Faraonovy doutníky

Faraonovy doutníky https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479768/bmid_faraonovy-doutniky-ZY3-479768.jpg 4 94 6

Tintinova dobrodružství série

< 4. díl >

Čtvrtý sešit Tintinových dobrodružství. V tomto příběhu podniká Tintin výpravu na Dálný východ. Během cesty lodí je však obviněn z pašování opia a rázem se zaplétá do neuvěřitelného sledu náhod, při němž odhalí mocný gang pašeráků drog. Faraonovy doutníky patří mezi jedno z nejnapínavějších a nejbláznivějších Tintinových dobrodružství.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Les Cigares du pharaon , 1934


více info...

Přidat komentář

Criosphinxx
22.03.2023 3 z 5

Tintin zase vyřešil zapeklitý případ a opět si pohrál se zločineckým gangem. I zde mu dost pomohla náhoda a už je to dost otravné, ale zase to nahrazují vtipy a prostředí, které se stále mění.

Co mě pobavilo bylo, když Filuta pokousal posvátnou krávu a lid ho za to chce potrestat. Vtipný je taky Kadlec a Tkadlec a jsou to super postavy ač je to postava jedna:D Profesor Silikon a jeho pomatenost byla taky moc zábavná.

Celkově je tohle velmi vtipný díl a i příběh dává smysl a je to taková lehká dobrodružná detektivka, ale co mi vadí jsou ty neustálé náhody a ačkoliv je super, že jde příběh furt kupředu, tak občas je to až moc hr hr a pak se to lepí nesmysly a právě těmi náhodami.

Atlantis
01.06.2021 5 z 5

Za mě asi nejlepší Tintin, který se mi dostal do rukou (nečetl jsem zatím ani zdaleka všechny). Děj se neustále hýbe, hlavní postava dokáže být vtipná i chytrá, různé lokace, exotické země... Co víc chtít od dobrodružného komiksu?
Ano, občas je těch náhod až příliš, ale oproti třeba Jednorožci zde chybí hluchá místa. No prostě jsem se bavil. 4,5*


Nelíísek
20.01.2019 2 z 5

Seriál neznám takže hodnotí bez znalosti legendárního seriálu.

Kresba se mi líbí a nemám k ní žádné výhrady ale k ději ano vadí mi neustálé přeskakování od ničeho k ničemu a jak se Tintin ke všemu dostane jak slepý k houslím. Pokaždé když už neví kudy kam tak Tintin vždycky nějakým záhadným způsobem najde symbol..

Tomas@S
06.12.2018 3 z 5

Jeden z prvnich dilu serie, zapletka jeste neni uplne promyslena i kdyz kresba uz je hodne povedena a vyzrala. Na Faraonovy doutniky se pak hodne odkazuje dalsi dil Modry lotos, tak je dobre je cist po sobe. Pribeh je v porovnani s pozdejsimi dily spise slabsi. A kapitan Haddok se jeste bohuzel neobjevuje.

kingmaker
18.08.2012 4 z 5

Tintin je klasika, když tušíte, co čekat, nezklame. Je staromilsky roztomilý, všimli jste si někdy jak roztomile jsou nakreslení černoušci? Mají velké rty, urostlá těla a připitomělé výrazy. Těžko říct, zda byl Herge rasista, ale asi byla taková celá společnost. Jinak příběh má v sobě něco z Vernea, cestuje se tu z kontinentu na kontinent, má něco z Indiana Jonese, Tintin není žádné ořezávátko, umí dát ránu, jsou zde vtipné scénky, hlavně s popletenými policisty Kadlecem a Tkadlecem a s bláznivým profesorem Fileomonem Silikonem. Zvířata mluví svou řečí, kterou se lze naučit a padouši nejsou jen padoušští, jeden třeba zachrání Tintinovy život. Hezké, roztomilé, milé.

oldshatterhand
18.01.2012 3 z 5

Další skvělá kniha s detektivním dějěm a exotickou tématikou. Určitě pro všechny malé dobrodruhy.

Štítky knihy

komiksy pro děti Tintin

Autorovy další knížky

Hergé (p)
belgická, 1907 - 1983
2011  66%Tintin v zemi Sovětů
2010  92%Tintin v Tibetu
2004  81%Tintin v Americe
2011  68%Tintin v Kongu
2004  86%Faraonovy doutníky

Kniha Faraonovy doutníky je v

Přečtených132x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených9x
Knihotéce32x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x