Vlčie leto

Vlčie leto https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470413/bmid_vlcie-leto-wDR-470413.jpg 4 125 32

Keď sa v žalúdku mŕtveho vlka nájdeného hlboko v lese nájdu zvyšky ľudského tela, policajtka Hannah Westerová vie, že toto leto bude iné ako tie predchádzajúce. Čoskoro sa zistí, že kúsky tela patria fínskemu drogovému dílerovi. Ako sa však obeť dostala do odľahlých končín neďaleko švédskej Haparandy? A kam zmizli drogy a peniaze, ktoré mala pri sebe? Hannah a jej kolegovia sa pustia do vyšetrovania a nenechajú kameň na kameni. Čas nemilosrdne plynie a ukáže sa, že nie sú jediní, kto sa pustil do pátrania. Keď sa na scéne objaví tajomná Kaťa, krvavé udalosti naberú nečakaný spád a pokojné mestečko sa obráti hore nohami. Hannah zrazu musí čeliť nielen kopiacim sa problémom s vyšetrovaním, ale aj vlastnej bolestnej minulosti...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Vargasommar , 2020


více info...

Přidat komentář

LuckaH2
22.02.2024 4 z 5

Bavilo mě to, chvílema fakt napínavé. O tématu drog toho bylo napsáno a natočeno dost, ale tady k tomu bylo fajn navíc pohnutky "zlocincu", nebo tech, co neudělali zrovna dobre rozhodnuti, až je vam jich líto. Nebo je chápete. Rodinny život Hanny, hlavní policistky tomu taky dával další vrstvu, lidskou. A přitom zůstává dost policejní práce. Jediné minus pro me bylo "vseho až moc", az moc mrtvol ,az moc problémů...ale někdy je život drsny

JezinkaJ
21.08.2023 4 z 5

Hannah Westerová a celá základní sestava mi lehce připomíná sérii se Sebastianem Bergmanem, což vůbec nevadí, jen mě to v průběhu čtení napadlo.
Začátek skvělý, pořád jsem čekala, že se motiv vlků vrátí, ale bohužel se tak úplně nestalo. Vlci už byli jenom lidé.
Děj mi na konci přišel trochu překombinovaný. Je vidět že autorovi víří v hlavně tolik nápadů, že by se vešly nejmíň do dvou knih, místo do jedné. Škoda že nám rovnou říká, že na druhý díl si počkáme, protože trpělivost není moje ctnost.
Zajímavé postavy, zajímavé prostředí, šikovný autor, máme se na co těšit.
A Hansi, mé osobní díky patří skvěle vykreslené postavě Hannah Westerové. Díky, že jí není 35. :) Moc ráda jsem se s ní seznámila.


konicekbily
01.08.2023 5 z 5

Pořádný propletenec postav hezky pospojovaný kupředu se valícím dějem, napsaný mně se líbícím stylem, mi přinesl plné uspokojení. První autorova kniha se mu vydařila a další knihu řady si přečtu rád.

janina66
11.07.2023 4 z 5

Kniha se moc líbila. Je to moje první od autora, a určitě ne poslední.
Léto vlků jsem vyslechla audio s krásnou četbou Jitky Ježkové, díky níž je kniha zajímavější.
Výborná zápletka, kniha má spád a konec, který nám napoví, že bude pokračování. A to si určitě přečtu.

soupik2012
06.07.2023 5 z 5

Po delší době, jsem narazila na opravdu vynikající kriminální román. Dějově sice nenabízí vůbec nic nového, ale velmi mě bavil způsob, jakým byl tento příběh vyprávěn. Z počátku jsem sice měla nemalé potíže s orientací, protože těch různých jmen je hned na začátku opravdu mnoho. Navíc se do vyprávění zapojí samotné město, ve kterém se tento příběh odehrává a to už jsem měla v hlavě opravdu guláš. Ale zhruba po dvou hodinách poslechu, do sebe vše začne zapadat a já se začala, až nečekaně dobře bavit. Poklidné malé příhraniční městečko, do kterého přijede pátrat po ztracených drogách a penězích elitní zabiják. Proti němu stojí policejní oddělení, ve kterém se nošení zbraně považuje za zbytečný módní doplněk. Až do teď... Audiokniha je načtená velice dobře, ale myslím si, že by se k tomuto příběhu hodil úplně jiný hlas, nežli má paní Jitka Ježková.

