Hmyz

Hmyz https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/280318/bmid_hmyz-cza-280318.jpg 4 4 1

Názorné barevné fotografie a přehledné informativní texty - tento průvodce do kapsy obsahuje vše podstatné pro to, abyste uměli rozpoznat druhy motýlů a hmyzu. V tomto průvodci najdete výběr nejvýznamnějších druhů motýlů a dalšího hmyzu střední Evropy. Zahrnuje nejdůležitější druhy, které při svých toulkách přírodou můžete vidět a které možná budete chtít identifikovat. Názorné barevné fotografie a přehledné informativní texty obsahují vše podstatné pro to, abyste se je naučili rozeznávat a mohli zblízka nahlédnout do života v přírodě. Praktický příruční formát a odolný obal přímo vybízejí k tomu, abyste si knihu brali s sebou na procházky do přírody. Naučte se rozeznávat různé druhy motýlů a dalšího hmyzu! Šup s průvodcem do kapsy a vzhůru na cesty!... celý text

Přidat komentář

haki34
31.01.2019 5 z 5

Líbila..taková malá, praktická, do kapsy na výlet do přírody akorát...v úvodu obecné kapitoly ze života hmyzu, kde, jak, strava, zvuky a podobně a dál se dostáváme k jednotlivým podkapitolkám a věnujeme se už konkrétně motýlů, broukům, rovnokřídlým, síťokřídlým a chvostoskokům a vodnímu hmyzu...jasné že vzhledem ke konceptu příručky (pro laiky do terénu) je popsáno nejdříve všeobecně to nejdůležitější v úvodu knížky a v jednotlivých oddílech už pak konkrétně o nejčastěji se u nás vyskytujících zástupcích skupiny. Každý druh provází barevné foto, někdy i ilustrace, většinou je i foto larvy, kukly či imaga. Popsány jsou důležité charakteristiky jako vzhled, biotop, způsob života, rozmnožování, strava...a také jsou uvedeny příbuzné podobné jedince, s kterými si event. živočicha lze splést :)
Jednoduché, výstižné, pro základní orientaci v přírodě určitě postačující.

Což mi trochu chybělo, byly právě fotky různých stádií - u některých třeba byl jen nedospělý jedinec a larva, a dospělec mi chyběl...nebo naopak jen dospělec...ale už se je od čeho odrazit v dalším případném hledání, poznávání a určování :)