Smrtící nevinnost

Smrtící nevinnost https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145384/bmid_smrtici-nevinnost-gsZ-145384.png 5 159 32

Eva Dallasová série

< 24. díl >

Poručík Eva Dallasová se musí vypořádat nejen se záhadou mrtvého učitele, ale i s dávnou láskou svého manžela… Oblíbená řada vynikající kriminálních románů z New Yorku nedaleké budoucnosti pokračuje dalším zapeklitým případem. Evu Dallasovou, jednu z nejlepších policejních vyšetřovatelek, nasadí na stopu zabijáka, jehož obětí se stal na první pohled obyčejný učitel dějepisu. Jeho žena je zdrcena; vždyť ještě ráno mu láskyplně zabalila svačinu. A desetiletá děvčátka, která našla svého učitele v kaluži nevábných tekutin, si odnesou trauma na celý život. Poručík Eva Dallasová je samozřejmě, pokud jde o vraždy, mnohem otrlejší. A tohle vražda zcela evidentně je. Do oné svačiny byl totiž přidán jed. A kolegové, jakkoli šokováni, mají svá vlastní neméně šokující tajemství. Na Evě potom je, aby rozpoznala všechny potenciální podezřelé a zjistila, proč někdo tohle udělal muži, jenž se zdál tak neškodný, tak milý… a nevinný. Jestli ovšem existuje někdo, koho by si Eva dokázala představit zavražděného, pak je to určitě Magdelana Percellová - tu by nejraději sprovodila ze světa vlastní rukou. Úlisná blondýnka, stará láska Evina manžela, miliardáře Roarka, se zčistajasna objeví v New Yorku a je všechno, jen ne nevinná. Roarke je slepý k jejím intrikám, k lepé postavě a svůdnému koketování bohužel nikoli. Eva je tak deprimovaná, že je pro ni těžké soustředit se na vyšetřování. Ale hněv, žárlivost i bolest musejí nakonec jít stranou. Přibude totiž další mrtvý a případ nabere podivné obrátky… Eva ví až příliš dobře, že nevinnost může být jen maskou. A právě to jí nakonec pomůže vyřešit případ, ale současně to může znamenat konec jejího manželství.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Innocent in Death , 2007


více info...

Přidat komentář

Ulala
10.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Silné téma a ještě k tomu roztržka v "ráji" Evy a Roarka. Opět velmi napínavý a dobře rozpracovaný příběh vraždící sociopatky, která bohužel byla ještě dítě. Je to smutné, ale může být pravdivé i v dnešní době, nejen v budoucnosti.

nikca3882
15.02.2023 5 z 5

TOP, velice se mi líbí celá série :).


dr.romca
15.11.2021 4 z 5

Taková detektivka pro dámy. Netradičně se odehrává v roce 2060. Autorka správně předpovídá, že vraždit se bude i v nedaleké budoucnosti. Moje první kniha ze Smrtící série. Pokud se dostanu k dalším, určitě si přečtu.
Tentokrát jsem vraha odhalila, i když by jste ho na začátku knihy nečekali....

FairyD.
05.05.2020 5 z 5

Úžasná kniha, okrem typickej detektívnej zápletky, Eve a Roarkovi konečne niečo narušilo ich priam dokonalý život, takže sme mali možnosť zažiť aj typickú drámu vhodnú pre romantické príbehy. Samozrejme nechýbal Summerset a ich spoločná výmena názorov.

moudivlacek
21.07.2019 5 z 5

Skvělá kniha. Tentokrát je vrahem někdo trochu nečekaný morálně. I když jsem jej uhodla velice brzy, je zajímavé sledovat Evu, která jde po jeho stopě. A i když jí poprvé nechtějí kolegové a přátelé a dokonce i Roarke uvěřit, má pravdu. Teď jde jen o to to dokázat. Ale bohužel dopadením tohoto vraha bolest nekončí, pro někoho "teprve" začíná.
Velice dobrý psychologický podtext - děj, který se opět může stát a bohužel stává i dnes.

omgjako
09.07.2019 5 z 5

Bavilo mě to hodně. Vraha jsem taky tušila velice brzy, ale zážitek mi to nekazilo.

konicekbily
12.05.2019 4 z 5

Další kniha od Nory Roberts. Zajímavá zápletka s moc pěkným závěrečným vysvětlením. Vztahy se starou láskou mi připadaly nadbytečné a kazily dojem z knihy. Ale to není vina autorky, ale to je tím, že nečtu knihy hezky od počátku série. Beru vinu na sebe.

Jessybelle
19.03.2019 5 z 5

Zase jeden z luxusních dílů... Ale je fakt, že já asi nehodnotím úplně objektivně...já tuhle sérii prostě žeru. Ovšem hláška k Summersetovi s tím úsměvem byla prostě top...jsem ráda, že to čtu postupně...k detektivce mám i tu krásnou dějovou linku od začátku, ta mě opravdu baví... A Maggi bylo pro Evu rozhodně velké sousto...

lifeoptimist
14.09.2018 5 z 5

Pro mě jedna z lepších, ale vraha jsem tipla/odhadla již ve třetině knihy :-) ale ani to mi nevadilo, protože jak znám Noru, čekala jsem, zda to tak bude nebo mě ještě překvapí :-)

cherubinka
16.07.2018 5 z 5

Narozdíl od zrození, tahle se četla sama. Neuvěřitelný příbeh, motiv, pachatel a do toho Maggie, perfektní. Tato série je pořád skvělá.

munka
23.05.2018 5 z 5

Príbeh, ktorý stal za prečítanie. Napínavý až do konca. Nedorozumenie Evy a Roarka. Neuveriteľné spojenie Evy a Summerseta v boji "proti nečakanému zlu". Doporučujem.

