Tajemství sudby

Tajemství sudby https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361536/bmid_elementum-tajemstvi-sudby-epY-361536.jpg 4 43 16

Elementum série

< 2. díl >

Největší starostí Alexe Summerse byla blížící se maturita. Pak se mu ale život obrátil naruby, když zjistil, že je potomkem královské rodiny jedné z nejstarších, dávno zaniklých civilizací, jež vládla magickou mocí. Přesněji všemi silami přírody. Tato civilizace ale ve skutečnosti nikdy nezmizela. Už po tisíce let se skrývá mimo zraky lidstva a nyní se nachází v nebezpečí. Aby Alex zabránil krveprolití a zkáze, musel se postavit vlastnímu bratrovi. I když ale vyhrál bitvu, válka pokračuje – šílený Zek se ukryl se svými přívrženci v horách a plánuje pomstu. A Alex, třebaže si již osvojil všechny magické schopnosti, je nyní zranitelnější víc než kdy dřív. Musí se totiž vrátit zpět do normálního světa, k lidem, kteří jej znají jako obyčejného středoškoláka. K lidem, kteří budou nyní v ohrožení života. Pokud Alex selže, ulice lidských měst zrudnou krví a vše pohltí nekonečné plameny...... celý text

Přidat komentář

Jajiinka
02.04.2021 5 z 5

(SPOILER) Hodnocení 5⭐/5⭐

Znovu se dostáváme k příběhu Alexe Summerse, který před půl rokem zjistil, že není obyčejný chlapec. Má magickou moc všech elementů a navíc je i král říše. Vše ale není tak růžové jak se zdá... jeho šílený bratr Zek je doslova prokletí jeho říše. I když poslední bitvu se svým bratrem vyhrál, válka pokračuje a Zek zatím vyčkává v horách a plánuje pomstu.
Tento díl se však odehrává na povrchu, mimo kouzelnou říši. Alex se vrací ke své rodině a přátelům. Připomíná si svůj někdejší život obyčejného středoškoláka a projde nejednou zkouškou jak ve vztazích tak i v boji. Jeho odchod z říše totiž nebyl bez povšimnutí, unikli jen noshledi jeho zákeřného bratra nebo unikl do světa samotný Zek? Lidé, které Alex miluje se ocitají v nebezpečí a je jen na něm zda je udrží při životě. Dokáže Alex vyřešit vztah se svým nejlepším kamarádem Taylerem? A proč je jeho moc oslabena? Příjde na to kde se nepřátelé ukrývají?

Nedokážu říct, zda se mi tento díl líbil více než předchozí. Oba jsou výborné a oba mají odkrývat neco jiného. Zatímco první díl příběhu spíš vysvětloval kouzelnou moc a historii království, tento díl odkrýval psychiku postav a propracovanost lidských vztahů. Příběhově mě asi víc uchvátilo království a učení se moci. Ovšem zase na druhou stranu, druhý díl byl více akční a bojový. Romantická linka taky zajímavá, i když jsem od začátku tušila jak to s Alicí dopadne. :-) Líbí se mi, že autor nespěchá i když někomu to může připadat jako nudná vata, tak mě to utváří celkový obraz Alexe a jeho příběhu. Konec byl velice zajímavý a odkrývá tajemství, kterým si autor pojistil, že čtenář zajisté sáhne po dalším díle. Já tedy určitě.
Autor má veliký potenciál a už se těším na jeho další knihy nejen v této sérii.

Mimochodem musím vyzdvihnout knižní obálky, které jsou opravdu skvělé. Ilustrace i grafická úprava!

