Hledání těla

Hledání těla https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460403/bmid_hledani-tela-X2z-460403.jpg 4 137 23

Temný bylinkář série

< 4. díl

Jaké to asi je, když roli Temného panovníka, hlavního záporáka stojícího proti stovkám milionů hráčů Světa bez hranic, získá malý ušatý goblin? Jaké to asi je, když se musí postavit do čela armády poskládané z lidožravých obrů, kyklopů, kostlivců, duchů a dalších nestvůr, kteří si ze svého maličkého velitele vůbec nic nedělají? Amra si takový nezáviděníhodný osud nezasloužil, ale teď už neexistuje cesta zpět. Nezbývá mu nic jiného, než aby se pořádně opřel do vesel a stal se hrozivým vládcem hordy tvorů bojujících proti celému zbytku herního světa. Ale čím hlouběji se ponořuje do hry, tím lépe chápe, že Svět bez hranic je daleko složitější, než by se mohlo na první pohled zdát. Má čím dál silnější pocit, že je jen pěšákem v daleko větší hře někoho jiného. Jeho život – a nejen ten – teď závisí jen na tom, jestli stihne vše pochopit během krátkého času, který mu ještě zbývá. Z anglického překladu Andrewa Douglase Schmitta Finding a Body přeložil Martin Kapalka.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Обрести тело (Obresti tělo) , 2018


více info...

Přidat komentář

FraGyver
15.01.2022 4 z 5

Čtvrtý díl je v zásadě něco jako nová kampaň ve hře. Začátek je vyloženě super, nové rozestavění figurek na šachovnici pomohlo a minimálně první polovina plná příprav a plánování je bez výhrad super. Dech trochu dojde v druhé polovině knihy, kdy se blížíme vyvrcholení, které upřímně není zlé, jen působí strašlivě uspěchaně.
Dalo by se říci, že když se zhruba menší polovička obsahu odehrává v reálném světě, že by šlo ubrat zde, ale myslím, že právě to úzké propojení s reálem je to, proč je poslední díl lepší, než byl ten předchozí. Nevěřil bych, že to v mém současném vidění žánru řeknu, ale Hledání těla si zasloužilo být třeba o třetinu delší, nebo rovnou rozděleno na dva svazky. :) Za lehce neuspokojivé finále tedy hvězda dolů, ale ve výsledku podstatně silnější 4/5, než jsem dal třetímu dílu.

Roscata
09.11.2021 5 z 5

Nemůžu si pomoct ale ty poslední díly u litRPG se moc nedaří. Měla jsem pocit že se autor jen snaží co nejrychleji celou sérii ukončit. Spousta situací byla buď jen rychle zmíněna nebo co nejrychleji odbytá a kniha tak ztratila spoustu potenciálně zajímavých pasáží. Na konci navíc příběh sklouzával spíš ke sci-fi. Jinak se mi to ale pořád dost líbilo, je to prostě litRPG takže u něj čekáte rychlý děj, správnou porci napětí, jasně definované dobro a zlo a tak trochu instantní hrdiny a to Hledání těla splnilo. Navíc dokázalo, přes snahu rychle příběh ukončit, i překvapit. Takže dobré, ale mohlo to být lepší.

IG: zrzi_cte


stefan9424
10.09.2021 4 z 5

Celou sérii jsem přečetl prakticky jedním dechem a bohužel poslední kniha se mi zdá nejslabší. Chtěl bych víc ze závěrečné bitvy, víc z reálného života Timothyho. Proč Taisha nedostala na konci, víc prostoru? Bylo by to zajímavější. Naštěstí na celou krásu příběhu to nemá moc vliv. Úžasně naivní a pozitivní příběh, který si velmi rád přečtu znovu.

roso.mak
06.09.2021 3 z 5

Pro samé drámo v reálu i ve hře byl konec hrozně uspěchaný, jako by nakladatel potřeboval mít všechny knihy stejně tlusté. A taky strašně pohádkový, ale to mě ani tak nevadilo.

Andi
22.06.2021 3 z 5

Něco, co se čte samo. Jak jsem byla z prvního dílu nadšená, nejspíš způsobilo to, že se mi kvalita obsahu zdála sestupná a nakonec skončila na průměru. Možná to bylo jen tím, že se mi nelíbilo jak děj vyvrcholil. Kniha je promyšlená, nebo napsaná z patra. Nebo oboje? Protože se mi zdálo, že jde o oba případy. Ale dohromady to moc nefungovalo.

