Dvanáct měsíců

Dvanáct měsíců https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518142/bmid_dvanact-mesicu-H1X-518142.png 5 78 36

Smrti se smát série

< 2. díl >

Dvanáct měsíců je romantická kniha, která se odehrává v neobvyklém prostředí. Je psaná podobným způsobem jako romantické série – můžete začít, jakým dílem chcete. Zavítejte do Ruin, domova smrťáků, a prožijte jeden rok ve společnosti smrtek, které si dlouhý čas krátí vztahovými peripetiemi, za něž by se nemuseli stydět ani hrdinové telenovel, dramatů, tragédií a tragikomedií všeho ražení. Nemusíte se bát. Budete mít rovnou dvě průvodkyně. To znamená dvojnásobek zábavy, romantiky, ale taky starostí a smrťařiny. Emu, první průvodkyni, už znáte. A kdo jsem já? Říkejte mi Anna, smrťácká empatička. Mám takový problém, kterému se říká strach — možná už přerostl do menšího děsu. Asi byste čekali, že bude mít co dělat se smrtí a věcmi kolem. S tím bych si poradila. Jenže nechte kolem mihnout se muže, a já beru nohy na ramena. Tím spíš, že některým nestačí se jen mihnout, někteří se musí držet jako klíšťata.... celý text

Přidat komentář

jana1874
23.04.2024 5 z 5

,,Jediná jistota je smrt."

Začíná další rok v Ruinách. Tentokrát nás budou provázet dvě průvodkyně – Anna a Ema. Zatímco Emu byla možnost poznat už v předchozím díle, takže není třeba ji teď už moc představovat či popisovat. Tady řeší několik záležitostí, které se vyskytly v minulém roce a k tomu se objeví ještě něco navíc. Oproti Emě poznáme Annu víc až zde. Anna je tichá, nesmělá, a je také empatička, což není úplně schopnost, kterou by jí někdo měl závidět. Byly různé náznaky ohledně toho, co se jí stalo, i když celkový pohled na události se nám dostane až v tomto díle. Hodně toho zažila a zanechalo to na ní následky i několik desítek let po její smrti. Přestože se rozhodla, že je načase s tím něco udělat, začíná si zoufat, jelikož brzy začne propadat myšlence, že se to nikdy nespraví. A do toho se přihodí ještě něco, s čím se bude muset vypořádat. To mi bylo líto, co se jí stalo, ale postavila se k tomu statečně.

Na Annu jsem se těšila, bylo vidět, že své přátelé má ráda a opravdu se chce pohnout dál a já ji držela palce. Kdo tu také dostal víc prostoru, tak byl Lucien, což je zlatíčko. V prvním díle jsem si ho hodně oblíbila, a i u něj jsem tedy zvědavě čekala, co na něj autorka práskne.

Vím, že něco zmiňuji jen neurčitě, ale nerada bych prozradila až moc. Co můžu říct bez na rovinu je, že u tohohle dílu jsem se také vůbec nenudila. Obě linky vypravěček byly skvělé, různě se střídaly a mně bavily obě. Děj mě pohltil a měla jsem nutkání číst furt dál. Bylo tu toho tolik – romantika, napětí, nebezpečí, humor, několik zvratů a překvapení a tak dál.

,,Někdy nám ty nejobyčenější věcí nebo události změní život. A zanechají největší otisk v duši."

Za mě můžu doporučit

virgo_books
08.02.2024 5 z 5

Pokud hledáte takovou oddechovou romantasy, tak vám tuhle knihu můžu určitě doporučit.

Máme tu 2 hlavní hrdinky, smrky, které nejenom sbírají duše zemřelých, ale samy mají různé nadpřirozené schopnosti. Obě se s nimi potýkají a ne vždy je to lehké.

Máme tu romantické linky, které mě velmi bavily. Musím ale přiznat, že jsem si více oblíbila tu Anninu, což je i moje oblíbená smrtka.

Dozvíme se totiž i něco o její minulosti a tom, jaký to má na ni dopad teď.

Celkově mě příběh pohltil a já jsem se nemohla odtrhnout. Máme tu zvraty, nějakou tu akci a záhady, které je potřeba vyřešit.

Čtení jsem si velmi užila a rozhodně se chystám na další díly.

Za poskytnutí e-knihy moc děkuji autorce.