Knizectvi
04.07.2020 2 z 5

Tak jsem tu s druhým dílem Elementa od mladého českého autora. Nebudu se moc rozepisovat, protože už jsem psal ,,recenzi,, na první díl. Jen znova zopakuji, že sám autor je se svou sérií spokojen až od třetího dílu :D Já musím říct, že první díl se mi líbil, skvěle propracovaný systém tréninku atp. Trochu mi vadila insta love a to je kámen úrazu i ve dvojce, párují se nám tu úplně stejně další postavy a je tomu věnováno opravdu hodně prostoru na úkor opravdového fantasy děje. Akce je tu více než v prvním díle ale je celkově taková nedomyšlená se spoustou mezer a nejasností. Proto dávám o hvězdičku méně než předchozí knize. Každopádně, pořád je to dobrá série s obrovským potenciálem, který se snad začne naplňovat v dalších pokračováních. Na třetí díl se těším a celkově je zatím série lepší průměr :)


tiffani1212
27.05.2020 5 z 5

Druhý díl se mi líbil ještě trochu víc než ten první. Všimla jsem si, že vyšla trojka, tak se do ní také pustím.

BookEater
20.05.2020 5 z 5

Povedené pokračování, těším se na další díl. Jen znovu prosím, korektor by měl umět česky!!! Holt není totéž co hold a občas by slovo tudíž bylo fajn nahradit jiným nebo změnit stavbu věty v souvětí, stejně jako u prvního dílu mě po čase už bouchalo cíleně do očí.
Líbil se mi příběh Tylera, chybělo mi navázání na jeho gamblerství, doufám, že se dočkám v dalším díle. A Sam, na to, jak je blízkým přítelem, je tajemnou osobou, možná by bylo fajn víc poznat celý pentagram.

barbb8k
04.05.2020 5 z 5

Tuto sérii mám moc ráda a to že je od českého autora je ještě bonus.
Od čtení jsem se nemohla odtrhnout a musela ji číst pořád.
Obě knihy jsem četla asi už čtyřikrát. A když jsem ji četla teď, uvědomila jsem si, že v prvním díle je strašně moc spoilerů na druhý díl, a nebo jsme v druhém díle našla část, která byla považována za záhadu, ale v prvním díle byla vysvětlena.
První díl je určitě lepší než druhý, protože v prvním díle je stálý děj a vždy se tam něco děje, ale v druhém je více částí, které mi připadaly zbytečné zdlouhavé.
Takže všem, kteří mají rádi knihy, ve kterých lidé ovládají elementy.

linda_pauer
05.03.2020 4 z 5

Druhý díl série byl určitě napsaný mnohem lépe než první, a tak se to i mnohem lépe četlo. Bylo tam i mnohem víc akčních scén, které určitě zaujaly. Bohužel tam bylo i hodně hluchých míst, kde se čtenář nic nedozvěděl - hlavně v první půlce. Ale i přes tahle místa se to četlo opravdu hezky a v některých bojových částech, jsem to opravdu hltala.

Wheezer
09.11.2019 5 z 5

I druhý díl série Elementum je fajn, dobře se čte. Líbil se mi asi o něco více, než ten předchozí, přišel mi originálnější a také je v tomto díle lépe vidět, jak pevný vztah má Alex se svými nejlepšími přáteli, Tylerem a Alicí, kteří teď měli v příběhu daleko větší roli, což je podle mého názoru dobře.
Celkově se mi teda kniha líbila, může jenom doporučit, je oddechová a už se těším na další díl.

caldap
20.09.2019 5 z 5

Tento druhý díl se také velice dobře četl, i když je to spíše pro mladší čtenáře. Z mého názoru je příběh obsahující použití elementů a vůbec fantazie nové říše velice pozitivní. Těším se na další díl.

i.snd
11.09.2019 3 z 5

Alexův návrat domů mě tolik nefascinoval, jako dění v království. Ve druhém díle mé myšlenky pořád předbíhaly psané řádky...byla jsem pozorovatelem, který vyčkává, co se bude odehrávat. Pocit splynutí s hrdinou mi přicházel jen v některých pasážích. Ovšem do závěru trilogie se ráda začtu.

