Jeskyně Tisíce přání

Jeskyně Tisíce přání https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362267/bmid_jeskyne-tisice-prani-Bk7-362267.jpg 5 11 4

Gabriel Knox Gamebook série

< 2. díl >

Jsi Gabriel Knox – elitní důstojník ve službách guvernéra ze Sinotaharu. Chlapík jménem Sebb Rilaw, bard a dobrodruh, se před časem vydal odhalit tajemství bájné jeskyně Tisíce přání. K dnešnímu dni se však nevrátil, a šance, že jej ještě někdy uvidíte živého, je vpravdě mizivá. V tomto příběhu se musíš vydat po Sebbových stopách a nalézt důležité informace, jež mohou v blízké budoucnosti ovlivnit osud všech svobodných měst. Dokážeš však přežít nástrahy nebezpečné výpravy uprostřed tuhé severské zimy? Také druhá kniha má pro tebe připraveno široké spektrum možností a důležitých rozhodnutí. Zda, a hlavně jak dosáhneš svého cíle, je pouze na tobě. Jeskyni Tisíce přání je možné si skvěle užít jako jednorázové dobrodružství, mnohem intenzívnější zážitek ti však poskytne dohromady s první knihou – Zázračnou kněžkou.... celý text

Přidat komentář

Macheta
31.03.2022 5 z 5

Jirka opět potvrzuje svůj um a dokonce posouvá pomyslnou hranici kvality o nějakou tu příčku výš. Doslova jsem hltal každý odkaz a přestože spíše inklinuji ke kratším odkazům (méně čtení, více hraní), zde mi delší texty nijak nevadily. Putování je až neuvěřitelně dobrodružné a každá možnost, byť špatná, má svoje kouzlo a znamená intenzivní prožitek. RPG systém funguje skvěle, deník dobrodruha je přehledný. Kvituji i množství předmětů, které se v jiných gameboocích může jevit jako "plevel". Z mého pohledu se jedná o skutečně skvělou knihu s výborným příběhem, proto hodnotím pěti hvězdami.

cziss
29.09.2021 5 z 5

Druhý díl se vydařil. Návaznost na první díl funguje skvěle a asi by to fungovalo dobře i samostatně. Překvapilo mě, že už v druhém dílu zásluhy z toho předchozího "odemykají" jinak nedostupné části GB a že tyto větve nejsou zrovna krátké...


Latys
14.12.2017 5 z 5

Za mně super. Jak jsem prvně viděl pravidla trochu jsem se lekl, jestli nebudou příliš složitá ale nakonec jsem je vstřebal celkem v pohodě. Sotva jsem začal hrát(číst) děj a příběh mne do sebe vtáhl. Nyní čekám na každou další knihu s netrpělivostí. První díl jsem zhltl velice rychle, dvojka už mi vydržela déle. Nevím proč ale v jedničce jsem si asi vybral tu nejjednodušší a nejpřímější cestu. Zato dvojka mi přišla pestřejší a víc jsem se s ní mazlil, objevoval skrytá zákoutí a hledal i nějaké to riziko. Nyní čekám až vyjde trojka jako e-kniha(hraju na čtečce). Už aby to bylo.
Doporučení: Opravdu si udělejte více kopii deníku(nejlepší je te co je na stránkách přiložen k třetímu dílu), já se o ten svůj starám a hýčkám jej jako ten co sem měl v Drd. Za další, kreslete si mapu kdykoliv vlezete do podzemí nebo bažin. Ušetříte si tím spoustu nervů ( když jsem se utopil v bažině, samozřejmě sem to nehrál od začátku, to by se opravdu nedalo. Najdu si poslední odkaz a pokračuji od něj, to je jediný způsob jak přežít bažiny a nezbláznit se).

MišákB
23.06.2017 5 z 5

První díl byl skvělý a druhý mě rozhodně nezklamal. Je bohatší na text a to mám rád, navíc text bezvadně a čtivě napsaný. Už se těším na třetí díl. Doporučuju všem co jim pojem gamebook není cizí. Knížku jsem prošel 4krát a pořád je co objevovat. Za mě naprostá pecka.