Fortuna7
08.02.2024 3 z 5

První díl mě bavil o trochu víc, hlavně díky autorčinu humoru, který mi zde malinko chyběl. Musím ale uznat, že autorka se posunula ve svém stylu psaní. I tak jsem se ale na návrat do Ruin velmi těšila a u čtení jsem si odpočinula. Bavily mě postavy a jejich příběhy a jsem zvědavá na další díl.

knizni.taurus
07.02.2024 5 z 5

Za e-knihu bych ráda poděkovala autorce @knihozroutka_eleanorcorvin , která mi ji zaslala k recenzi :)

Boží. Boží. Boží. Už dlouho jsem se u knihy tak nesmála a neculila. I když jsou tam i smutnější momenty, tak je to příběh oddechový, který vám zvedne náladu o tisíc procent.

Od knihy jsem toho tolik nečekala. Podle anotace toho moc nezjistíte, ale už po úvodním slovu jsem tušila, že tohle mi sedne. Vyprávění ze dvou úhlů pohledů je skvělé, udržuje vás to ve čtení a dostanete tak dvě romantické linky (win win :)) ). I když jsem se musela trochu více soustředit na to, abych se v příběhu vždycky zorientovala, tak vyprávění díky Anně a Emy bylo zábavné.

Příběh je sice o smrťácích, ale prosím vás, ten příběh mě tak vtáhl, že jsem se do Ruin chtěla dostat a všechny poznat. Nejen Ema a Anna byly skvělé, ale všechny postavy, které tady poznáváme byly rozmanité. Milá a empatická Anna (jasně, vždyť je to empatička), která byla sice trochu uťáplá, ale byla tak milá a hodná (a její způsob smrti byl děsivý a :( ). Nespoutaná Ema (no jo, ferat), která do vyprávění zasadila vždycky dost sarkasmu na to, aby vás tím pobavila. Ale nejen ty dvě, Lucien i Eskar byli zlatíčka (i tak každý jiný) a věřím, že ostatní poznáme ještě blíž v dalším díle.

Styl psaní byl super, žádné květnaté věty, které by se ke smrťácím, ani do toho světa za mě nehodily, ale psáno to bylo s lehkostí. Čtivé to bylo tak, že jsem se od čtení nemohla odtrhnout.

Pokud hledáte takovou feel good oddechovou romantickou fantasy, tak do toho jděte. Až je mi líto, že už jsem knihu dočetla, ale teď se těším na další dva díly, které ještě přečtené nemám. Btw. já si po přečtení pořídila sérii v tištěné podobě. :))

Nikusscha
29.01.2024 5 z 5

Zrovna před chvílí jsem dočetla druhý díl série Smrti se smát a já normálně brečím. Za prvé, protože i druhý díl mě neskutečně chytil za srdce, vtáhl do děje, postavy mi byly sympatické a získali si moje srdce čtenáře. A za druhé, protože knížka skončila a já chtěla pořád číst a číst.

Tentokrát se knížka dělila mezi dvě hlavní hrdinky a to Emu a Annu.
Ema zde měla bych řekla menší díl než Anna ale pořád to bylo super. Neskutečně si mě získala a moc bych si ji přála potkat v reálu. Snad nikdy se mi nestalo, že by mi hlavní hrdinka tak sedla, povahově a celkově.

Anna byla ze začátku hodně uzavřena a čtenář se postupně dozvídá proč tomu tak je. Když jsem se dozvěděla, co se jí osudnou noc stalo tak mi i slza ukápla. Anna udělala největší pokrok a změnu v knížce když se dala dohromady s úžasným Lucienem. Jak se ze začátku bála kontaktu a doteků a na konci? Úžasný pokrok a progres. Anna mi taktéž přirostla k srdci a jsem moc ráda, že jsem ji poznala blíž.
Doufám, že se dozvím i více o Tesse, která v tomto díle neměla moc prostor.

Autorce musím poděkovat za skvělou knížku, která se mi moc moc líbila a jsem moc ráda, že jsem se o ní dozvěděla a nadělila si ji pod stromeček. Svět Ruin byl úžasný a já si říkám, že tohle je rozhodně hodně originální nápad a námět na knížku a hlavně neokoukany.

Jo a libila se mi lehká erotická linka.

