Hotel Babylon aneb Nechcete raději zůstat doma?

Hotel Babylon aneb Nechcete raději zůstat doma? https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19370/bmid_hotel-babylon-aneb-nechcete-radeji--XYd-19370.jpg 4 84 16

"Bez (balíku) peněz do hotelu nelez" nebo "Recepční, prchni" - i tak by se mohlo jmenovat humorné vyprávění jednoho velmi nejen společensky unaveného recepčního blíže neurčeného pětihvězdičkového hotelu, který se musí za svou dvojitou službu potýkat s neskutečnou přehlídkou hostů. Víte, co mají společného Američani a Japonci? Zálibu v "polštáři navíc", jak se cudně říká dámské společnosti na pokoji (Rusové si vozí prostitutky rovnou s sebou). A věděli jste, že nejlakotnější na spropitné bývají Francouzi? Vítejte ve světě výstředních ropných magnátů, neurotických modelek, bohatých vdov s těmi nejprotivnějšími pejsky, arabských šejků, kteří nevědí co s penězi a vstávají zásadně až po obědě, a světových celebrit nejrůznějšího kalibru. Ovšem ani s hotelovým personálem se nudit nebudete - nepřekonatelný kšeftař Tony, na něhož každý návštěvník narazí hned u vchodu, barman Gino, mistr koktejlů všeho druhu, bodrý dveřník Dennis, vždy připravený sehnat nějaký ten "polštář", nebo kofeinem zdrogovaný manažer restaurace Andre se rozhodně nedají zahanbit. Přehlídka nejabsurdnějších situací, do nichž se dostávají protagonisté tohoto místy neuvěřitelného vyprávění, zaznamenává holou skutečnost tak, jak ji na vlastní kůži zažil anonymní manažer opravdového luxusního hotelu v centru Londýna. Uvádí čtenáře do soukromí pokojů, kuchyní, barů i ředitelských kanceláří a líčí hodinu po hodině, co se v danou chvíli děje - od ranního příjezdu zásobovačů až po noční radovánky. Obyčejně jako poslední přichází hluboko po půlnoci host v županu, aby si postěžoval, že nemůže spát. Ovšem tentokrát čeká na zaměstnance větší šok...... celý text

Literatura světová Humor
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Hotel Babylon , 2004


více info...

Přidat komentář

madem
13.10.2021 4 z 5

Milovala jsem seriál a dost mě ovlivnilo vnímání této knížky. V6dy vidím Gina a ostatní. I když je kniha trochu jiná a pár postav má navíc, tak je skvělá.

Dada077
17.01.2020 2 z 5

kto by tu hľadal dej, príbeh, zápletku, "ťahák" z jednej kapitoly do druhej , má trochu smolu, kniha je len popis jednej nadštandardnej zamestnaneckej smeny, na mieste ... je jedno kde, práve tu je to hotel .... zopár "zaručených " fám o filmových, či speváckych superstar .. a finito... vo veku, kedy vás ani "úžasné" pozorovania sexu iných nedachnú, ostane vám iba odrátavanie prečítaných stránok ... ako také kniholelkovanie do autobusu, vlaku, či lietadla ideálne
hodnotu sfilmovaného diela si radšej netrúfam odhadnúť :)


Janík511
12.02.2019

Výborné, bavila jsem se.

čef
02.08.2018 5 z 5

Příjemné počtení i pro ty, kteří viděli podle této knihy natočený TV seriál. Vtipné po anglicky a odhalující moře podivných jednání a vůbec bláznů vyskytujících se nejen v hotelích. Určitě všem pikolíkům, uklizečům, kuchařům, nosičům, portýrům, správcům a všem ostatním profesím, které nás tam rozmazlují, jejich dýška a mastné účty ani trochu nezávidím a raději si o nich přečtu něco veselého.

Naias
12.10.2017

Zamestnanci hotela to rozhodne nemajú ľahké, hostia im vedia „spríjemniť“ život všakovakými spôsobmi. Na druhej strane, personál hostí s pokojným svedomím ošklbáva, čo mu sily stačia, či už sú hostia bezproblémoví alebo nie, niekedy dokonca ešte predtým, než sa vôbec ubytujú! Proste džungľa a dosť nechutná.

