Fika: Sladká švédská kuchařka
Komentáře knihy Fika: Sladká švédská kuchařka
Přehled švédských dobrot se stručnými informacemi o souvislostech. Cením si uvedení základních názvů česky i švédsky. Nelíbí se mi fotografie, vůbec nelákají k zaskousnutí, působí spíše smutně. Nejvíc nechápu, proč někdo vydá knihu sladkostí s názvem "fika" v době (2018), kdy na trhu knihy s tímto názvem a obsahem už existují od jiných autorů (2012 IKEA, 2015 Brones a Kindvall).
Kuchařka opravdu krásná a vyčnívající na českém trhu. A také nesoucí se na téměř nesmrtelném trendu skandinávie, pro mě už dost ohraném a někdy, a ne v tomto případě (!), přetvořeném spíš do pseudoskandinávie. Recepty jsou hezky koncipované, jednoduché a srozumitelné. Za mě bezva, ale když už bych chtěla reálnou skandinávskou kuchařku zainvestuji raději do jiných knih.
Kucharka? Ale ne. Kochacka.
Skandinavska elegance, prijemne doprovazeni receptu pruvodnim textem. Pouzila jsem jen par receptu, ale listuji moc moc rada.
Recepty jsou jednoduché bez exotických surovin,řazené podle ročních období, v úvodu je pár poznámek k technologickým postupům. Kniha obsahuje i odkazy na švédské zvyky,fotky švédské krajiny(ale ne na úkor receptů, jen je mile doplňují). Zvládne podle ní vařit i začátečník. Celkově hodnotím jako moc povedenou.
Překrásná kniha úžasné mladé ženy, kterou mám tu čest znát osobně a která si jí splnila dlouholetý sen. Nádherně zpracovaná, plná krásných fotografii a vynikajících receptů pro všechny milovníky vynikajících švédských dobrot. Aneb: proč si je kupovat v Ikea, když si je můžete podle Kristinčiných receptů snadno upéct doma sami? :-)
Designově nádherná kuchařka plná švédských receptů doplněná zajímavostmi ze života Švédů :) Pro mě jako nadšenkyni severských států must read :) Těší mě, že recepty neobsahují speciální ingredience, které by byly těžce sehnatelné a tak snad jednoho dne vyzkouším nejeden recept. Po přečtení již mám ideálního kandidáta - milované švédské kanelbullar, které jsem již měla čest ochutnat a byly vynikající :)
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
kuchařky, kuchařské knihy Skandinávie Švédsko životní styl kuchařské recepty kulturní tradice skandinávská kuchyněKristina Lund také napsal(a)
| 2018 | Fika: Sladká švédská kuchařka |
| 2023 | Dorty |
| 2025 | Sladká severská kuchařka |
| 2024 | Kynuté těsto |
| 2025 | Elsa a skořicoví šneci |
Externí recenze
U této knihy zatím nejsou externí recenze.
Přidejte recenzi

100 %
73 %
Fika: Sladká švédská kuchařka
Kuchařka plná výborných severských receptů. Nádherně výtvarně upravená. Kromě receptů je plná postřehů ze Skandinávie, díky kterým vás autorka poutavě seznámí se severem Evropy.