NextOne
30.04.2021 4 z 5

Máme tu čtvrtý a poslední díl série Temný bylinkář od Michaela Atamanova s názvem Hledání těla.

Na knížce je vidět, že se autor snaží celý příběh ukončit a děj letí někdy až moc rychlým tempem dopředu. Nachází se zde spousta bitev, ale některé zajímavé jsou buď jen zmíněny a jiné až moc zkráceny. Je to obrovská škoda, protože knížka jako taková je výborná, ale dost ochuzena o bojové pasáže a osídlování. Pořádně jsme neprozkoumali místa, kde vládne temný panovník. Svět bez hranic se zdá jako úžasný svět pro hráče a přesto jsme okusili maximálně tak 5% celého světa. Nicméně celý příběh dostal důstojné zakončení. Hlavní hrdina Timothy i jeho postava temného bylinkáře to měla celou dobu dosti složité. Neustále mu někdo házel klacky pod nohy, ale on z toho na konci vyšel nejlíp jak mohl.

Celá série byla vskutku na jedničku a vřele doporučuji :)

IG: next_fantasy_one

Okoslav
22.03.2021 3 z 5

V kategorii LitRPG je série Temný bylinkář na nějakých sedmi bodech z deseti (horší než Mahaněnko, lepší než Korněv), v kategorii „normálních“ knih je skoro nehodnotitelná (LitRPG příběhy jsou obecně jednoduché, předvídatelné, špatně napsané, takřka bez děje a znovu a znovu skoro stejné jako všechny předchozí, ale co už, hodně se tam leveluje, takže se s tím dá žít).

Mimochodem, dodnes jsem nepochopila, proč (převážně východoslovanské) LitRPG tak často glorifikuje oligarchy. Asi jinej gang, nebo nevím.

elenai
14.03.2021 5 z 5

Ani nedokážu vyjádřit, jak moc jsem byla z této série nadšená, když jsem ji začala číst. Rozhodně jedno z největších překvapení roku 2020 a jedno z nejpříjemnějších počtení.

Třetí díl byl, pravda, trochu slabší, ale přičítám to částečně čtenářskému přesycení, protože jsem všechny tři díly slupla hnedle za sebou. Ale už se konečně dostávám k poslednímu dílu. Ten hned na začátku rozsekl mnohé dohady a teorie, které se mi honily hlavou, takže jsem byla ráda, že jsem nemusela dlouho čekat na vysvětlení určité události. Ale ouha! Vlastně to bylo zase úplně jinak! Jak jsem byla ráda, že Tim má spojení s reálným světem, tady mi linka přišla tááák uspěchaná a nereálná, že jsem se moc ráda obracela na Amru aka Temného panovníka ve hře. Zde mi přišlo, že RPG prvky nahradily ty z oblasti RTS vzhledem k tomu, s čím se musel malý goblin po zbytek hry potýkat. Konec byl tak trochu spíchnutý horkou jehlou. Očekávala jsem vzhledem k přípravám mnohem epičtější bitvu, a to jak ve Světě bez hranic, tak i v reálu. Ale nic to nemění na tom, že jsem s Amrou, Valeriannou, Shreksonem, Kirra' elitou, Taishou a mnohými dalšími strávila moc hezké chvíle.

Uvedené hodnocení je tedy spíš za celou sérii, která jako celek funguje výborně. Závěrečný díl si zaslouží hvězdy ****.

protokol
27.02.2021 4 z 5

no posledný diel. čo dodať . len to že to bolo hrozne skrátené a uríchlené. dej bol celkom ok ale boje boli nudné až prepadák . je to už klasika že celá séria je skvelá a posledný diel je ovela horší . ale aj tak pobavil .

Lethania
25.01.2021 4 z 5

Opravdu důstojné zakončení celé série, která si mě svým dokonalým příběhem a zajímavým hlavním hrdinou tak podmanila. Ačkoli musím, podobně jako u Šamana, strhnout hvězdu za ten konec, který se mi zdál být trochu až moc odfláknutý a zbytečně zrychlený. Těch pár stránek navíc by knize neuškodilo.
Celá série je skvělé napsaná, čte se skoro sama. Pokračováním bych rozhodně nepohrdla. Můžu jedině doporučit.

Mornau
20.01.2021 4 z 5

Díl mě bavil. A za mne vše dopadlo tak jak mělo.

