Graffiti rules

Graffiti rules https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105832/bmid_graffiti-rules-BQi-105832.jpg 4 11 3

Napínavý, občas trochu akční a občas trochu syrový příběh party writerů graffiti. Knížka vznikla na motivy skutečných příběhů mladých lidí, se kterými se autor v době svého v roli středoškolského učitele poznal. Mnoha lidem příběh možná pomůže chápat onen neviditelný a nepochopitelný svět. Mnoha lidem možná otevře nové pohledy na to, jak vnímat ty ne vždy vábné výtvory, které se ráno prostě "objevují" na různých místech a mnoha writerům graffiti možná pomůže porozumět sobě samým.... celý text

Přidat komentář

MilaSliacka
19.12.2020 2 z 5

(SPOILER) Kniha o náctiletých pro náctileté, bohužel gramaticky i stylisticky připomínající psaní náctiletého studenta s trojkou z češtiny.

Autor na začátku knihy děkuje své partnerce Gábině za to, kolik mu z knihy vychytala zhůvěřilostí. Věřím, že se Gábina snažila, ale možná se toho měl ujmout editor.

str. 21 PETROVY se roztočily mozkový závity
str. 26 na Pavláku (nikdo, kdo se narodil po roce 1980, neříká náměstí IP Pavlova Pavlák, říkáme Ípák) vystoupili a zamířili do Bruelské (snad Bruselské, ne?)
str. 46…a třídnici vzal SEBOU
str. 60. už nemůžu, odkládám nedočtené

maaca
03.09.2014 5 z 5

Po dlouhé době kniha, která mě doslova vmáčkla do křesla a nedovolila vstát a ke konci ani dýchat. Temné, syrové, omamné, plné aerosolu, šedi, barev, lidí s ideály i zabedněnců, prudičů a psychopatů. Skvělá odpověď na otázku: co a proč je sakra to graffiti? Určitě záležitost, ke které se ještě několikrát vrátím.


kowalenska.m
26.02.2013 4 z 5

Zaujalo mě popisování, jak se sprejuje. A také rozmluvy, zda je to špaté nebo ne. Příjde mi, že film snad není podle této předlohy. Gympl je totiž jiný a neukazuje žádné světlé chvíle chování žáků i učitelů.