Gramatika v obrázcích - němčina

Gramatika v obrázcích - němčina https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360079/bmid_gramatika-v-obrazcich-nemcina-AV1-360079.jpg 4 3 2

Patříte k těm, kteří preferují vizuální vnímání a mají takzvanou fotografickou paměť? Pro vás a všechny ostatní, které už nebaví staré nezáživné metody a chtějí se učit moderně a efektivně, je tato unikátní učebnice gramatiky. Výklad gramatických jevů je postaven na vtipně a rafinovaně vybraných příkladech, které doplňuje velké množství obrázků. Vše je podáno jednoduše, přehledně a srozumitelně. Snadno tak pochopíte i ty nejzáludnější gramatické jevy. Konečně učebnice, díky níž gramatiku pochopíte!... celý text

Literatura naučná Jazyky, lingvistika Učebnice a slovníky
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Grammatik im Bildern - Deutsch


více info...

Přidat komentář

DádazPrahy
25.05.2021 4 z 5

Našla jsem tam užitečná vysvětlení, která v jiných gramatikách hledám marně (např. význam odlučitelných a neodlučitelných předpon, shrnutí rozdílů u švýcarské a rakouské němčiny), takže jako pomůcku ke studiu němčiny mohu doporučit.
Bohužel mi vadí zbytečně velký počet stránek (tím ovšem nemyslím rozsah publikace) ale např. naprosto zbytečné fotografie na dvě stránky na úvod každé kapitoly (např. u kapitoly tvoření slov je na celou dvoustránku! foto dítěte, které si hraje s písmenky nebo v úvodu kapitoly o spojkách foto zavíracího špendlíku!) a celkově se velmi plýtvá místem (zbytečně velké tabulky apod), což má celkově za výsledek zbytečně "tlustou" knihu o 300 stránkách, přičemž stejné množství obsahu by se určitě vešlo na 100 stránek a kniha by byla pohodlnější k užívání (ne neustálé přemítání stránek, kde "nic" není), tak lehčí (pro nošení s sebou) a v neposlední řadě i levnější.

Andrea S.
28.12.2019 4 z 5

Kniha je skvělou pomůckou pro všechny němčináře - ať už němčinu učící se, nebo vyučující. Každý si může v knize najít a pochopit gramatický jev, který mu dělá problémy, jelikož jsou kapitoly systematicky rozděleny. Na některých místech sice je gramatika zjednodušena a neobsahuje z mého pohledu vše. To je však dáno tím, že se kniha zaměřuje na úroveň A1 - B2. Domnívám se, že po dlouhé době se na trhu s učebnicemi cizích jazyků objevila velmi cenná a přehledná příručka gramatiky.


Štítky knihy

jazykové učebnice němčina

Autorovy knížky

Jakub Lukeš
česká, 1987
2016  87%Gramatika v obrázcích - němčina