Pokrevní poselství

Pokrevní poselství https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/440075/bmid_pokrevni-poselstvi-36s-440075.jpg 4 28 10

Elementum série

< 3. díl >

Alex si myslel, že má válku proti bratrovi vyhranou, ovšem osud tomu chce jinak. Bratři jsou totiž spjati sudbou, která nelítostně váže jejich životy. Alex se snaží zjistit, jak onu sudbu zlomit, zatímco Zek zůstává v ústraní. Nebojuje se, ale ulice města se i tak plní strachem. A jakmile je město napadeno Zekovou družinou, Alex vytuší, že ačkoli se nemohou s bratrem zabít, Zek plánuje něco velkého. Něco, co nejen město zničí, ale obrátí ho proti sobě samotnému. A jestli Alex včas nezjistí odpovědi na své otázky, i bez jeho smrti si Zek město podrobí do posledního živého člověka. Včetně Alexe…... celý text

Přidat komentář

dpxcz
02.10.2023 3 z 5

V třetím dílu je autor už konečně více vypsaný a už to není taková hrůza jako předchozí díly. Každopádně je zde zbytečně moc vaty a kniha se dala klidně o třetinu zkrátit. Jsem zvědav na další díl, ale nečekám od něho žádné zázraky. Docela se divím, že tuto sérii Epocha vůbec vydala, když odmítla jiné IMHO daleko lepší série (např. Věčné Mlhy).

linda_pauer
07.04.2022 5 z 5

Tímhle dílem se to zlomilo. U prvního a druhého jsem si vždy našla poměrně dost much, ale tohle bylo něco úplně jiného. Začala jsem číst v pátek a v pondělí dočetla, nemohla jsem to přestat hltat. I přes to, že tam bylo pár opakujících se šablon, příběh šel neustále kupředu a mě jako čtenáře zajímalo, co vlastně se Alex a ostatní dozvědí, a jak se z celé té situace dostanou. Atmosféra byla temnější, prostředí drsnější, postavy vykreslenější. Konec tedy končí totálně otevřeně, to jsem vytočená až na půdu, ale snad se brzy dočkám pokračování. Zatím nejlepší díl ze série!


Mort99
25.12.2021 5 z 5

Páni... Tenhle díl se četl snad sám, přečetla jsem ho rychleji než první dva předešlé. Za mě super, je znát, že se autor vyvíjí a to za mě správným směrem. Moc se mi líbilo, že jsem se zase dozvěděla něco nového o říši, rituály, oslavy, ... Přiznám se, že i slza ke konci ukápla a doufám, že bude co nejdříve další díl. Nemám ráda otevřené konce :D

Jajiinka
30.04.2021 5 z 5

Hodnocení 5⭐/5⭐

Alex se domníval, že válku, co vede s bratrem má již vyhranou. Ale poté co se dozvěděl o jisté sudbě, se všechny jeho mylné domněnky vyvrátili. Tajná sudba nelítostivě váže celý jejich královský rod. Alex je zpět v království se snaží ponořit do vzpomínek srdce, aby mohl onu sudbu dešifrovat a zvrátit. Zek prozatím zůstává v ústraní, ale nebude to trvat již dlouho. Malé a časté útoky na město naznačují, že Zek se dal do pohybu a něco chystá. Ale co? Alex i celá rada si nad tím láme hlavu. Dokáží včas uhodnout Zekuv plán? Podaří se Alexovi přijít na to kdy byla sudba vyřčena a zvrátit jí?

Tento díl mě opět nezklamal. I přesto, že stran je v knize opravdu hodně, musím říct, že mě ani jednou nepřepadla nuda. Neříkám, že jsem všechny pasáže doslova hltala, ale určitě bych je označila za zajímavé. Odkrývali totiž fungování celé říše a také zjištění důležitých informací, které chyběli v prvních dvou dílech, ale uvědomila jsem si to, až když jsem si to přečetla. Takový ten pocit, že vám něco chybí ale dozvíte se co, až když to přijde. Mluvím teď hlavně o objevování Alexovi minulosti, tedy spíš minulosti jeho rodu. Získáváme zajímavé informace o rodičích, a i o Zekovi. Moc mě bavili zkoušky a následující slavnosti. Autor si opravdu s každým dílem piluje dovednost psaní a popis boje živlů jsem si jako čtenář opravdu užila. Konec knihy byl trochu rychlí ale dalo se to čekat. Závěr a odhalení v něm bylo pro mě dokonalé, opravdu lépe bych si to nedokázala představit. Posledních 100 stran se ve mě střídali různé emoce, a dokonce i slza ukápla.

Každopádně už teď vím, že potřebuji další díl! Opravdu nutně... takže @elementum.books jak dlouho budu muset čekat?

Obálka jako vždy krásná, jsem moc ráda, že tato série mi zdobí knihovnu. (Jen škoda, že knihy nejsou v pevné vazbě )

Lucas.94
03.04.2021 5 z 5

K téhle sérii jsem se vrátil rád, má něco do sebe. Natož po tomhle díle. Určitě ho považuji za lepší, než byly první dva. Říše, kde se děj odehrává, nám je mnohem víc odkryta, to samé se stane s postavami - díky tomu to na mě dýchlo majestátnějším způsobem než předešlé knihy. Děj je taky mnohem pestřejší a rozmanitější. Je tam toho celkem dost (odpovídá to 600 stranám), a všechno je to knihou krásně prokládané.
Díky častým výslechům vězňů a bojům se příběh ponořil do temnější atmosféry, což osobně taky považuju za plus (taková ta stahující se mračna).
Co mi tam vadilo, byla některá zasedání rady, někdy to bylo dost dlouhé, ovšem bylo to něco, co knize dodalo realistický pohled na ni.

barbb8k
18.10.2020 2 z 5

Jde tu vidět, že se autor čím dál víc rozepisuje a v psaní se zlepšuje. Ale i přesto mám k této knize celkem dost výhrad. U těch jsem se rozhodla začít, ať je mám z krku a můžu se pak soustředit na ty dobré věci.


