Ekonomie

Ekonomie https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307343/bmid_ekonomie-gDX-307343.jpg 4 84 14

Přidat komentář

Radesan
30.08.2021 4 z 5

Klasika všech ekonomických klasik, pro začínající studenty ekonomie prakticky neexistuje lepší volba. kdysi dávno mi vcelku pomohla v orientaci u základních pojmů.

karol.cadex
01.09.2019

V životě jsem ekonomii neviděla, nerozumím jí, proto jsem se přihlásila na VŠ na humanitní obor a ejhle - ekonomii zde samozřejmě máme taktéž!
První pokus zkoušky jsem samozřejmě nedala, na druhý pokus jsem se tedy kousla a celého Holmana přečetla.
Holman je velmi pochopitelný, termínů je sice přehršel, ale základ a povědomí o problematice v hlavě zůstane.
Příklady v knize jsou skvělé, často i vtipné a hlavně jsou z reálného života.
Zkoušku mám za tři dny, tak jsem zvědavá, zda-li mi Holman k úspěchu pomohl.
EDIT: Tu zkoušku jsem neudělala ani po přečtení Holmana! Tak zas příští rok. :)


Skalara
12.01.2019 5 z 5

Nejlepší školní učebnice :D Jednodušše vysvětleno, na složení zkoušky ideální :D

Teraka
31.10.2018 5 z 5

Základní vhled do problematiky Ekonomie ve srozumitelné formě. Hromada praktických příkladů, která se vryje do paměti a pomůže pochopit, co člověk vidí na grafu nebo o čem jsou ty složité ekonomické pojmy jako mezní produkt, mezní užitek, mezní náklady apod. Za mě jako člověka dosud ekonomií naprosto nepolíbeného je tohle svatý text k porozumění základních věcí. Jednoduchý nášlap k tomu složitějšímu, co mě teprve čeká.

BlaueEule
16.08.2018 5 z 5

Kniha je čtivá, srozumitelná a díky ní a příkladům, které jsou v některých případech až polopatické, jsem dokázala i já celkem pochopit základy ekonomie, a to jsem se vždy považovala za ekonomického negramota. :)

Jass
25.04.2018 5 z 5

Je to učebnice ekonomie... takže nemůžete čekat, že byste se zrovna bavili, ale přiznávám, že i mě, jako naprostého ekonomického ignoranta to dokázalo zaujmout. I když nebudu předstírat, že jsem pochopila indiferenční křivky, to po mě nikdo nemůže chtít! Všechno je jednoduše, srozumitelně a s příklady vysvětleno. Jako základ ekonomie naprosto vhodné a nejvhodnější.
Jen doufám, že jsem tu zkoušku udělala a od téhle krásky už budu mít nadobro pokoj... XD

AdamCtenar
28.03.2018 5 z 5

Sice vysokoškolská učebnice, ale psaná skvěle a svižně. Skvělé příklady, fundovaný autor, rozhodně doporučuji!

hroneczek
19.10.2017 4 z 5

Bible začínajících ekonomů.

Ajinka126
30.07.2017 4 z 5

Alfa a omega základů dnešní teoretické Ekonomie. Pro mě je to základní iteratura k studiu. Nemám k ní výhrat, nemám k ní ani hlubukovou citovou vazbu.

Mi-šu-le
05.02.2016

Poměrně přehledná, dobře vysvětlené pojmy a grafy. Pro základy ekonomie to jistě stačí.

Jarda Burgan
09.07.2015 5 z 5

Nejlepsí základní ekonomický exkurz od českoho autora. Velice čtivé doplněné příklady z praxe. Každý ví, že ekonomie je věda politická. Takže dopředu upozorňuji, že levičák, který si myslí, že zdroje dokáže nejefektivněji přerozdělit stát, by si raději publikaci brát neměl.
90%

ChrisSparrow
27.01.2014 4 z 5

Nejspíš nejpřehlednější kniha o ekonomii, co se mi dostala do ruky.

kirmakX6on
10.12.2013 1 z 5

Naprosto nedoporučuju. Za prvé kniha je jen z poloviny ekonomická, z té druhé je politická. Autor je pravičák jak poleno a bohužel se to projevuje v demagogickém stylu, v jakém se snaží levicovou politiku pomocí ekonomických pouček vysvětlit jako naprosto iracionální. To pak vede k dvěma věcem. Člověk znalý věci bude zuřit, člověk neznalý věci bude nechápat, jak je možné, že se to děje a to nejen "u nás", ale i ve světě. Pokud jde o způsob výkladu, je extrémně upovídaný a pomalý. Příkladů z praxe je nadměrně - primitivní věci vysvětluje na desítkách stránek. Průměrně inteligentního člověka jeho výklad naprosto uspí. Mnohem více doporučuju Ekonomii a ekonomiku od Vlčka, která probírá stejná témata do stejné hloubky, nicméně na zlomku rozsahu, přitom bez ztráty srozumitelnosti. Navíc Vlček zvládá být politicky neutrální a vysvětlit i zdánlivě iracionální zásahy státu, přitom však s prostorem pro svobodné subjektivní zhodnocení na základě vlastních politických přesvědčeních.

Faither
25.08.2012 5 z 5

Skvělá kniha, která svou vlastní čtivou formou uvede čtenáře do většiny základních kapitol ekonomie. "Případovky" mi pomohly pochopit spoustu souvislostí nejen při mém studiu, ale i v pohledu na hospodářskou politiku. Na rozdíl od dalších knih pana profesora Holmana je kniha určitě vhodná i pro zájemce, kteří se nechystají ekonomii studovat. Určitě se ke knize za čas vrátím a přečtu si ji znovu.