Sherlock Holmes a Labyrint smrti

Sherlock Holmes a Labyrint smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508348/bmid_sherlock-holmes-a-labyrint-smrti-ZBX-508348.jpg 4 22 6

Fantastický Sherlock Holmes série

< 10. díl >

Píše se rok 1895 a novým klientem Sherlocka Holmese je soudce nejvyššího soudu, jehož umíněná dcera se beze stopy ztratila. Holmes a Watson zjistí, že se ta nezvěstná žena – Hannah Woolfsonová – sama vydala na stopu jiné pohřešované osoby, své blízké přítelkyně Sophie. Sophii zrekrutovala skupina známá jako Elysiané, polonáboženská sekta posedlá mýty a rituály antického Řecka, kterou vede charismatický sir Philip Buchanan. Hannah se připojila k Elysianům pod falešným jménem v přesvědčení, že tam její přítelkyně byla zavražděna. Holmes souhlasí, že by měla jako jeho špionka v tomto tajnůstkářském, avšak zdánlivě neškodném kultu setrvat, ovšem Watson je přesvědčený, že se Hannah ocitla ve strašlivém nebezpečí. Sir Philip totiž sní o povznesení lidstva pomocí klasických ideálů, a to za každou cenu…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Sherlock Holmes and the Labyrinth of Death


více info...

Přidat komentář

Thregadge
24.04.2024 3 z 5

Za mě naopak slabší díl série. Stejný autor jako u Myslícího stroje a vlastně i podobné dojmy. Trochu naivní a toporné, je zde poměrně jasné, kdo je kdo. Navíc je zde záměrně Watson vykreslen jako emotivní ťuňťa, což je otravné. („Vykreslím tu část mé osobnosti, jíž jsem se do této doby téměř nedotkl.“)

Přesto to ale není nic strašného. Číst se to dá, určité napětí tam je. Je to jiné, je to své, ale dá se to.

yonda
14.12.2023 4 z 5

Za mě asi nejlepší (ze série), kterou jsem četla. Má to spád, napětí, rozuzlení.


sadlo
05.06.2023

Milovníci Sherlocka Holmese, nebojte se sáhnout po této knize, doopravdy se mně dobře četla.

Naty21
30.05.2023 4 z 5

Příběh se odehrává v Anglii 1895, kdy se k Sherlockovi a Watsonovi dostává případ zmizelé dcery soudce nejvyššího soudu. V rámci pátrání se Sherlock seznamuje s tajuplným spolkem tzv. Elysianů, kteří žijí v souladu s tradicemi antického Řecka. Společně s Watsonem, řeší nejen případ zmizelé dcery, ale dostávají se kloub záhadám a tajemstvím, které skrývají nejvyšší představitelé spolku.

Bála jsem se, že nebudu vědět, co se dělo předchozí díly, protože jsem si všimla, že je to série. Opak je pravdou, série to sice je, ale jednotlivé díly lze číst i bez znalosti předchozích. Také jsem si všimla, že jsou jednotlivé díly psané různými autory.

Co se týče detektivek, tak je to možná moje druhá nebo třetí a musím říct, že jsem si vybrala opravdu dobře. Kniha se četla sama, krátké kapitoly a akce a najednou jste u konce. Ano musím uznat, že uprostřed, kde se píše hodně dopisů, to bylo lehce zdlouhavé, ale jinak byla kniha super. Strašně mě bavily zmínky o starověkém Řecku. Různé záhady a hlavolamy na konci to ještě víc obohatily, a to včetně různých nákresů atd....

netopýrek1985
21.05.2023 5 z 5

Jj Sherlocka Holmese to já můžu.

luculi
08.05.2023 4 z 5

Dostala jsem se k další knize dobrodružství Holmese a Watsona. Z této série, kterou tvoří více autorů a knihy lze číst v jakémkoli pořadí, protože jsou pouze součástí universa a vyloženě na sobě nezávisí, patří tento díl k těm lepším.

Tentokrát je případ takový trošku zamotaný. Jejich klientem je soudce, který hledá svou ztracenou dceru. Jak brzy vychází najevo, ta je zase na stopě zmizení své nejlepší přítelkyně. Což jí zavedlo do sídla jedné zvláštní sekty. A jak už to tak bývá, na první pohled se na tomto místě zabývají ušlechtilými cíli a nápady, ale skutečnost je někde jinde. A hodně nebezpečná. Stačí jeden "chorý mozek" nebo šílenec, pomýlený názor a celá idea dostane špatný spád. Soudcova dcera se brzy stane Holmesovým špehem a tím to celé začíná.

Kniha nemá mnoho stránek a tak děj pátrání plyne v podstatě docela rychle. Pohled detektivů je vždy na chvíli oživen dopisem "agentky", která na místě činu hledá důkazy. Přičemž časem dochází k problému a akce začíná. Osud přítelkyně zůstává do poslední chvíle utajen, i když je v podstatě jasný, i přes občasný pocit naděje. To samé platí i o padouchovi. Tedy o osobě či osobách, na které je potřeba veškeré trable hodit. Vodítka byla dost okrajová, takže jsem stále čekala, kolik lidí o tom všem ví.

Celá kniha se mi výborně četla, dopisy byly někdy trošku delší než by mi vyhovovalo a úkoly, které na konci čekaly H a W taky nemusely být až tak táhlé, ale trošku hbitější. Za tyhle zdržující pasáže strhávám hvězdičku. Jinak to bylo příjemné počtení...

Autorovy další knížky

James Lovegrove
britská, 1965
2018  70%Sherlock Holmes a myslící stroj
2023  77%Sherlock Holmes a Labyrint smrti
2024  65%Sherlock Holmes a Shadwellské stíny
2024  0%Sherlock Holmes a Ďáblův prach

Kniha Sherlock Holmes a Labyrint smrti je v

Právě čtených1x
Přečtených24x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce77x
Chystám se číst27x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x