Etická výchova: metodický materiál 2

Etická výchova: metodický materiál 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431169/mid_eticka-vychova-metodicky-material-2-Mqm-431169.jpg 3 1 1

Metodický materiál obsahuje sbírku aktivit pro tři tématické celky, zaměřené na aplikaci kladných etických zásad na konkrétní problémy. Jsou to tématické celky Etika, Duchovní rozměr člověka a Ekonomické hodnoty.

Přidat komentář

Dionýsos
24.10.2022 3 z 5

S knížkou vypracovávám prezentaci na téma etická výchova. Kniha je podstatně zpracována a nepouští se do zbytečných, přirozeně odborných, hloubek.
Není psaná nějak extra čtivě, ale nutno podotknout, že jde prakticky o výčet činností pro prvňáčky až středoškoláky v rámci etické výchovy, tj. mravní výchovy, nejedná se tedy o beletrii.
Co se ale musí nechat je to, že perfektně vytyčí to podstatné z etické výchovy, skvěle odkazuje na všelijaké jiné zdroje - knihy apod. Ale především, což mi z "intelektuálního" (trošku s nadsázkou) hlediska přišlo nejhodnotnější - je úžasný, výstižný a vcelku stručný popis/rozbor náboženské hodnoty - od judaismu až po Islám, skvěle rozebírá hodnoty kulturní a zajímavé je na str.59 část s názvem "Biblické prvky naší řeči" - proč se říká Sodoma Gomora, a tomu podobné, to mi přišlo opravdu zajímavé.
Jinak se jedná o stručnou, přehlednou knížku/pro mě materiál na poslední chvíli - cca. 70 stran holého textu, je tedy přečtená za chvíli s tím, že je přehledně zpracovaná - pojmy dostatečně vysvětlené a metodika dobře pojata.

Autorovy další knížky

Ladislav Lencz
slovenská, 1927 - 2010
2000  0%Etická výchova: metodický materiál 1
2005  60%Etická výchova: metodický materiál 2
2003  0%Etická výchova: metodický materiál 3
1991  0%Od konfrontácie k dialógu. Križovatky kresťanstva a filozofie
1992  %Zajtra budeme opäť zdraví