Už na začátku mi bylo jasné, že tu budou muset být nějaké nudné části, protože kdyby tomu tak nebylo (u 600 stránkové knihy), tak by mě to dost překvapilo. A moje tušení se potvrdilo.
První polovina kniha (podle mě) byla skoro o ničem. Pořád se opakovalo většinou to samé... Alex přijde do tábora nějakého z elementů, po dvaceti stranách se vrací do paláce a tam svolá Radu, u které se vždy jedna věc řeší na patnácti stranách.
(Pardón, ještě v této polovině byly zkoušky, které autor moc pěkně popsal, ale v podstatě tu být ani nemuseli, protože se během nich nestalo nic zajímavého. Ale opravdu byly moc krásně vymyšlené, to se musí nechat.)

Jsme na třista padesáté straně a konečně se dostáváme k něčemu zajímavému... SPOILER: do města konečně vtrhnou nepřátelé!!!! Ale po pěti stranách je zavřou do vězení KONEC SPOILERU, takže jsme zase u toho, jak Alex a Rada vymýšlejí, jak zabránit tomu, aby se to už neopakovalo. Což je v podstatě úplně k ničemu, protože se to za dalších padesát stran celé opakuje.



Ale abych se dostala k plusům této knihy...
Romantická linka se tu konečně začíná víc rozjíždět (a to co se stalo u konce s tímto párem, bylo skvělý).
Postavy začínám mít v každé nové knize čím dál raději. Hlavně Sama. Ten je ze všech nejlepší.

A celkově ten konec.......... Podle mě byl celkem zmatený a zrychlený, ale i přesto, to co se tam stalo jsem v životě nečekala.

2/5⭐
Ale určitě si chci přečíst další díly, protože autor umí zaujmout čtenáře a já si nedokážu představit, co se může stát dál.

Scarlet2
21.08.2020 5 z 5

Moc hezká kniha, někdy trochu nudná ale nedala jsem ji z ruky.
Nemohu se dočkat pokračování.

luculi
19.07.2020 3 z 5

Pro mě tentokrát slabší díl, protože jsem viděla nějaké nedostatky, především ve zbytečné délce knihy. Vznikaly tak místa, kdy se opakovala stejná šablona, která akorát děj natahovala. Nicméně dochází k několika zvratům a mnohdy dost velkým. Příběh se opět pěkně četl a tak se těším na další pokračování.

rimar
30.06.2020 5 z 5

Zatím nejlepší díl ze série. Je vidět jak se autor zlepšuje a píše pořád lépe a lépe. Po takovém těžkopádnějším začátku se příběh začal rozjíždět a nabírat obrátky a super jízda ať do konce Co bych ale vytknul - moc vaty okolo, zbytečně to ubírá spád a napínavost. Někdy je méně více. Občas nějaká nelogičnost a chování hlavního hrdiny když vám je hned jasné po první narážce o co jde ale hlavní hrdina se potácí jak vítr v bedně a dokud ho to neflakne přes nos pořád nic netuší. Stejně jako nic nepodniká jen pořád čeká s jakým plánem přijde jeho krutý bratr. A poslední jako chápu u Zeka že ho nenapadlo použít moderní věci ale u kluka co vyrůstal nahoře a viděl pár akčních filmů bych čekal že že země vytáhne nějaké zlato a za něj koupí sniperku a ev. rovnou i střelce který bráchovi pošle jednu na kilometr mezi oči a bude po problémech. Nebo nakoupí noční vidění, termovize atd. aby získal nějakou výhodu. Alespoň trochu těch technologii by snad využít ve svůj prospěch měl. Prostě je to takový Kája Mařík a asi mu to přijde nečestné a nebo proč nechce. Elementy jsou fajn ale jeden kulomet který v některých státech USA koupit jde když odtut pochází a závěrečná bitva by měla o dost jiný průběh.

Veronica.Key
30.05.2020 5 z 5

Třetí díl Elementum je ze všech dílů zatím určitě nejlepší a nejpropracovanější. Je o hodně temnější a drsnější než první dva, ale to se dalo čekat. Navíc tam máme hrozně moc dějových linek, které zaujmou - určitě doporučuji číst knihu v kuse, jinak zapomenete, co se tam děje. Málokdy jsem se nudila, což jsem u jedničky a dvojky říct nemohla. Hrozně se mi líbilo vyslýchání zajatců, pátrání ve vzpomínkách, boje i zkouškové období.
Co mi na knihách vadí, jsou ty konce. Opět to končilo otevřeně. A tady mnohem víc, než u těch dílů před tím. Z toho jsem stále lehce vytočená...
A 4.díl až za dva roky prý :(

Štítky knihy

česká fantasy pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Jiří Dittrich
česká, 1996
2016  73%Elementum
2018  84%Tajemství sudby
2020  86%Pokrevní poselství
2024  %Symbol střetnutí

Kniha Pokrevní poselství je v

Právě čtených1x
Přečtených33x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce78x
Chystám se číst21x
Chci si koupit16x
dalších seznamech2x