dočetla. Už jsem přečetla mnohem lepší historické romány. Nejvíc mi vadilo neustále se opakující popisy oblečení hrdinů a jak spisovatelka udělala z Edwarda snad boha, tak krásný, tak dokonalý, tak nereálný. Nejsem si jistá, jestli mám chuť si přečíst pokračování.

kusma
17.12.2013

Těšila jsem se na napínavou rodinnou ságu... Místo toho se v příběhu neustále opakovalo, jak jsou všichni krásní a elegantně oblečení. Ostatní popis děje mě nebavil a co je horší - nezajímal. A když jsem přečetla na straně 155 větu, která měla opět opakovaně popsat vzhled hlavního hrdiny a zněla: "I když to byl muž, před nímž ženy padaly do mdlob, i muži ho měli rádi." Tak jsem knihu zaklapla a řekla si, že za ten čas mi nestojí...

modranka
07.10.2013 4 z 5

Prvú časť ságy som hodnotila 4 hviezdičkami, i keď mi trochu vadil vzťah 18 ročného Eduarda s 32 ročnou vdovou. To sa mi zdalo trochu pritiahnuté za vlasy. Námet pre samotný príbehu, boj dvoch rodín v jednej firme, bol zaujímavý a v prvej časti sa mi zdal celkom originálny. Neopieral sa tak veľmi o historické reálie. Iné to je v pokračovaní.

cicibajza
30.01.2013 3 z 5

Na spríjemnenie dlhého zimného večera ujde, trochu jednoduchšie napísané, ale čiteľné.

bookcase
26.08.2011 4 z 5

Čtivé...Autorka použila motiv z historie - vztahy mezi znepřátelenými šlechtickými rody, který posunula do současnosti.