Oheň mezi námi

Oheň mezi námi https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497558/bmid_ohen-mezi-nami-4I3-497558.jpeg 4 278 56

Elements série

< 2. díl >

Byl jednou jeden kluk, kterého jsem milovala. Logan Francis Silverstone a já jsme byli úplné protiklady. Já jsem ráda tancovala, zatímco on mnohem radši jen klidně stál. On byl tichý, zatímco já jsem si neustále pouštěla pusu na špacír. On ze sebe stěží vymáčkl úsměv, a já se odmítala mračit. Té noci, kdy jsem uviděla temnotu, která v něm skutečně žila, jsem nedokázala odvrátit zrak. Společně jsme byli zlomení, a přesto jako jeden celek. Nebyli jsme si souzeni, a přesto jsme chtěli být spolu. Byli jsme jako dvě hvězdy zářící na noční obloze, jež hledají lepší zítřky. Až do toho dne, kdy jsem ho ztratila. Zahodil náš vztah jedním ukvapeným rozhodnutím – rozhodnutím, které navždycky všechno změnilo. Byl jednou jeden kluk, kterého jsem milovala. A na pár nádechů, pár šepotů, pár okamžiků jsem si myslela, že on mě taky miloval.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

The Fire Between High and Lo


více info...

Přidat komentář

Karin94
26.04.2024 4 z 5

„Pootevřel rty a hlas se mu zlomil. „Jak je možný, že jsi to se mnou nikdy nevzdala?
Pokrčila jsem rameny. „Protože o některý věci, o ty nejlepší, vždycky stojí za to bojovat.

Autorka ide z jednej emočnej bomby do druhej, a tu to platí dvojnásobne. Hlboko emocionálny, silný príbeh, pri ktorom budete cítiť hnev, úsmev, ale aj smútok.

V tomto príbehu stretávame dve hlavné postavy Aly a Lo, ktorí sa spriatelia a spoločne si hovoria AlyLo. Táto dvojica bude navzájom veľmi odlišná, ale aj napriek všetkému sa z nich stanú najlepší priatelia. Postupom času si uvedomia, že k sebe cítia viac než by mali. Spoločne boli zlomení, a predsa boli ako jeden celok. Neboli si súdení, a predsa chceli byť spolu. Boli ako dve hviezdy žiariace na nočnej oblohe hľadajúce lepšie zajtrajšky... Až do dňa, kedy ho stratila. Zahodil ich vzťah jedným unáhleným rozhodnutím, ktoré navždy všetko zmenilo.

Byl jednou jeden kluk, kterého jsem milovala.

A na pár nádechů, pár šepotů, pár okamžiků jsem si myslela, že on mě taky miloval.

Pri väčšom počte prečítaných kníh od tejto autorky zisťujem, že čitateľa nie len psychicky vyždíma, ale ako spisovateľka mi celkom sadla. Vždy po dočítaní ďalšej knihy z tejto série sa teším na jej ďalšiu srdcervúcu jazdu. Tu sa venuje dosť ťažkým témam, ktoré sa reálne dejú a o to viac je to čítanie bolestivejšie. Tu bolo tých bolestivých tém neúrekom a mne doslova pukalo srdce niekoľkokrát.

Opäť nemôžem dať plný počet hviezd a ja neviem prečo. Niečo mi tu chýbalo. Možno za to mohlo chovanie niektorých postáv, netuším. Každopádne táto časť bola oveľa lepšia ako jednotka.
Cítila som medzi postavami naozaj oheň, takže za mňa názov určite nie je zbytočný.
Vrelé odporúčanie.

4,5/5*

Shanib
24.04.2024 4 z 5

Silný emotivní příběh, které se čte jedním dechem. Logana, Allisu, Kellana a Ericu si nelze neoblíbit a doufat, že jim osud dopřeje šťastný konec. Nicméně musím říct, že předchozí díl se mi líbil víc, protože v něm lépe fungovala chemie mezi hlavními hrdiny. Tady jsem ji nějak necítila. Navíc Logan ze sebe přímo sálal smutek, což na jednu stranu chápu, ale ne druhou...ty emoce to chtělo zkrátka víc namixovat. Navíc jeho myšlenky občas zněly jako od osmdesátiletého mudrce.


oluskace
04.03.2024 5 z 5

Hodně emotivní, silný děj. Přečteno na jeden zátah

Ewe291
20.02.2024 1 z 5

Za mna nie, davam 1* za snahu napisat nieco kde je aj zavislost ale nejako sa to nepodarilo, dostala som sa nejakym zazrakom k tomu omylu, kde prisiel skor na svatbu ale viac som nedala. Bolo to prilis prekombinovane a podla mna aj nedomyslene takze knihu nedocitam pre mna osobne to bolo utrpenie

Janulkaxxx
28.11.2023 4 z 5

Kniha se dobře četla, na mě možná až moc zapletené a Logan až moc zlomený, ale jinak to bylo fajn.