alzbeta4340
16.04.2023 4 z 5

Začátek s vlky byl zajímavý a neotřelý, rozhodně mě navnadil na další čtení. Navazující motiv už tak originální nebyl (pašování a krádeže drog, vztahy místních a ruských zločinců), to už jsem četla a viděla v TV několikrát. Na příběhu bylo ale poznat, že si autor dal práci s vymýšlením všech těch zápletek, které se pak spojili dohromady. I když se tato kniha čte docela lehce, jednoduchý děj to není.
Případ je na konci uzavřen, s policistkou Hannou a jejími blízkými se možná ale ještě setkáme.

jaroiva
16.04.2023 3 z 5

Začátek mě zaujal - způsob nalezení mrtvoly v souvislosti s vlky. A tím moje zaujetí skončilo. Ztrácela jsem pozornost a vytrhl mě občas jen product placement IKEA. Toho tam bylo opravdu dost.
Takže super. Můžu celou sérii nadále ignorovat.
Zkusím ještě sérii Sebastiana Bergmana a uvidíme.

Sixao
26.02.2023 5 z 5

Na knihu jsem byla velmi zvědavá od dočtení série Sebastian Bergman a nezklama. Bavilo mě prostředí města na odlehlém severu Švédska u hranic s Finskem i jak se děj komplikoval a osudy postav proplétaly až k nečekanému závěru. Vyslechnuto jako audiokniha.

KatyM.
23.02.2023 4 z 5

Moje první setkání s autorem a určitě ne poslední. Příběh se napínavý, má spád. Těším se na pokračování série.

Janadvorackova
29.01.2023 3 z 5

Lehký finsko-švédsko-ruský problém se ztracenými penězy a drogami. Tady by možná platila stará reklamní hláška "když to děláte dobře, lidé se k vám vracejí :)," akorát že ono to v kombinaci eur a matroše nikdy moc dobře nejde.

A jedna vlčice s mládětem, kterým v bříšcích zůstala trocha lidského masa :).

Danago
14.01.2023 2 z 5

Sérii se Sebastiánem miluji a proto jsem si chtěla přečíst i tuto knihu. Bohužel je to pro mě něco úplně jiného. Je pravdou, že tuto knihu napsal autor sám a je to prostě jiné.
Bohužel mě kniha nebavila. Téma je zajímavé, ale pro mě docela neoriginální. Autor se opravdu snažil, ale asi až moc a nějak to z knihy cítím.
Škoda, ale při mě to tentokrát nebylo. Měla jsem problém se do knihy začíst pochopit spletitost všech postav v knize a ani závěr mě nijak nedostal do kolen. Do dalšího dílu se určitě nepustím.

Jaruš7
29.12.2022 5 z 5

Superčtivo - spíš super poslech, audiokniha celá skvělá.
Autor seriálu Most má nakročeno k dalšímu a to Haparanda, máme se na co těšit, neboť první díl ze série je bohatě prostřená tabule se záludnostmi zločinu.

Severské zločinné hrdinky jsou klony Lisbet Salanderové.
Všestranně zdatné s intelektem vytříbeným na cestu zločinu v lehce elegantním stylu.

Prostě fajnovost.

Katulinka69
16.12.2022 3 z 5

Předchozí knihy byly určitě o dost lepší, ale určitě přečtu další pokud bude pokračování

jjanca
02.12.2022 4 z 5

Napínavý krimi príbeh, ktorý človek zvládne prečítať za dva večery. Kniha sa čítala dobre, len som mala guláš v postavách. Príbeh ma najviac chytil, keď sa začala rozplietať linka Hannah. Bola som zvedavá, ako to bolo s Elin. Mám radšej knihy, kde nie je páchateľ zo začiatku jasný, ale v tomto podaní to tiež nebolo zlé.

izinkaVENDULKA
26.11.2022 4 z 5

Knížka pěkná. Mám teda jediný problém, a to jsou ze začátku knihy ty jména. Prvních šest kapitol, co kapitola to dvě nová jména. (Mám ten problém u každé druhé knihy :D ). Trvalo mi, než jsem dobře věděla kdo je kdo. Nápad a děj super. Na konci jsem myslela, že se dozvím jestli je Katja i Elin. Poté, co jsem dočetla a konec zůstal otevřený jsem se koukala zajistila, že je to první díl série. Každopádně kniha pěkná natolik, abych si počkala na pokračování a četla i další.