Artep25
19.01.2021 4 z 5

Co říct i mně to bavilo .Ale také bych klidně uvítala podrobnější a delší závěr .Zdálo se mi to ,že to bylo kapku uspěchané .Škoda .Ale pěkné počtení.

frantisek408
18.01.2021 5 z 5

Skvělé. Škoda, že se jedná o poslední díl série. Klidně bych zkousnul i další dvě knihy :)

Fifineek
10.01.2021 4 z 5

„Pokud se dá problém vyřešit penězi, pak to není skutečný problém, ale výdaj.“

Poté, co se Amra stal Temným panovníkem ho čeká neúprosný souboj mezi jeho armádou a armádou hráčů. Amra chce tento souboj za každou cenu vyhrát a proto mu nezbývá nic jiného, než využít všech svých skrytých zbraní, vychytralosti, nápadů jeho sestry a hlavně cenných kontaktů, kterých má za dobu svého hraní opravdu spoustu. Jak tento souboj dopadne? A jakým směrem se po souboji bude ubírat Timothyho reálný život?

Tak je tu finální díl další skvělé LitRPG série. Za mě, se jedná o důstojné zakončení, ale vůbec by mi nevadilo, kdyby autor věnoval finální bitvě samostatnou knihu, podobně jak to udělal Mahaněnko u Cesty šamana. Nejvíce se mi líbilo celé plánování bitvy, domlouvání spojenců a řešení problémů v reálném životě. Nevím, jestli to tak působí pouze na mě, ale právě u Temného bylinkáře mi nejvíce sedlo propojení herního světa se světem reálným a na části z reálu jsem se vždy těšil a užíval si je. Co mě u celé série zamrzelo bylo Amrovo upírství a kontakt s dalšími upíry ve Světě bez hranic. Komunikovali spolu pouze prostřednictvím dopisů a dárků a nedozvěděl jsem se, kdo za tyto upíry hrál a nějaké jejich backstory. Kdyby byla kniha o různé události více rozvinutá, vůbec bych se nezlobil. Na konec bych chtěl vytknout opět chyby v textu, kterých bylo snad více, než ve všech třech předešlých dílech dohromady.

Sérii jsem si oblíbil a třeba se dočkáme i nějakých doplňujících povídek z tohoto světa.

Zavulonis
06.01.2021 5 z 5

Podle mě jedna z nejlepších lit RPG sérií (to ale říkám, pokaždé, když nějakou sérii dočtu :-)). Asi nejlépe propracované propojení herního světa a reálného. Souhlasím, že závěr mohl být klidně trochu víc podrobnější a možná by tomu opravdu ještě jeden díl slušel, ale za mě paráda.

flashi
05.01.2021 5 z 5

Nemám co vytknout. Dobré odstupňování, celkem vše vysvětleno a konal se i happyend.

Turlogh
27.12.2020 5 z 5

Uff, nezbabral to. I závěr se Atamanovi podařil, jak se patří. Ovšem nejlepším pro mě i nadále zůstává druhý díl série, ty námořní příhody byly prostě výborné, v tom souhlasím s již bohužel zemřelou fajn babičkou hrdinovy reálné manželky. Takže všem čtenářům vřele doporučuji k přečtení, já ty čtyři díly sfouknul za dva dny, prostě nádherné počteníčko! Howgh.

nikola3989
15.12.2020 4 z 5

Ucházející zakončení série. Šlo vidět, že Atamanov konec rapidně zkrátil; klidně se to mohlo roztáhnout mnohem víc a dalo by to materiálu i na další díl. Ale co naplat. Malinko mě zklamaly chyby v překladu, které v předchozích dílech nebyly tak časté. Ale příběh super, četlo se to samo a rozuzlení se mi líbilo jak by smet.

Dakye
13.12.2020 5 z 5

Výborné zakončení série. Kniha mohla být rozdělena na 2 části a vzít to víc do podrobna. Nebo o 200 stran tlustší. :) Konec byl trošku uspěchaný. Série jako taková je na jedničku.

Fifth Element
11.12.2020 5 z 5

Důstojné a srozumitelne (narozdíl od jiných LitRPG) zakončení celé série. Nenechte se odradit..
Jen bych knihu ještě na chvíli vrátila korekturum, těch chyb bylo až moc, trochu to kazilo zážitek z knihy, ale i přesto hodnocení nesnižim.

Štítky knihy

LitRPG (herní svět + fantasy/sci-fi)

Autorovy další knížky

Michael Atamanov
čečenská, 1975
2018  90%Sektor osm
2020  91%Herní tester
2019  90%Za smrtí
2019  91%Nová smlouva
2020  85%Hledání těla

Kniha Hledání těla je v

Právě čtených2x
Přečtených189x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených8x
Knihotéce102x
Chystám se číst14x
Chci si koupit17x