Evička lhářka žhářka

Evička lhářka žhářka https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410411/bmid_evicka-lharka-zharka-k7l-410411.jpg 4 33 11

Evička je tichá holčička. Odmala je neobyčejně chytrá, ale lhavá a potměšilá. Čtenář Evičku poznává od miminka a vidí, že to nemá lehké. Rodiče jsou pořád v práci, starají se chůvy. Starší sestra Jitka na ni žárlí. A tak si Evička, jak roste, musí poradit sama. Zvládá to bravurně, ovšem v jejím srdci jsou zasety zloba a hněv, proto lidem ubližuje. Evička je dokonalá manipulátorka, a to se jí daří až do dospělosti…... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež , Příběhy

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Evička lhářka žhářka , 2019


více info...

Přidat komentář

Pepina19
06.01.2023 4 z 5

Když pro děti, tak pro starší, které to pochopí. Věřím, že by jim to mohlo hodně dát. Není to lehké čtení, ale příběh mi přijde hodně reálný. Evička je velmi zajímavá postava.

Lukina155
05.02.2022 4 z 5

Knížka, na kterou se nezapomíná. Příběh Evičky ve mě bude doznívat ještě dlouho.


Šebestová3
28.12.2021 4 z 5

ufff...pro děti teda velké sousto, řekla bych.

Zyrit
20.11.2021 5 z 5

Knizku bych doporucila vetsim detem, male ji nemusi pochopit. Pribeh vypravi o holcicce, ktera vyrusta bez lasky a ktera se stane sobeckou manipulatorkou a ktera je zaroven velmi osamela. Nedokaze milovat, nedokaze lasku prijimat, a to i kdyz vi, ze neni stastna. A bylo by fajn, kdyby si dospeli precetli knizku taky a pak o ni s detmi mluvili.

Karinka2012
28.02.2021 5 z 5

Kniha není veselá, ale naučná. Přinutí určitě k zamyšlení. Jinak zajímavé.

broskev28
06.01.2021

Tak u téhle knihy bych opravdu váhala, jestli ji nabídnout dětem, a to mám Petru Braunovou, resp. její knihy pro děti i pro dospělé moc ráda.
Mám totiž několik vážných výhrad:
Ta první a zásadní - myslím, že to není kniha pro děti. Mohla by být, kdyby v tiráži nestálo "pro děti od 9 let", kdyby doporučená věková hranice byla třeba 13 let, možná ještě o něco víc; každý to máme nastavené jinak. Ve věku okolo 9 let - pokud se na své dětství ještě aspoň trochu pamatuju - hledám v knihách vzory. Nevadí, když tam najdu i věci a lidi špatné, ale ten jasný opak coby správný a následováníhodný příklad tam nutně potřebuju. Tady ho rozhodně nenajdu.
Druhá - text určitě není určen pro třeťáky/čtvrťáky. Věty nejsou příliš dlouhé, ani slovní zásoba není nijak náročná, ale rozsah knihy (spolu s tématem) spolehlivě odradí přinejmenším slabší čtenáře, tedy spíše čtenářky. Soudím podle sebe, mě odrazoval; takové nepříjemné téma v takovém rozsahu.
Třetí - myslím, že ani jazyk vyprávění se nepovedl. Občas je takový nudný, opakuje se, jindy zase naopak předjímá věci budoucí způsobem, který dětskému vnímání neodpovídá (podle mě). A nejvíc mi vadí, že navozuje "začarovaný kruh", ze kterého není úniku: jaká matka, taká Katka, říká jedno staré úsloví. Takže kudy ven - láskou a přijetím ze strany dětí (spolužáků)? Nevím, ale čiší z toho beznaděj.
Zatímco slova autorky v úvodu knihy jsem ještě chápala, ta závěrečná už jsem moc nepobrala. A opravdu by mě zajímal třeba názor dětského psychologa!

Shashlick
07.04.2020 1 z 5

Škoda, že se v tak krásně provedené knize skrývá tak špatný obsah. To, že je to příběh o špatných lidech je jedna věc, ale je navíc i špatně podaný.

lenkaabooks
01.10.2019 4 z 5

Pro čtenáře od 9 let. A rozhodně nejen pro ně, spousta dospělých by si knihu měla přečíst a zamyslet se. Třeba nad tím že ne každá žena má na to být matkou, nestačí dítě porodit a pak ho nechat chůvě. I když se Evička narodí do rodiny s oběma rodiči a sestrou, nikdo na ni nemá čas, nikoho nezajímá. Evičky život se odvíjí v kotrmelcích, dělá špatná rozhodnutí, která se jí nakonec sečtou. Možná kdyby se narodila do milující rodiny, která si na sebe čas udělat umí, její život by se odvíjel úplně jinak.

MartinaF
18.07.2019 4 z 5

Také si říkám, jestli je knížka ještě pro děti nebo už pro dospělé. Možná tak napůl. Všichni čteme o kladných hrdinech, ale Evička je fakt záporná. Do jisté míry jsem ji nesnášela, ale jinak mě jí bylo opravdu líto. Knihu si přečtěte, třeba vás to přivede k zamyšlení, proč jsou některé děti zlé. Jestli je to jimi samotnými nebo se stala chyba někde jinde....

rysavas
14.07.2019 4 z 5

Tak nějak přemýšlím, jestli je tohle ještě kniha pro děti....je to takové ....jak to napsat..."syrové"... ale pravdivé, což je na tom to nejděsivější... rozhodně ji doporučuji přečíst,, ale ne jako pohádku před spaním, ale jako příběh, kterému je potřeba se vyvarovat...

kamibe
26.05.2019 5 z 5

Hmm!!! To je tedy opravdu náročná kniha pro děti! A myslím, že i pro dospělé! Skoro bych ji označila jako dětský thriller. Sled událostí je totiž opravdu svižný, mnohdy překvapivý a téměř v každé kapitole jsem vnímala svoje napětí, jak že se to odvine dál! A hlavně - všechno to, co tady čtu, je naprosto reálné, klidně si dovedu představit, že se to tak může někdy opravdu přihodit! Manipulace je stejně možná u dětí jako u dospělých. A děti nás dospělé mají přečtené možná líp, než si umíme představit! Rozhodně bych doporučovala, aby knížku četly nejen děti, ale i jejich rodiče. A nejlépe by bylo, kdyby si tuhle knihu přečetli ti mladí, kteří se teprve chystají děti mít - to proto, aby věděli, co vlastně dělat nemají.

Kniha Evička lhářka žhářka je v

Přečtených45x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst10x
Chci si koupit1x