rimar
26.07.2019 4 z 5

Oproti prvnimu dilu vyrazne zlepseni co se psani a pribehu tyce. Zde jiz je jeho pojeti a pustil se do sve predstavy sveta ktery vytvari. Autor udelal velky posun ale zaroven zlepsenim psani se mi tam vytratilo takove to nadseni ktere jsem citil z jednicky. Kniha mne nedokazala chytit a nedokazal jsem se do pribehu ponorit. Bylo tam dobre podanych pasazi ale vetsina textu se pro mne odvijela desne tezkopadne a pomalu. Do cteni jsem se v podstate i musel nutit. Za mne by to chtelo pridat trochu nadhledu a i humoru a trochu zrychlit tempo. Ale urcite si prectu i dalsi dil az s nim autor prijde a budu mu drzet palce na jeho spisovatelske draze protoze je to jako se vsim praxe dela mistry a je fajn ze se neboji jit s kuzi na trh a zkousi tvorit knihy.

DomenicaRisa
12.07.2019 4 z 5

Hodně lidí haní první díl a po dalším nesáhnou. Jasně, prvotina není vždy dokonalá - žádný učený z nebe nespadl. Ale autor má potenciál, musím pochválit nápad a těším se se až tuto trilogii dopíše.
Tady jsem si nevšimla tolika gramatických chyb, ale to není vina autora, ale korektora/korektorky, kteří mají právě tyhle věci vychytat.

Lucas.94
04.04.2019 5 z 5

Druhá kniha série se od první výrazně lišila. Změnilo se nám prostředí, ale i dynamika. Oboje beru jako PLUS. Hodně se mi líbily boje, zápletka, postavy a jejich vývoj. No a samozřejmě konec - v těch se autor evidentně vyžívá, protože konec obou jeho knih končil otevřenými situacemi.

Škoda, že není k dispozici třetí díl...

KnihomolkaKatka
04.11.2018 5 z 5

Nádherná kniha, akorát mi chyběla ta říše. (Můj problém, až příliš jsem se do místa zamilovala). Ale zase se zde odehrávají jiné zajímavé věci a děj pěkně plyne díky oproti prvnímu dílu zvýšené akci.

Nikolaoss
30.09.2018 3 z 5

Pokud jste četli první díl, určitě se čtením druhého neváhejte. Byla by škoda si to odepřít. Vy, kteří jste nečetli, sežeňte si nejdřív jedničku, ať víte, jak Alex k dovednostem přišel.
Můžete se těšit na příjemnou akční zábavu pro milovníky oddechovější fantasy ve stylu YA. A jako bonus máte vypravěče kluka, což je samo o sobě dost osvěžující v záplavě ženských hrdinek.

Veronica.Key
29.09.2018 5 z 5

Na knihu jsem se opravdu moc těšila a musím uznat, že jsem rozhodně nebyla zklamaná. Sice jsem čekala něco jiného, ale překvapilo mě to velmi mile.
Někomu bude vadit, že asi 30% knihy vyplňuje taková ta nudná vata, ale celkový dojem po přečtení je prostě super. Aspoň pro mě tedy byl. Příběh se konečně dostal k zápletce, která, myslím si, odstartuje něco většího, než to, co příběh Elementum do teď sledoval.
Také musím uznat, že se mi líbil ten posun od nevinného cvičení živlů k zabíjení v opravdovém boji.

Chensie
25.09.2018 4 z 5

Čtivé young adult fantasy, které zajímavým způsobem spojuje živly a určitou civilizaci. Jako bonus jsou mezilidské vztahy a romance, což učaruje zejména mladším dívkám. Je vidět, že od prvního dílu se autor zlepšil i ve stylu psaní a rozhodně má, co nabídnout. Věřím, že další díl zas bude o něco více propracovanější, temnější a zajímavější.

Štítky knihy

česká fantasy pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Jiří Dittrich
česká, 1996
2016  73%Elementum
2018  84%Tajemství sudby
2020  86%Pokrevní poselství
2024  %Symbol střetnutí

Kniha Tajemství sudby je v

Právě čtených3x
Přečtených53x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce87x
Chystám se číst35x
Chci si koupit20x
dalších seznamech4x