Princ & žoldnéř

Princ & žoldnéř https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21564/bmid_princ-a-zoldner-Sk7-21564.jpg 4 30 3

Falkenbergova legie série

< 3. díl >

3. kniha série Falkenbergova legie. Trestanecká planeta Tanith je hlavním vývozcem legalizované drogy borloj. Málokdo však ví, že vládní aparát neoficiálně ovládl obchod s touto výnosnou komoditou a financuje z něj značnou část rozpočtu kondominálních kosmických sil. Zaběhnutý monopol je ale narušen - a v okamžiku, kdy guvernér planety najímá muže z Falkenbergovy legie na potlačení nepokojů, nikdo ze zúčastněných ještě netuší, že v pozadí problémů na Tanithu stojí mocenské ambice velkosenátora Bronsona.... celý text

Literatura světová Válečné Sci-fi
Vydáno: , United Fans
Originální název:

Prince of Mercenaries , 1989


více info...

Přidat komentář

ludek.n
30.04.2019 3 z 5

Třetí kniha Falkenbergovy legie vyplňuje prázdná místa v ději Žoldnéře, a tak není divu, že přebírá i jeho styl a stavbu příběhu. Přestože obě knihy od sebe dělí nějakých dvanáct let, nic moc zásadního se nezměnilo. Pournelle u některých scén lehounce přitáhl šrouby, jinde zase pro změnu rozvláčně filozofuje, ale v jádru je to pořád to samé s čím už přišel Žoldnéř a po něm i jeho prequel Na západ od cti. Možná trochu ubylo politikaření ve prospěch přímočaré akce, což pochopitelně oceňuji, jenže když došlo na lámání chleba, celé se to zase pokazilo. Ten závěrečný strategický gambit, jakož i celkové rozuzlení, jsem prostě nepochopil a co hůř, cítil jsem se na konci okraden. Po všem tom bojování, plánování a taktizování jsem místo happy endu dostal výplach šedých mozkových uzlin a kopanec do ledvin. Celou knihu se připravujeme na velkolepé finále, a prásk: ono tam žádné není. Jakoby autora zničehonic přestalo psaní bavit, a tak nechal konec dodělat nějakého námezdného pisálka z Horních Počernic, který poslal prince i s jeho žoldnéřem ke všem čertům.

kurcatovium
17.09.2013 4 z 5

Další příjemné rozšíření obzorů kolem Falkenbergovy legie. Děj je zasazen někam mezi Na západ od cti a Žoldnéře, takže se to všechno pěkně váže dohromady. Škoda, že nejde udělit 4,5 hvězdičky.


orson
04.03.2013 3 z 5

Připadá mi, že úroveň této militari sci-fi série krapet upadá. Po pomalém rozjezdu, kdy se čtenář v množství postav moc neorientuje získává děj trochu spád a na konci pěkně vygraduje, ale nic moc překvapivého se nekonalo. Jako oddechovka dobrý, ale to je asi tak vše.

Štítky knihy

válečné sci-fi

Autorovy další knížky

Jerry Pournelle
americká, 1933 - 2017
1995  76%Žoldnéř
1999  76%Pekelná hrozba
1997  79%Tříska v božím oku 1 - Džin v láhvi
1997  77%Janičáři
2001  73%Odkaz Heorotu

Kniha Princ & žoldnéř je v

Přečtených47x
Doporučených1x
Knihotéce59x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x