Mlha z moře

Mlha z moře https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432064/bmid_hluboky-hrob-mlha-z-more-wzk-432064.jpg 4 49 5

Hluboký hrob série

< 2. díl >

Mlha z moře je druhým dílem kritikou oceňované hororové série pro děti z pera Camilly a Vivecy Sten. Je březen a na moře ve Stockholmském souostroví se položí neproniknutelná mlha. Podle starousedlíků je mlha znamením, že se brzy stane něco zlého. Co je ale její příčinou? Jedná se o přírodní úkaz nebo důsledek znečištění Baltského moře a životního prostředí? Nebo se jedná o něco docela jiného? Zdá se, že Tuva je jediná, kdo vidí spojitost mezi hustou mlhou a stvořením z minulosti. Stvořením, které se probralo ze svého spánku a teď se zlobí. Stvořením, které se chce pomstít všem lidem za jejich lhostejnost. Připravuje pomstu. Tuva je jediná, kdo se odváží číhající katastrofu zastavit. Ale jak to dokázat, když její vlastní matka nedokáže přijmout pravdu o jejím původu, její otec přišel o práci a utápí svůj žal v alkoholu a Rasmus – její nejlepší přítel – ji najednou zradí?... celý text

Literatura světová Thrillery Pro děti a mládež
Vydáno: , Omega
Originální název:

Sjörök , 2017


více info...

Přidat komentář

L3nch4
02.01.2022 5 z 5

Druhy dil serie Hluboky hrob je stejne jako prvni napinavy a skvele se cte. Tentokrat stoji Tuva a jeji pratele proti novemu protivnikovi. Stockholmske souostrovi pokryla husta mlha, ktera jeji obyvatele ohrozuje na zivote. Je dilem prirody nebo ji zpusobuje magie? Tento dil je jeste strasidelnejsi jak prvni. A o Tuvu jsem mela opravdu strach. Serie je sice urcena nactiletym, ale jsem si jista, ze ji nepohrdne ani dospely a nebude po precteni zklaman.

Ticiana
20.09.2021 5 z 5

Druhy dil byl trosku pomalejsi a min hororovy. I kdyz vsudepritomna mlha byla fakt neco. Pribeh me upoutal a jsem zvedava na posledni dil. Trosku mne Tuva stvala, co se tyce Rasmuse, ale tady je znat, ze je to kniha pro mladez, protoze takove chovani se nekdy deje. A ted rychle na posledni dil.


lucakuca
19.02.2021 4 z 5

První díl byl více hororovější, to jsem se i bála! :-). Mlha z moře plyne pomaleji, ale stále dokáže udržet v napětí.

Simstr
13.10.2020 4 z 5

První díl mě bavil o trochu více, byl temnější a měl lepší tah na branku. Ale stálo to za to. Třetí díl si určitě přečtu, zajímá mě, jak dopadne Tuva s Rasmusem :-)

sadlo
28.07.2020

Předchozí díl DÍTĚ ÚTESŮ byl čtivý, druhý díl mne také nezklamal. Doporučuji mládeži.

Autoři knihy

Camilla Sten
švédská, 1992
Viveca Sten
švédská, 1959

Kniha Mlha z moře je v

Právě čtených1x
Přečtených63x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce134x
Chystám se číst42x
Chci si koupit13x
dalších seznamech1x