Modrá záře

Modrá záře https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468093/bmid_modra-zare-Vq9-468093.png 4 41 4

Hluboký hrob série

< 3. díl

Na Stockholmské souostroví padne krutá zima. Tuva trénuje své magické schopnosti a vyrovnává se se smutkem po svém nejlepším kamarádovi Rasmusovi, který se odstěhoval zpátky do města. Její život však naruší nevysvětlitelné a tragické potopení lodi ze Stockholmu, která beze stopy zmizí i se všemi cestujícími na palubě. Zatímco ostatní mluví o nehodě, Tuva si není tak jistá. Mořem se začala šířit tajemná modrá záře, která podle starousedlíků nevěstí nic dobrého. Můžou za nehodou lodi stát magické síly? Nebo dokonce samotná paní moře Rán, která na jaře beze stopy zmizela? Než nastane zimní slunovrat, moment, kdy je magie nejmocnější, musí Tuva přijít na plán, který Rán spřádá, a s pomocí všech svých sil zachránit celé souostroví. Oběť, kterou bude muset podstoupit, je ale možná mnohem větší, než Tuva snese…... celý text

Literatura světová Thrillery Sci-fi
Vydáno: , Omega
Originální název:

Mareld , 2018


více info...

Přidat komentář

L3nch4
02.01.2022 4 z 5

(SPOILER) Prolog byl napinavy a strasidelny. Bylo tezke si udrzet odstup od postav v nem.
I proto byl zaver prologu temny, hororovy a hlavne smutny.

Knihu jsem hltala od zacatku do konce. Napeti v knize me nutilo cist stale dal a dal. Fandila jsem Tuve, aby se ji podarilo zachranit souostrovi a cely sever. A zaroven jsem o ni mela strach. Jsem rada za Rasmuse, ze byl Tuve vzdy na blizku.
Ovsem zaver knihy, kdy ma byt prave tento dil poslednim, me trosku zklamal. Je tu prostor pro vlastni fantazii, ale bezprostredne po precteni (docteno pred par hodinami) se mi fantazie nedostava a byla bych rada za jasne ukonceni teto trilogie, nebo za dalsi dil. Nikde jsem ale bohuzel nenasla zminku o tom, ze by autorky chystaly dalsi dil teto skvele serie. :-(

Jeste jedna poznamka. Az do konce knihy jsem cekala na vysvetleni, proc Isabelle nereagovala na pisen Necka ve skole, tak jako ostatni. Toho se mi nedostalo. Mozna o nic neslo, mne ale tato zalezitost utkvela v pameti a mrzi me, ze nebyla vysvetlena, objasnena. A take podoba pratety Heddy s Ran. Jak je mozne, ze se zdala Hedda Tuve tak podobna Ran?

Kazdopadne, i kdyz je cela serie urcena nactiletym, neprohloupi ani dospeli, kteri se pusti do jejiho cteni.

vrana55
26.10.2021 4 z 5

(SPOILER) Je to pěkne završeni série,ale předchozí díly byly takové čtivější, více tajemné,zato tady je nam už na začátku jasné co se bude dít a co máme zhruba čekat, takže se mi to zdálo zdlouhavé, chybělo tam tajemné napětí.
spoiler: nicméně zavěr mi přišel dobrý,tim že to nebyl typický happyend byla přijemna změna,i když je konec takový otevřeny že ma člověk pocit že by měl byt ještě jeden dil.


Ticiana
21.09.2021 5 z 5

Skvela serie. Od zacatku do konce. Treti dil je pomerne akcni, a konecne se dozvidame vic o dohode a o starych ritualech. Rasmus a Tuva byli proste skvela dvojka. Autorky taky zachytili mysleni pubertaku, kdyz nechteji ranit ale nemuzou si pomoct. Co udelala Ran mne dostalo, to jsem necekala, i kdyz konec ano. Chtela bych dalsi dil, ale mam pocit, ze zadny uz nebude, protoze je na nas, jak u nas bude pokracovat pribeh dal. Jak se rika, v nejlepsim prestat. Za mne uzasne knihy, sice pro mladsi ctenare, ale ja jsem si to stejne hodne uzila.

zazvorka
01.08.2021 4 z 5

Třetí díl příjemné série, která mne zaujala, přestože je určena mladším čtenářům. Stejně jako předchozí knihy i tato se dá přečíst rychle. Má sice přes 400 stran, ale také velké písmo, široké řádkování a mnoho, mnoho odstavců a prázdného místa. Myslím, že je to zbytečné, ale to jen na okraj. První díl série se mi líbil nejvíce, druhý i tento třetí se mi jeví méně naplněné dějem. Daly by se v podstatě shrnout do jednoho dílu. Ale příběh sám se mi stále líbí, chtěla bych číst dál! Nerozumím tomu, proč je kniha avizovaná jako závěrečný díl trilogie,když závěr pokračování vysloveně nabízí. A ani z doslovu autorek to nevypadá, že by se loučily. No, uvidíme.

Autoři knihy

Camilla Sten
švédská, 1992
Viveca Sten
švédská, 1959

Kniha Modrá záře je v

Právě čtených2x
Přečtených51x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených4x
Knihotéce127x
Chystám se číst36x
Chci si koupit7x