Studie noci

Studie noci https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518942/bmid_studie-noci-njb-518942.jpg 4 33 7

Hledači Duší série

< 2. díl

Jelenin život byl vždycky plný dobrodružství, ale nedávná ztráta jejích magických dovedností ji ohrožuje víc než kdy předtím. Zatímco zoufale hledá způsob, jak znovu získat svou magii, její nepřátelé se blíží a ani Ixie, ani Sitie už pro ni nejsou bezpečné. Rostoucí nesoulad mezi dvěma zeměmi a možnost blížící se války ohrožují všechno, co je Jeleně drahé. Valek je odhodlaný Jelenu ochránit, ale rychle mu dochází možnosti. Velitel ho podezírá z toho, že je jeho loajalita rozpolcena, a poprvé v životě před ním má tajemství. Tajemství, které ohrožuje životy Valeka, Jeleny i jejich spojenců. A zatímco se nájemný vrah a Hledačka duší ženou do nebezpečí, dojde jim, že Velitelovy plány jsou mnohem děsivější, než si kdy dokázali představit…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Night Study


více info...

Přidat komentář

Luciluc
23.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Knihu jsem si koupila, protože mě navnadil předchozí díl. V tomto díle se střídá vyprávění z pohledu Jeleny, Valeka, Janka a Leifa. Nejvíce mě bavila Valekova dějová linka (hlavně setkání s Hedou, pátrání po bouřkových zlodějích, cesta do rodného Icefarenu a setkání s rodinou, Zohav a Zethan). Bylo tam hodně akce a každá kapitola končila tak, že nutila číst dál a dál. Čekala jsem ale, že knížka o pěti stech stranách pokryje větší časový úsek než jen pár měsíců. Konečně se hlavní hrdinové dostávali do pastí, ze kterých bylo těžké uniknout, bylo to o to napínavější čtení. Příjemná změna od všehoschopných a vždy vítězících hrdinů, kteří vynikají nadprůměrnými fyzickými silami a odolností či magií, která vše vyřeší, když už opravdu teče do bot. Zklamal mě konec, respektive to, jak moc zůstal otevřený, snad se dočkáme pokračování. Jinak ale hodnotím velmi kladně. 4,5 *

Rézi
11.02.2024 5 z 5

Čteno jedním dechem!


Alethea_k
24.01.2024 5 z 5

Nakonec nelituju, že jsem se do dalšího dílu pustila!!! Bylo to fakt skvělý, nemohla jsem se asi od třetiny odtrhnout, stejně jako u úplně prvního dílu Studie jedu!!!
Prvních 50-100 stran stálo teda celkem za prd, ale pak se to rozjelo a znovu jsem se do postav zamilovala. Konečně mi nebylo jedno, co se s nimi stane, fandila jsem jim, prožívala všechno. A autorka se asi konečně probrala, protože to byla jedna akce za druhou. Nadupaná knížka, fakt jízda! Už jsem ani nedoufala.
O to teď těžší bude čekání na pokračování... Doufám, že se ho tady dočkáme a nestopnou sérii, jak to rádi dělají.


KOUKEJTE SI TO PŘEČÍST VŠICHNI, AŤ TO VYJDE!!

ydnac
25.10.2023 5 z 5

VÁLKA SE BLÍŽÍ...

Jelena už to ví jistě :-) - čeká miminko.
Bohužel je stále bez své magie, ale něco jí přeci jen chrání...
Valek na příkaz Velitele musí odjet do VO1, kde řádí lupiči, ale najde tam VÍC než jen zloděje...
Life je unesen!
Ari a Janko jsou po boku Jeleny a Onora zůstává u Velitele, který je zřejmě pod vlivem Owena!
V knize je pár nových postav, které se mi moc zamlouvají :-).
Ke starým padouchům se přídávají další a Ixie i Sitie jsou v ohrožení!

Jelena, Valek a celá jejich parta jsou moji oblíbenci. Kiki je také skvělá a jsem ráda, že si s ní opět někdo rozumí :-), chybí mi její konverzace s Jelenou.
Ach jo, to zas bude čekání na další díl...
Skvělá série :-)

KnihomoLucy196
07.10.2023 5 z 5

Tohle byl nejlepší díl z celé série! Navíc jsem zjistila, že mě knížky od Snyderové baví víc, když jsou Jelena a Valek spolu, takže mě víc bavila první polovina než ta druhá, ale na konci se to vykompenzovalo, takže jsem byla spokojená :)
Těším se na další díl, protože se mi už teď strašně stýská po té neuvěřitelně sympatické partě :D

Tesset
06.10.2023 5 z 5

Bylo super vrátit se k oblíbeným hrdinům. Valek a Jelena tvoří skvělou dvojici a jejich příběh mě neskutečně baví. Děj se různé proplétá, rozplétá a přibývají další otázky. Ari s Jankem jsou jen třešničkou na dortu. Už se těším na další díl, snad nebudeme čekat dlouho.

Etule
23.08.2023 5 z 5

Já tuhle skvadru prostě miluju. Sice jsem si z předchozího dílu příliš nepamatovala, ale autorka to celkem pěkně objasnila, takže jsem se nakonec chytla. Moc se mi líbí vztah mezi Jelenou a Valekem - jsou prostě naprosto skvělí - mluví se sebou narovinu, nic před sebou nezatajují (většinou :D) a vzájemně se ochraňují. Zamlouvá se mi, že ačkoliv by Valek raději měl Jelenu někde pěkně ukrytou, protože se o ní samozřejmě bojí, tak si vždy nakonec uvědomí že se o sebe umí postarat. Nebo s ní prostě pošle Ariho s Jankem. Ti dva jsou prostě nejlepší. Miluju to jejich popichování. :-) Valekova linka byla tentokrát opravdu emocionální a o to víc toho chlapa zbožňuju. Těším se na další díl, doufám že vyjde, co nejdřív.
Jen mi tedy maličko nedávalo smysl, že jediná linka z Jelenina pohledu byla vypravena v ich formě a ostatní v er. Ale zas tolik to při čtení nerušilo.

Autorovy další knížky

Maria V. Snyder
americká, 1973
2020  84%Studie jedu
2021  84%Studie kouzel
2021  75%Studie ohně
2022  88%Studie stínů
2023  86%Studie noci

Kniha Studie noci je v

Právě čtených3x
Přečtených40x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce92x
Chystám se číst51x
Chci si koupit26x
dalších seznamech3x