Histologie

Histologie https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/257595/bmid_histologie-DLh-257595.jpg 3 5 3

Tato kniha vás bude provázet během výuky histologie, pomůže vám připravit se optimálně ke zkoušce a navíc z ní získáte informace potřebné i pro další výuku klinické medicíny! Třetí vydání publikace bylo zcela přepracováno a aktualizováno. Obsahuje veškerou mikroanatomii člověka ve třech celcích - nauka o buňce, obecná histologie, mikroskopická anatomie -, dále četné fyziologické a biochemické odkazy, které ukazují, jak spolu úzce souvisí struktura a funkce. Vedle důležitých podkladů v hlavním textu najdete mnoho dalších informací v petitu, kde je pomocí četných křížových odkazů propojena histologie v souvislostech s ostatními obory. Text je bohatě dokumentován četnými barevnými obrázky a fotografiemi histologických preparátů (přes 700 barevných vyobrazení). Tipy pro mikroskopování usnadní vaši práci. Četné klinické odkazy pomáhají vytvořit představu, jak důležitou roli hraje histologie v každodenní lékařské praxi. Z německého originálu, Taschenlehrbuch Histologie, 3. Auflage, který vydalo nakladatelství Thieme Verlag v roce 2009, vynikajícím způsobem přeložil překladatelský kolektiv pod vedením prof. MUDr. Miloše Grima, DrSc., a doc. MUDr. Ondřeje Naňky, Ph.D.... celý text

Přidat komentář

hu_87
06.09.2018 3 z 5

Kniha obsahuje pěkné obrázky a látka je často podávána na můj vkus zbytečně zdlouhavě (v některých kapitolách až moc). Pro někoho může být plná nadbytečných informací, proto jí moc nedoporučuju třeba bakalářským oborům. Rovněž mě začalo učivo dávat mnohem větší smysl, když bylo nastudováno z jiného zdroje.

VilkoLy
03.08.2016 4 z 5

Řekla bych, že se spíš hodí ke studiu ve vyšších ročnících, když si histologii potřebujete připomenout a máte znalosti i z jiných předmětů(a ne jen z anatomie). Pro prváky často nepotřebné informace a ty, které by potřebovaly a které jsou vyžadovány, ty tam chybí.


Liv
14.07.2016 2 z 5

Na první pohled je učebnice krásně graficky zpracována. Když jsem jí však otevřela s tím, že se z ní něco naučím, bylo to peklo. Text je občas nejednoznačný, protože překlad je více podobný německé výstavbě vět. Jakmile jsem si nastudovala téma z jiného zdroje, pak text v učebnici smysl začal dávat. Na zkoušku jsem se z ní naučila jen ty otázky, které jsem v jiné starší učebnici nenašla.

Štítky knihy

histologie

Autorovy knížky

2012  68%Histologie