IgorGebiza
01.03.2017 3 z 5

zaujimave

Targa Dall
11.11.2014 4 z 5

Je to spíše pro lidi, kteří pracují v hotelu. Ti se tam uvidí (to vím, od přítelky, která v hotelu pracuje).
Já v hotelu nepracuju, ale bavil jsem se královsky :) a hodně se naučil o pětihvězdách (tak to snad někdy využiji :-D ).

Ankavi
11.11.2014 3 z 5

Kniha, která mě seznámila se zákulisím v hotelové branži. Nic víc a nic méně.

Anya636
27.10.2014 3 z 5

Jakožto osoba pracující v hotelu již nějakou chvilku musím říci, že je zde velmi vydařeně shrnuto všechno příkoří, kterého se hosté na hotelovém majetku i zaměstnancích dopouštějí. Nicméně kniha má jednoduchou jednotící linku u které vás nic nepřekvapí ani nenadchne. Vypravěč aktuální dění prolíná vzpomínkami na zážitky z jiných hotelů z čehož z knihy dělá deníček nesourodých příběhů o různých hotelových povídkách. Raději si přečtěte Hotel od Haileyho.

MarieAnnaSarah
19.10.2014 3 z 5

Jelikož jsem si na cestu na zahraniční praxi musela vybrat něco lehčího na čtení v přítmí autobusu, padl mi zrak na tuto knížku, kterou jsem již delší dobu odkládala. Když praxe hotelového managementu, tak i s tématickou knihou, že? :)

Knížka nás zavede do jednoho pracovního dne recepčního v hotelu, plným usměvavých a až těžko uvěřitelných situací. Ale je to až tak neuvěřitelné? Myslím, že o to více mě kniha pobavila z toho důvodu, že v tomto oboru už se dosti let pohybuji a některé mrtvičné situace, jež hlavní hrdina prožíval, mi nejsou až tak neznámé :)

Trochu mě však mrzel strohý, popisný styl psaní, kdyby se autorka více "rozkecala" a kniha byla květnatější, pak by se mi líbila více, ale i tak velmi pobavila a cesta do Itálie mi příjemně utekla. Svůj účel tedy naprosto splnila, tudíž za 3*

vipera
28.05.2014 3 z 5

Jelikož mi bylo dáno nahlédnout, i když jen na okamžik, za pult jedné malé recepce v jednom malém hotelu, tak mne kniha obstojně pobavila. Je to opravdu takovy blázinec, jak je psáno? Ano,to rozhodně je...

soukroma
03.02.2014 5 z 5

Moc se mi kniha líbila. Může sloužit jako příručka "hotelový průmysl v kostce" - pro hosty, hoteliéry i jejich zaměstnance. Jako poměrně častý host hotelů kvůli pracovním cestám ve světě i doma jsem v knize našla nejen vše dobře známé, ale dozvěděla jsem se i spoustu nového (hlavně jsem si ujasnila cenové relace: cena pokoje = náklady + tisícovky procent zisku k tomu...). Ocenila jsem i styl psaní a strukturu knihy - jedna 24hodinová šichta vypravěče na recepci, rozdělená po jednotlivých hodinách, ukazuje běžný denní průběh dění v hotelu, ovšem britském a pětihvězdičkovém k tomu, okořeněný mnoha nečekanými situacemi. Autorka opravdu píše o tom, co skvěle zná.

Jeanie
27.09.2013 5 z 5

Knížku jsem přečetla na jeden zátah. Jako recepční hotelu mě velice pobavila. Seriál natočený podle knížky je také super.

Dangel
20.11.2011 5 z 5

Úžasná knížka. Skvěle se čte a BBC podle toho dokonce natočila i seriál (první série je vcelku podle knížky)

eliska18
14.09.2011 5 z 5

Myslím si, že vůbec není na škodu samý "popis popis", vždyť o to asi v hotelích jde, ne? Nepřijde mi to jako nudná knížka, naopak mě pobavila... :)

baghira
15.07.2011 1 z 5

Právě čtu, už jsem v polovině, ale pořád jen popis, popis, nikde žádná zápletka??