Etule
25.10.2023 3 z 5

(SPOILER) 3,5*
První díl byl dost depka, ale musím říct, že tenhle byl ještě o kousek depkovitější. Logan neměl jednoduché dětství ani dospívání, ale díky Aly se dokázal tak nějak udržet v rámci příčetnosti. Protože byl v podstatě první část knihy neustále sjetej, tak dojde k nedorozumění, které vede k neštěstí. A on se sebere a odejde. Ano sice na léčení, okey, ale nechal v tom Aly úplně samotnou. Nechci to vyspoilerovat, ale prostě se zachoval jako hajzl. Chápu, že mu bylo sotva osmnáct, ale stejně...
A pak se vrátí, pořád jí v podstatě stírá a nechce s ní mít nic společného, přesto se k ní pořád vrací, když je mu nejhůř. A ona ho vždycky podporuje. Nechápu proč... Sice mu vyčte, že jí v tom nechal, ale on jí řekne, že o tom nebudou mluvit, tak o tom nemluví. Wau. Takže Logan ve mě vyvolával rozporuplné pocity. Na jednu stranu ho člověk litoval, na druhou stranu by mu dal ránu.
Aly mu podle mě odpustila příliš brzy, ale samozřejmě, že jim prostě fandíte.
Kniha se četla dobře, měla spoustu zajímavých myšlenek, ale na mě to byla asi až moc depka. *pokrčení ramen* Jsem zvědavá na další díl.

adela2230
29.09.2023 3 z 5

Tento díl se věnuje těžkým věcem, ovšem musím říct, že mi tam něco nevědělo. Možná chování postav, určitě to stojí za přečtení, ale tentokrát mě to nechytlo tak, jako jiný díl.

Books_by_Dee
17.09.2023 4 z 5

IG: @books_by_dee

Tohle byl další krásný emotivní příběh, který jsem za jeden den přelouskala a mé romantické srdce bylo spokojené. Příběh byl teda o něco slabší než první díl série Elements, ale slzička mě také ukápla.

V tomhle příběhu potkáváme Logana, syna feťačky a dealera, který se spřátelí s Ali, dcerou právničky a muzikanta. Tahle dvojice by nemohla být více odlišná, ale přesto se z nich stanou nejlepší přátelé, ale postupně si začnou uvědomovat, že k sobě cítí víc, než by měli. Z jejich láskou si ale pohraje osud a jedním ukvapeným rozhodnutím se jejich životy změní.

Neskutečně emocemi nabitá knížka se kterou se budete smát, budete naštvaní a taky budete plakat. Autorčiny knížky mají prostě sílu lámat srdce. Příběhy jsou leč tragické, tak krásné. Co mě naprosto emočně vykolejilo bylo hlasové zprávy, které Loganovi zanechávala. To jsem si při čtení i povzlykla.

S Loganovo chováním jsem měla trošku problém, ale chápu že bojoval se svojí závislostí na návykových látkách, ale já s ním měla trochu problém, i když byl čistý. Nějak jsme si spolu prostě nesedly. Se zbytkem postava jsem problém neměla jak Ali, tak i její sestra Erika (její úleva od stresu ve stylu rozbíjení porcelánu a skleniček to taky zkusím) tak i Kellan. Ale jejich rodiče jsem chtěla zabít.

Za mě jasné doporučení, a to celé série.

Silvisek
14.09.2023 5 z 5

Uzasna kniha. Velmi silny dej. Kniha se mi moc libila.

Kristy.Seb
20.07.2023 4 z 5

Svět je plný zázraků, ale místo toho, abychom si konečně uvědomili, že jsme všichni jen nepatrnými částicemi v nekonečném vesmíru, neustále předstíráme, že tomu všemu šéfujeme. Tak rádi se cítím velcí. Všichni si myslíme, že naše názory jsou ty nejlepší, naše bolesti ty největší, a přitom ve skutečnosti nejsme ničím víc než malou planoucí tečkou, která je součástí obří oblohy. Tak malou, že si nikdo ani nevšimne, když zmizí. Malá tečka, která bude brzy nahrazena jiným zrnkem, který si o sobě bude myslet, že je nejdůležitější na světě.

To co člověk chtěl, nebylo vždycky to, co dostal.

Když se něco nedaří, tak se to hold s odpuštěním sere všechno.

Jeden den za druhým. To je všechno, co je potřeba k tomu, abychom to zvládli. Nepřemýšlejte moc o budoucnosti a nevracejte se příliš do minulosti - jednoduše zůstaň v přítomnosti. Tady a teď. To je ten nejlepší způsob, jak prožít život. Den po dni.

Možná je smyslem života naučit nás, že ne vždy jsme definováni našimi minulými chybami. Možná že smyslem života je otevřít se věcem, kterých se bojíme nejvíc - jako třeba lásce. Možná že celým smyslem mýho života bylo najít tebe, i když to nemělo být navždy.

