Dvojice

Dvojice https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349484/bmid_dvojice-DMw-349484.jpg 4 26 4

Prolínající se příběhy manželských párů, které překonávají maloměstskou nudu pořádáním večírků pro svou středostavovskou společnost s promiskuitou. Děj se odehrává počátkem 60. let, kdy v USA kulminovala vlna sexuální revoluce, která v sexu viděla základ mezilidských vztahů. Střídání partnerů vede podle autora k chronickým manželským krizím, které nemají naději na konečné řešení. Kniha je postavena především na konverzaci.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Egem
Originální název:

Couples , 1968


více info...

Přidat komentář

Leonora
10.01.2022 3 z 5

Tak nevím, jestli jsem četla stejnou knihu jako ostatní komentující... Mně to přišlo jako celkem bezduché rozvleklé porno.

iskovsky
14.06.2020 4 z 5

kolega nightlybird to vystihol presne : "že současná doba přeje poněkud jednoduššímu typu próz. Chceme se především bavit a užívat si. Přemýšlení (někdy a někoho) bolí"


Crimble
30.06.2018 4 z 5

Víceméně klasický vztahový Updike. Na můj vkus přespříliš relativizování jasných hodnot. Román nabere tempo v druhé půlce, pak už jsem se nemohl odtrhnout.
Jako vždy plné brilantních sarkasmů a nečekaných definic. To žeru: "Z Freddyho úsměvu by se dalo usuzovat, že má přístup k podzemním ložiskům moudrosti a může čerpat z tajemného proudu plynoucího pod skutečností. Jaký ubohý cvok, zatraceně."

nightlybird
11.11.2010 4 z 5

Updike byl pro psychologičnost svých próz často nazýván "Dostojevským XX.stol.", tento jeho rys se projevuje i v kresbě jeho postav. Mám pocit , že je v současné době poněkud opomíjen, že současná doba přeje poněkud jednoduššímu typu próz. Chceme se především bavit a užívat si. Přemýšlení (někdy a někoho) bolí.