Hořím
kniha od: Simona Bagarová
KoupitKoupit eknihu
Rozhovory s lidmi, kteří pečují o staré a umírající v domovech seniorů, hospicech a nemocnicích. Pečovatelé, zdravotníci, ošetřovatelé, kteří vnímají svou profesi jako dar a lidskost a empatii jako její podstatu. Kniha o obyčejných zázracích a hlubokých poznáních z každodenního kontaktu s pacienty a klienty. Rozhovory s lidmi, kteří nevylezli na himalájské osmitisícovky, nevynalezli nové léky, nepřekonali žádné rekordy, ale dokázali mnohem víc. Kniha zdrtí i povzbudí. Je to kniha dramat, která se odehrávají kdesi v podvědomí, v nenápadné osobní statečnosti, v překonávání odporu a nechuti, v dotycích rukou, dramat, která se netýkají ničeho menšího než posledních věcí člověka. Kniha o tom, před čím zavíráme oči, ale co většinu z nás stejně jednou dohoní. Ať už jako ty, o které je třeba pečovat, nebo jako ty, kteří musí pečovat o své blízké....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481166/big_horim-why-481166.png 4.937Komentáře (12)
Kniha Hořím

Rozhovory s lidmi, kteří mají co říct.
Výjimečnými lidmi.
Takovými, se kterými i přes stránky knihy cítíte, že by vám bylo hřejivě dobře.
Jsou to pečovatelé z domovů pro seniory a z hospiců.
Že se vás to netýká?
Kéž by!
Je to kniha, u které možná budete plakat, možná si v sobě něco uspořádáte. Možná to bude bolet, ale určitě vás to obohatí!
Díky za tuhle knihu, která ukazuje hluboké lidství.
Díky za ni a za to, že ukazuje hodnotu pečovatelské profese.

Se seniory pracuji dvacet let, takže kniha ke mně hluboce promlouvala a připomínala mi mé vlastní příběhy, ty hezké, i ty se kterými se člověk smiřuje těžko.

Výborná kniha, měla by to být bible pro zaměstnance v pečovatelských službách. Dává naději pro zlepšení péče. Měla jsem tatínka 5 let v Domově pro seniory a přesto, že péče byla dobrá, ke konci již bylo znát jak moc se jede na zisk.
Smutné... Ale těchto 5 rozhovorů ukazuje, že se lze krásně chovat ke klientům. Přeji jim stálý entuziasmus a radost ze své práce.

Velmi silná a inspirativní kniha, ke které se budu určitě vracet. Jak mnoho se dá učit od druhých, když člověk chce... Jak mnoho může dát, pokud chce... Držím palce všem aktérům, aby nepřestali hořet...

Zajímavé rozhovory, otevřené zpovědi, moudré myšlenky - takoví lidé by měli být patřičně oceněni a měli by být více slyšet. Navíc krásná úprava knihy, papír, fotografie.

Myslím, že by se mi kniha četla skvěle, i kdyby mi nebylo téma tak blízké. Bylo mi opravdu potěšením tento skvost přečíst.
Štítky
rozhovory sociální péče péče o seniory hospic smrt umírání
Autor a jeho další knihy
2022 | ![]() |
2021 | ![]() |