Hojení vnitřních ran

Hojení vnitřních ran https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509101/bmid_hojeni-vnitrnich-ran-U5E-509101.jpg 3 6 2

Uštěpačné poznámky, chybějící slova poděkování nebo přehlížení mohou zasáhnout něčí srdce stejně silně jako nečekané odmítnutí či při hádce pronesená ostrá slova. I když budeme nadále fungovat navenek, psychicky jsme zraněni. Pokud bolest z tohoto zranění ignorujeme, zůstává podprahová. Teprve když ji přijmeme, můžeme uvolnit místo pro jiné, pozitivnější pocity. Autor ve své knize ukazuje, jak můžeme najít odvahu podívat se a rozpoznat, co přesně v nás bylo zraněno, jak se můžeme postarat o svá zranění, vyrůst z nich, a dokonce je uzdravit, jak reagovat co nejrychleji nebo s odstupem a jak vyléčit i ty nejdávnější rány. Přitom nabízí řadu konkrétních návodů a metod práce s emoční bolestí. Rolf Sellin je původní profesí architekt, který o sobě zjistil, že je vysoce citlivý. Když se učil pracovat se svou citlivostí, vyvinul metody, které dnes ve svých seminářích a knihách zprostředkovává nejen hypersenzitivním laikům, ale i psychoterapeutům a psychologům.... celý text

Přidat komentář

kirkpatrick
07.12.2023

Život je jako na houpačce, jednou nahoře a podruhé dole. Nikomu se nevyhnou drobné i těžší rány co nás provázejí životem. I sám autor dodává, že bez komplikací a problémů by nebyl žádný vývoj a rozvoj. Tato kniha a v ní obsažené metody, chce tyto duševní rány rozpustit a snadněji s nimi žít. Některé metody se mi líbily a některé méně. Ostatně autor zmiňuje, že tyto rány nejde zcela vymazat nebo vygumovat.
Celkem podnětná kniha, co bych jen vytkl, že se mi moc nelíbí titulní obálka u tohoto českého vydání.

vladku
11.09.2023 5 z 5

Není to první kniha, kterou čtu od tohoto autora. Nezklamala. Je to náročné čtení, víc z knihy budete mít, když dané metody budete rovnou využívat, pokud vás osloví, potřebujete je. Autor říká, že je kniha je vhodná na léčení ran, nicméně ne traumat, s těmi máte vyhledat odbornou pomoc. Nicméně jako prevence traumat popsané metody mohou sloužit. Je to zajímavý metodologický návod, jak se naučit dívat se na rány z povzdálí, z bezpečného místa, jak se postupně naučit rány akceptovat, ztlumit. Rozhodně je inspirativní např. napsat svůj životopis ve formě pohádky (Jaké překážky se vám postavily do cesty? Jaké výzvě jste čelili? Jaké okolnosti vám cestu ztížili? Co jste museli naučit? K čemu jste se nechali svést? Jaké skutky, hodnoty, rysy osobnosti, pomocníci vám stáli po boku? Jaké schopnosti jste rozvinuli? Co jiného jste získali? Za co dnes můžete být vděční?). Ale kniha celá je plná podobných metod, berte ji spíš jako praktickou cvičebnici, než pouhou učebnici.


Autorovy další knížky

Rolf Sellin
německá, 1948
2016  73%Hypersenzitivní lidé mezi námi
2019  81%Blíž tě nepustím
2023  67%Hojení vnitřních ran

Kniha Hojení vnitřních ran je v

Přečtených9x
Knihotéce4x
Chystám se číst15x
Chci si koupit5x