Grand Kundonyon

Grand Kundonyon https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61970/grand-kundonyon-61970.jpg 2 11 4

Erotické a sexem prošpikované povídání hrdinů současnosti uvádí čtenáře do situací, jež důvěrně zná. Jednotlivé postavy řeší své vlastní problémy (ONA třeba to odporné tlustokožectví, kterého se ne a ne zbavit, ON třeba zhoubný vliv rodiny, v níž mu bylo dáno vyrůstat jako jediný muž mezi samými „matkami a tetami“) a situace se ještě zkomplikuje, když se nakonec setkají.. Autor své příběhy vyšperkoval šťavnatou češtinou a rozhodně nenechá čtenáře na pochybách, že jeho postavy jsou skutečné a žijí v dnešním moderním světě.... celý text

Přidat komentář

marierja
22.08.2023 2 z 5

Něco, co se snaží parodovat brakovou literaturu, ale přitom samo zůstává brakem. Vlastně mě čtení docela bavilo, ale myslím, že postav by mohlo být méně (třeba části s mafiánem mi přišly jako by byly do příběhu vklíněné spíš násilím a ani v závěru mě mafiánovo propojení s ostatními postavami a jejich osudy čtenářsky neuspokojilo). Co mě celkem iritovalo, byla formální podoba knihy - vůbec nechápu fakt, že běžný text (tj. 95 % knihy) je vytištěný tučně a přímá řeč netučně. Neříkám, že naopak by to bylo lepší, rozhodně by mi bývalo stačilo staré dobré použití uvozovek, ale rozumím tomu, že někdo (asi spíš autor než editor) měl potřebu odlišovat se za každou cenu. Zajímalo by mě, jestli zvýšená spotřeba barvy při tisku měla vliv na původní cenu knihy (já ji našla v knihobudce), nebo jestli si původce tohoto nápadu třeba musel na větší množství použité barvy připlácet z vlastní kapsy... (trochu doufám, že ano.)
Víc než dvě hvězdičky tomu dát nemůžu, na druhou stranu určitě existujou knížky o dost blbější a přitom komerčně úspěšnější. Tato si aspoň zas tak na nic moc nehraje a chvílemi je vtipná.

Merlinit
23.06.2022 3 z 5

Zpočátku jsem se nemohla začíst, postavy v knize mi byly protivné až do krajnosti. Ani nevím, kdy se to zlomilo, ale konec knihy jsem dočítala celkem spokojena.


Finn123
26.07.2016 4 z 5

Hodně originální kniha ,která není jen o sexu. Zároveň se jedná o nemilosrdnou kritiku naší současné společnosti. Autor se nebojí vykreslit negativní chování všech osob (snad jen Pavlínin zahraniční manžel je kladná postava, případně jeho matka) a pouští se bez bázně i do dalších záporů v naší zemi( i do těch, co jsou pro mnohé tabu).Když přijmete jeho osobitý styl,tak vás čtení zaujme.

modranka
05.06.2012 3 z 5

Trochu zvláštna kniha, treba ju vedieť pochopiť... ale kto už z nás nepochopí erotiku a sex, že?!

Autorovy další knížky

Jan Cézar
česká, 1963
2006  76%Četnické humoresky 1
2006  84%Četnické humoresky 2
2008  90%Četnické humoresky
2007  89%Četnické humoresky 3
2005  44%Grand Kundonyon

Kniha Grand Kundonyon je v

Přečtených12x
Knihotéce13x
Chystám se číst3x
dalších seznamech1x