Historie ZOO Praha

Historie ZOO Praha https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112818/bmid_historie-zoo-praha-bqP-112818.jpg 4 13 5

Prvních 40 let zápasů a úspěchů. Pražská zoo je dnes vnímána jako moderní, dynamicky se rozvíjející instituce. I ona má však své těžké začátky, kdy musela o své místo na slunci nejprve bojovat. Číst o těchto začátcích je nostalgické i vzrušující, neboť jde o vznik místa s velmi specifických geniem loci. Místa, kam se koncentrovala láska ke zvířatům. Tato knížka Vás provede tou částí historie pražské zoo, kterou sice již odvál čas, která je ale dodnes součástí její duše.... celý text

Přidat komentář

denib
21.02.2024 3 z 5

Nejsem z knihy tak nadšená jako ostatní. Líbí se mi téma i ladění knihy a hodně jsem se toho dozvěděla hlavně o bojích, jestli vůbec Praha bude ZOO mít a kde. To jsou nesporné klady. Ale nejdřív mi připadalo, že se autorka snaží nacpat až příliš informací do malého prostoru. Později jsem zase zjistila, že řadu těch informací zbytečně opakuje. Obojí mě dráždilo. Knížečka je malinká, to moc neprospělo čitelnosti některých fotografií. Hodnocení knížky ale nemá nic společného s hodnocením samotné ZOO :-)

1amu
16.02.2020

Také jste chodili se svými dětmi a také vnuky do pražské ZOO ? No jasan ! Slyším ihned odpověď. Autorka zpracovala krásný dokument, který nás nadšence pohladí. A ještě dodávám, že za ředitelování pana Bobka je to každý rok pořád lepší. Třeba nádherný nový indický sloninec a před ním senzace pro děti - točící se modlitební mlýnky, kdy jsem zaslechl nešťastného tatíka: "Mámo já je nemůžu vocaď dostat ! Co mám dělat ? Vydrž táto !"


mot33
22.01.2019 5 z 5

Krásná knížka která pohladí není co dodat.

martinaandulka
16.06.2017 5 z 5

Moje milovaná zoo a nádherná její historie :-).

kuky921
20.01.2017 4 z 5

Velmi pěkně zpracovaná publikace, která odhaluje velmi těžké začátky vzniku zoo v Praze. Jen škoda, že těch fotografií není více.