Vlčí píseň

Vlčí píseň
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538504/bmid_vlci-pisen-6646f0a4e6f29.jpg 5 24 24

Green Creek série

1. díl

Když se chlapec – nyní muž – z domu na konci cesty vrátí, může Ox ignorovat píseň, která mezi nimi zní? Oxovi bylo dvanáct, když mu jeho tatínek udělil velmi cennou lekci. Prohlásil, že Ox za nic nestojí a lidi ho nikdy nepochopí. Pak odešel. Oxovi bylo šestnáct, když na cestě potkal chlapce; chlapce, který mluvil a mluvil a mluvil. Ox později zjistil, že před tímto dnem chlapec nepromluvil skoro dva roky a že patří k rodině, která se nastěhovala do domu na konci ulice. Oxovi bylo sedmnáct, když odhalil chlapcovo tajemství, které zbarvilo svět okolo něj do odstínů červené a oranžové a fialové, alfy a bety a omegy. Oxovi bylo třiadvacet, když do města vtrhli vrahové a zanechali mu díru v hlavě i v srdci. Chlapec se pustil za netvorem s pomstou ve svých krvavě rudých očích a nechal Oxe, aby poskládal střípky svého života zpátky dohromady sám. Od toho osudného dne uplynuly tři roky – a chlapec je zpátky. Jenže teď je z něj muž a Ox už nemůže dál ignorovat píseň, která mezi nimi zní.... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Fantom Print , conQueer
Originální název:

Wolfsong , 2016


více info...

Přidat komentář

JitulHa
včera 4 z 5

Myslel si, že není důležitý. Byl přesvědčený, že je nikdo. Ale, stal se z něj "ten, který běhá s vlky..." TJ Klune stále překvapuje, zdá se. Bylo to drásavé, spalující, živočišné... Rovněž plné oddanosti a lásky... Zkrátka takové jako sami vlci. Je to dobře napsané, jsou tam výrazné postavy i skvěle vystavěný svět. Vůbec celá ta podstata smečky, včetně jejího fungování a sounáležitosti s lidmi, je tady velmi hezky podána. Tohle je kniha (navíc série), která je skutečně jiná než všechno to, co u nás od autora doposud vyšlo - chcete vědět jak, nebo proč - přečtěte si. Hodnocení 4,5*

Bettybook
předevčírem 5 z 5

Dočetla jsem před pár dny a musela jsem si dát pár dnů na rozmyšlenou, abych napsala kloudnou recenzi, jakou si tato kniha zaslouží. Ještě před tím musím smeknout klobouk tady před mistrem TJem Klunem, že dělá co dělá a že jeho knížky mi přináší spoustu radosti. A Vlčí píseň není výjimka. Opravdu jsem měla pocit, jako kdybych po nějaké dlouhé cestě přišla domů. Takové emoce jsem měla během čtení této knihy. Co se týče postav, miluju je všechny (až na záporáky, samozřejmě). Ox a Joe dávaly dohromady tak skvělý tandem, jaký jsem si kdy mohla přát. Nemluvě o Gordovi a Markovi, na jejichž knihu se neskutečně těším. Takže tímto prosím bohy z conQueeru, aby mi snesly do rukou celou sérii.
Další věc... Ten spice mezi hlavními hrdiny!! Já, když to na mě TJ vytasil, tak jsem byla nejen překvapená, ale taky jsem se nedokázala přestat červenat, protože ten spice spiceoval teda. Nechápejte mě špatně, já jenom že takového Klunea neznám XD
Abych to zakončila, zatím nejlepší Kluneovka, co u nás vyšla. Zbývá mi přečíst Pod šeptajícími dveřmi, tak uvidíme, s čím autor přijde tentokrát :)


Grohlinka
10.06.2024 5 z 5

Wolfsong jsem kdysi četla v originále, takže pro mě jasná volba. Popravdě je tahle kniha a vůbec celá série mojí nejoblíbenější od T. J. Klune.

Autor se tady věnuje tématu, které prolíná většinu jeho tvorby, tedy nalezení rodiny a sveho místa ve světě. Navíc je kniha plná akce, ale také romantiky. A vlkodlaků, vrčících, kňučících a taky spousta praskajích kostí, ale pod poměrně kýčovitou kostrou příběhu se skrývá krásný příběh a propracovaný vývoj hlavni postavy. Není to plné přímočarých citací, které utočí přímo na čtenářovy city, jako na příklad v knihe Dům v blankytně modrém moři, ale spousta mouder se ukrývá pod povrchem.

Tak šup šup, ConQueer, nemůžu se dočkat dalších dílů.

Zuzi_cte
05.06.2024 5 z 5

Uprimne mi chvilku trvalo si zvyknout na autoruv styl psani. Ale sedlo si to. Z anotace jsem byla trochu zmatena co me ceka. Vyklubalo se z toho neco uzasneho a ja se fakt nemuzu dockat dalsich dilu :)

Kroana3
30.05.2024 5 z 5

Vlčí píseň je úplně jiná, než ostatní Kluneho knihy.
Není to feel good fantasy, homosexuální vztah není jen načrtnutý, ale vyskytují se tam i dost explicitní scény, a krom toho se připravte na dost šílené věci včetně ztráty oblíbených postav.

Pokud vám ale nic z toho nevadí, užijete si úžasný vlkodlačí příběh o klukovi, který měl hodně těžký začátek života, a chlapci, kterému bylo ublíženo natolik, že nedokázal ani promluvit, dokud nepotkal toho jednoho výjimečného. Vlci jsou oddaná, něžná a inteligentní stvoření, mají silné vazby ve smečce a přemýšlí trochu jinak než my. A když jsem četla láskasynbratr je tady, je s námi... Ráda bych si myslela, že jsem to viděla v podobných obrazech jako oni.

Laerry
17.05.2024 5 z 5

Celou sérii jsem si přečetla už v angličtině, protože jsem ani nedoufala, že by mohla někdy vyjít v češtině, ale jsem ráda, že opak je pravdou. Pokud se vám líbily předešlé autorovy knížky, které se dají označit jako "feel good" či "family friendly", tak k této sérii přistupujte s obezřetností, protože to je poměrně jiné kafe. Sice to z počátku není tak zjevné, jelikož sledujeme hlavního hrdinu od jeho dětství (leč ne zas tak idylického) až po dospělost, kdy teprve začíná ten pravý děj - a ten se neštítí brutality, vulgarismů a sexuálních scén (především v dalších dílech). Jak by taky ne, když se příběh točí okolo smečky měničů - vlků, jejichž podstatu z části ovládají zvířecí pudy. Pokud tedy máte rádi příběhy s alfami, betami a omegami (aneb povídek na tento specifický subžánr existují miliony), nevadí vám časové skoky a jste především fanoušky tvorby T.J. Kluneho, tak si tuhle drsnou zábavu nenechte rozhodně ujít.
P.S. - všechny nové obálky téhle čtyřdílné série vám budou dělat hezkou ozdobu v knihovně:-)

Štítky knihy

gayové

Autorovy další knížky

Travis John Klune
americká, 1982
2022  91%Dům v blankytně modrém moři
2022  84%Pod šeptajícími dveřmi
2023  81%V životech loutek
2024  92%Vlčí píseň