Habsburkové a nadpřirozeno

Habsburkové a nadpřirozeno https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24467/bmid_habsburkove-a-nadprirozeno-WbD-24467.jpg 4 24 5

Podtitul: Bílá paní na Hofburgu a další zjevení Kniha o paranormálních jevech, různých zjeveních, předpovědích budoucnosti a jiných vizích, které jsou spjaty s habsburským rodem. Rakouská historička, která se specializuje na dějiny Habsburků se tentokrát soustřeďuje na nadpřirozené jevy, se kterými někteří členové rodiny přišli do styku. Vyprávění začíná v pozdním středověku a zabývá se Nostradamovými proroctvími, věštbami a dávnými (ale zaznamenanými) paranormálními jevy v habsburských sídlech. Autorka popisuje podle zachovaných záznamů údajných očitých svědků různá strašidla, záhadná zjevení, věštby, prokletí a další jevy. V tomto vyprávění pokračuje až do 20. století. Text doprovází množství fotografií, jak jmenovaných vznešených osobností, tak i snímky z různých spiritistických seancí, záhadných strašidelných domů aj. Celou knihu uzavírá "zasvěcený" rozbor parapsychologa a seznam použité (výhradně německé) literatury.... celý text

Literatura naučná Historie Záhady
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Habsburger und das Übersinnliche , 2003


více info...

Přidat komentář

Booky84
18.02.2023 4 z 5

Zajímavá kniha, při jejímž čtení jsem zažívala mrazení a husí kůži. Vůbec jsem netušila, že okolo Habsburků bylo tolik nadpřirozena, i když se vlastně trochu není čemu divit, vzhledem k jejich životu a kolik se toho okolo nich dělo.

Little.deer
19.05.2021

Knížku jsem si koupila cca 2006 a dnes po letech se mi líbí střízlivý pohled na tento problém, nic nepodsouvá a snaží se být objektivnější...:-)


Desamparada
11.05.2016 3 z 5

celkem zajímavá

minirock
27.09.2013 4 z 5

Docela zajímavá knížka o nadpřirozených jevech, proroctvích, zjeveních a dalších záhadných jevech provázejících rozvětvenou rodinu Habsburků. Nadpřirozeno bylo určitě jejich oblíbená zábava, protože těch vzpomínek je opravdu hodně. Mě zaujala historie automobilu, ve kterém byl zavražděn následník trůnu arcivévoda František Ferdinand. Počet mrtvých kolem jednoho auta před 100 lety je prostě neuvěřitelný.

Chemiczka
11.03.2013 4 z 5

Zajímavá publikace o rodě Habsburském a jeho vnímání nadpřirozena. Pro mne nové informace o tom, jak poslední generace rodu vnímala duchovno a nadpřirozeno. Pro mne zcela nový poznatek, že lidé z rigidní katolické rodiny pořádali seance s médii, vyvolávali duchy a účástnili různých magických rituálů.
Sama bych oželela poslední část knihy - parapsychologický rozbor mi přišel zbytečný. Jako oddychová kniha se zajímavými poznatky z života šlechty je výborná.