TomHr
11.10.2022 5 z 5

Lahůdka pro milovníky severských detektivek. Příběh ne z některé metropole, ale z opravdového severu, z finsko-švédského pomezí. Mrtví vlci, pašeráci, feťáci, dealeři a gangy, nájemní zabijáci (zabijačky? nebo jak je vlastně ženský rod od zabijáka?), panoptikum místních policajtů a lidiček, kteří přežívají v krásném a nehostinném kraji. Celý umně vystavěný příběh rámují bílé noci a ospalá atmosféra malého městečka coby organismu, který má mládí a dobu rozkvětu dávno za sebou. Kniha vyžaduje trochu soustředění, ale odmění zajímavým zážitkem.

JustWomen
10.10.2022 5 z 5

Začátek o skutečných vlcích mě navnadil, ale i další část knihy byla velmi čtivá a příjemně zamotaná, propojení případu s minulostí Hanny hodně zajímavé. Těším se na pokračování.

Aliii
15.07.2022 4 z 5

H.Rosenfeldt mě v Haparandě navnadil na další skvělou detektivní sérii. Jen doufám, že bude stíhat psát i s M.Hjorthem a budu tak moct vyplňovat čekání na další díly jednotlivých sérií :-)

ArwenAragorn
19.05.2022 4 z 5

80%

Bezvadný krimithriller. Všechno začíná nenápadně mrtvou vlčicí. Zvrtne se předávka drog a na na policejní stanici v malém městečku Harapandě je rázem chaos. A navíc mrtvých přibývá. Objevuje se velice nebezpečná žena Katja, cvičený zabiják, která jich má většinu na svědomí.
V knize se dost řeší soukromý život sympatické policistky Hanny a jak se k závěru ukáže, vyšetřování může být pro ni osobnější, než by mohla tušit.
Příběh má napětí, spád, jen ten konec mi přišel trochu moc uspěchaný, ale zase víme, že bude pokračování. A připravte se na mraky jmen, já v tom měla zpočátku trochu hokej.
Není to jako série se Sebastianem, ale je to pořád moc dobré, doporučuji.

Lenka.Vílka
18.05.2022 5 z 5

Tenhle příběh začne nenápadně. Mrtvá vlčice v lese a její mládě. A je to trochu kouzelná vlčice, jako od Červené Karkulky. Protože má v žaludku kus člověka. Tady bych se na chvíli zastavila. Nebylo to super, když vlčice vyprávěla svůj part? Jo, bylo. A tahle vlčice byla ale hodná vlčice. Chtěla ochránit své mládě a ten, koho spapala, byl zlý člověk. Člověk, který se účastnil nepovedeného obchodu s drogami, který skončil masakrem. Tohle (kromě toho, že je vyprávěčem i ta vlčice) jsem se dozvěděla už z anotace, ale provedení v knize bylo prostě skvělý. A já potřebovala víc! :)

Na téhle knize je fajn, že autor odkryje karty poměrně brzo. Ano, čtenář ví, kdo zabil muže, kterého nakousala vlčice hned na začátku knihy, protože ono není v příběhu to nejpodstatnější tajemství, kdo to byl. (Tajemství další, další a další.) Ale spíš, co tím způsobil, když mu vzal, co neměl. Což roztočí další kolečka. Jak událostí, tak ta lidská kolečka obyvatel Haparandy. A sledujeme to jako jeden z dalších střípků.
Stejně tak, jako je fajn, že to je sice o vyšetřování, ale taky o poznávání místních. Přeci jen, kniha není jednorázovka, ale první díl série. A byť hlavní vyšetřovatelka nemá klasické atributy pro tenhle žánr, nepije, nemá psychologické problémy (možná?), není ani žádným směrem jeblá, má taky svoje tajemství. A byla jsem zvědavá, zda na ní autor nevyškrábe ještě něco, co mě jako čtenáře překvapí. Stejně jako postupně na další postavy.

Protože vztahy mezi hlavními aktéry byly prostě...no dokonalý. A to, co se stalo dřív a co se tedy bude nejspíš bude řešit dál s Hanou, vlastně úplně všech, to bude super :) Já mám totiž tohle moc ráda. Když mohu sledovat víc úhlů, ne pouze vyšetřování. Alespoň na konci odpadne na x stran vysvětlování, co se dělo tam a tam, když policie pomalu skládala svojí skládačku.

Skvěle a čtivě napsaná kniha, která mě absolutně dostala. Bude to kruté čekání na další díl...

PS: Moc se mi libily ty vsuvkové party, kdy vypráví město, aby se čtenáři dostalo (i s jeho obyvateli) pod kůži. A funguje to skvěle...