Kdykoliv vaše dny potemněly, člověk vždycky dostal další šanci, další okamžik, aby se pokusil znovu vstát z popela.

Až příliš smutné. Jedna smutná událost za druhým.

wielka
07.07.2023 5 z 5

Smutnokrasne...

Verresa
08.06.2023 5 z 5

Další příběh, který nám odhalí další trable, pády na dno i vidiny lepších zítřků. Sama si nedokážu představit, jaké to musí být vyrůstat v takovém prostředí a lidmi kolem sebe. Jak pomoct jim i sám sobě? Výborná kniha, s těžkými tématy. Měla jsem u čtení co dělat, prožívala jsem jejich osudy, trápení i bolesti, nakonec jsem ráda za dobrý konec .

Terka18
08.05.2023 4 z 5

Slabší než první díl. Ale i tak byl příběh poutavý a z jiného prostředí. Více temna a závislostí. Ovšem pro mě to nemělo to zvláštní kouzlo, které by mě chytilo a nepustilo.

Petra38
26.04.2023 4 z 5

Šikovná propletene osudy obou rodin ,přibehh tak nebyl vůbec plochý. Moc hezky zpracované. Narozdíl od prvního dílu mi tento příběh za srdce zas tolik netahal, bylo to pohodovejsi, mírnější čtení. Samozřejmě témata tam byla těžká, nechci prozrazovat, a rozhodně by nikdo jejich útrapy zažít nechtěl. Konec vyloženě zahřál a happyend mě potěšil

Knihožroutka23
23.04.2023 5 z 5

Skvěli příběh plný zvratů, které jsem opravdu nečekala. Autorka umí skvěle psát. Nemohla jsem se od čtení vůbec odtrhnout. Moc moc doporučuji! :)

petulkapeta
19.04.2023 5 z 5

,,Možná je smyslem života naučit nás, že ne vždy jsme definováni našimi minulými chybami. Možná že smyslem života je otevřít se věcem, kterých se bojíme nejvíc - jako třeba lásce."

Druhy dil nebyl jen o Loganovi a Ali,ale taky o jejich sourozencích,jejíchž osudy byly propletene a sdíleli spolu neštěstí a pak i pravy opak. Krasne i když chvilemi smutne...jako život.

Kudík
02.04.2023 4 z 5

(SPOILER) Nedalo mi to a rovnou jsem vlítla na další díl, kde pro mě bylo překvapením, že nijak nenavazuje na předchozí část, ale přesto se v něčem neliší a v jiném ohledu je naprosto jiný.
Máme zde "občasného" huliče a následně závisláka v podobě Logana Francise Silverstona a jeho protějšek, hudebně nadanou Alyssu Marii Waltersovou. Musím se přiznat, že ani jeden z nich to s rodiči nevyhrál, i když Lo na tom byl o dost hůře, otec násilnický dealer a matka věčně sjetá zlostná troska. Jak já tohle nemám ráda, když čtu jak někdo dokáže své dítě týrat.... ať již hlady, protože lajna má přednost, anebo jako trest x hodin ve skřínce pod dřezem či v zimě na dešti. Při jeho vzpomínkách se mi vařila krev, a přesto být na místě Aly, vydržela bych jen zlomek Loganova chování a činů. Osobně bych to vzdala po hlasové zprávě č. 93, protože i to by bylo víc, než si zasloužil. V závěru se to autorka snažila zachránit, ale přesto jsem cítila vůči hlavnímu hrdinovi jistou zahořklost. Líbil se mi souběžný příběh jeho nevlastního bratra Kellana a její sestry Eriky, kde jsem se bála samotného závěru. V porovnání s předchozím dílem mi vychází tento o chlup slabší, ale přesto je to znovu emoční záležitost.

Pája699
14.03.2023 3 z 5

Logan, Alyssa, Erika a Kellan..to byly 4 pilíře tohoto příběhu. Drogy, odvykačka, násilí, nemoc, čekání, touha. Se vším se v této knize setkáte, ale upřímně musím přiznat, že mě tento příběh nestrhl jako první díl. Nevím čím to bylo, ale vůbec mě to nezasáhlo. Za boha jsem se nedokázala vcítit do postav a děje. Četla jsem více měně jak robot. Matka a otec Alyssi mě neskutečně štvali celou knihu a mít je po ruce, tak bych jim od plic něco řekla :-D

Někdo tu psal, jestli není divný, když ho tento příběh nezaujal..nebojte, nejste v tom sami .-)

Na druhou stranu se strašně těším na pokračování této série.

Kniholenka9
16.02.2023 3 z 5

U druhého dílu ze série Elements mě překvapilo, že není ani v nejmenším spojen s prvním dílem. V knize Oheň mezi námi se bohužel řeší téma drogy a násilí. Tento díl mi nesedl, předchozí byl o hodně lepší.

Jenny46
02.02.2023 5 z 5

Hodně náročné čtení, dobře zpracované, ale emočně vás to vyčerpá, rozsekne...