NADEI
27.03.2018 4 z 5

Po delší době jsem se vrátila k Evě a musím konstatovat, že opět dobré čtení, skvěle napsané s až neuvěřitelným koncem.

TaLu
12.02.2018 5 z 5

Při opětovném přečtení jsem zvýšila hodnocení. Určitě jsem ho minule nedala plné jen proto, že se mi nelíbila postava vraha. Tentokráte jsem se mnohem více zaměřila na všechny vztahy, vychutnávala si první veliké nedorozumění mezi Evou a manželem, jak vše vyřešili. Dát někomu pěstí v pravý čas je rozhodně účinnější ( tedy v mezích bezpečnosti, aby z toho náhodou nebyl případ pro Evu) , než řešit problémy nekonečnými a nesmyslnými vzkazy na FB. Kniha se odehrává v budoucnosti a sociální sítě tam nejsou ve hře, takže mohu doufat, že se postupně lidstvo umoudří, vrátí se k očnímu kontaktu a občas si vyříká své problémy ručně. Přijde mi to určitě zdravější, než dřepět u počítačů :o)

bekule
31.08.2017 5 z 5

Na tento díl jsem se těšila dlouho dopředu a nezklamal - byl to zatím jeden z nejlepších.Nebaví mě klasické detektivky,milovala jsem Dicka Francise právě proto, že v jeho knihách byli hlavní hrdinové spíš civilisti a vždy do příběhů zasahovalo hodně z obyčejného života .Právě proto mě baví Smrtící série - není to jen vyšetřování. Vraha jsem tušila asi od poloviny,ale stejně mě víc bavilo sledovat jak si poradí se životem Eva a Roarke a tentokrát mě opět udělal velkou radost Summerset.:

V hale minula Summerseta.Podle výrazu jeho tváře usoudila že se usmívá "Měl byste si dát pozor jestli budete takhle roztahovat pusu,mohla by se vám rozpůlit hlava."
"Potlesk jsem považoval za poněkud nepatřičný".

Naprosto chápu Mavis že má pro něj slabost.

iveta3689
29.01.2017 2 z 5

Pro mě bohužel špatný výběr žánru. Čekala jsem detektivku a je to spíš červená knihovna převlečená za detektivku. Více jak polovinu knihy se řešily žárlivé výlevy hlavní hrdinky nebo milostné hrátky s manželem a vyšetřování vraždy bylo jen kulisa na pozadí příběhu. Navíc dost naivně zpracované, takže jsem se opravdu nudila a nutila do čtení. Příště sáhnu po čistokrevné detektivce.

Litocha
19.07.2016 4 z 5

Po dvou pro mě slabších dílech kvalitativní vzestup. Líbilo se mi, že tentokrát spolu osobní rovina a řešený případ nesouvisely. Mám ráda Mavis a jsem ráda, že je po porodu zase zpátky ve formě. Tentokrát ubylo špičkování s Peabodyovou, ale to nebylo na škodu. Je příjemné, že po tolika dílech už čtenář ví, co může od jednotlivých postav čekat, ale ony přesto nestagnují. O to více se pak může soustředit na zápletku, která je naopak pokaždé jiná.

georginaa
06.03.2016 5 z 5

Po dlouhé době jsem se vrátila k dalšímu pokračování Evy a jako vždy příběh byl strhující. Tím spíše jsem nadšená, že jsem si tipla od půli knihy kdo by to mohl být a uhádla jsem to. A líbilo se mi, že je i poodhalen další kousek ze života Roarka a neuvěřitelná Eva "proč si mi dala pěstí?" ...."protože si chlap" prostě to nemá chybu.

helenkan
06.09.2015 5 z 5

Moje první z této série.A i když jsem nezačala od jednotky,rozhodně budu pokračovat.Líbilo se mi to.

TaLu
08.07.2015 5 z 5

Tentokráte jsem nebývale brzy odhadla pachatele a byla bych raději, kdyby tomu tak nebylo. Jinak opět velmi hezky napsáno. Začínám mít tuto sérii opravdu ráda.

Laf
02.05.2015 5 z 5

Moc pěkné pokračování této série. Sice za začátku se ten případ zdál nudný, ale nakonec došlo ke zvratu a konec to mnohonásobně vylepšil. Můžu jen doporučit :)

Autorovy další knížky

J. D. Robb (p)
americká, 1950
2000  86%Smrtící nahota
1997  89%Nebe mé lásky
2000  87%Past na dobrodruha
1997  86%Zrozená z ohně
2011  82%Kouzlo okamžiku