A proč jsem vlastně na konci plakala? Bylo to dojetím, jak se mi knížka líbila, že už byl konec a já nemám třetí díl, který nutně potřebuju k přežití. Tato série rozhodně zaujme čestné místo vedle Cartera a budu ji všude doporučovat! Love love love!!

KnihomolkaVev
29.01.2024 5 z 5

Jak už je u mě téměř zvykem, začátek jsem vnímala jako pomalejší. Holt jsem v tomhle hodně náročná. Všude na sítích jsem viděla jak na knihu, tak i na celou sérii samé pozitivní recenze. Častokrát mě pak knížka zklame. Ve výsledku jsem byla doopravdy překvapená. Příjemný styl psaní, uvěřitelné postavy, které nebyly na facku (!!!) a především zajímavý backstory jedné z postav, u kterého mi naskakovala husina. Nevěřila jsem tomu, ale doopravdy jsem se do postav dokázala vcítit a vše za mě fungovalo tak, jak mělo. Není to nijak náročné čtení, ale milá romantická oddechovka se zajímavým fantasy světem. Udělalo mi to opravdu radost. A ve výsledku nemám téměř žádné výtky, ale do plného počtu hvězdiček ještě maliličko chybělo.

Rozhodně budu pořizovat celou sérii v papírové podobě, protože prostě wow.

Za spolupráci moc děkuji samotné autorce

cestina_s_linus
26.01.2024 4 z 5

Tuto sérii - Smrti se smát - můžeme číst v libovolném pořadí. Já začala druhým dílem a byla jsem mile překvapena, že jsem během čtení nebyla ztracená.

I přesto, že mi chvíli trvalo, než jsem se do knihy začetla, tak jsem si mnoho (mužských) postav zamilovala. I když se děj točí především kolem Anny a Emy, tak jsem si mnohem více užívala okamžiky, kdy na scénu dorazil Eskar, Erik, Lucien a Bastien...

Musím smeknout před postavou Anny (ehm... Popelky), která si nese silný příběh. Jsem ráda, že se své minulosti dokázala postavit čelem a postupně se začala uzdravovat.

Nejsem si jistá, jestli je to jen v e-knize, ale písmeno “A na konci řádku nemá co dělat. Na straně 159 byl slušný překlep a několikrát jsem narazila na jiné odsazení textu.

Sečteno, podtrženo - kniha není vůbec špatná a jsem docela zvědavá na další autorčinu tvorbu.

Carolxc
26.01.2024 4 z 5

Jsem ráda, že po váhání, zda koupit další díl, jsem druhému dílu dala šanci. Jeden rok byla fajn oddechová kniha, která mě nijak neurazila, ale za mě jsem četla jiné knihy, jenž se mi dostali pod kůži. A o to více mě těší, že v druhém díle je znát posun samotné autorky.

Postavy jsou prokreslenější a i když kniha je na mě pořád oddechová, nenudila jsem se na žádné stránce.
Tentokrát není hlavní hrdinkou nejen Emma z minulého dílu společně s Eskarem, ale i Anna, nejlepší kamarádka Emmy a ta je upřímně tahounem celé knihy. Mám s ní něco málo společného a dokázala jsem se do ní lehce vžít. Lucien, který mě z minulého dílu moc neoslovil, jí krásně doplňoval a získal si mě svými vtipnými poznámkami. Když tak přemýšlím, právě někoho jako je on bych vedle sebe potřebovala :D

Ale ani Emma mi nevadila a její linku jsem si užívala stejně jako Anny. Ráda jsem se vrátila k Eskarovi držící si první místo mezi mužským osazenstvem v ruinách. Možná bych na něm viděla ještě trochu více chyb, aby nevypadal úplně tak dokonale, ale to je jen menší detail, který mi nepřekážel a v jistých chvílích jsem chtěla být Emmou.

Kdo mě, ovšem zajímá i po tomto druhém díle, je Káleb. Ten moc prostoru v tomto díle neměl, ale záhadný postavy jako on mám ráda a o to více jsem zvědavá na jeho příběh. Kromě něj mě zaujal i Bastien. Ruiny jednoduše toho nabízejí hodně k vyprávění a já se těším na další díly. A konec rozhodně nabízí pokračování a pohled z úhlu další postavy.

Pro mě je to skvělé oddechové čtení. Příjemná jednohubka, co pobaví. Líbí se mi různorodost smrtek a dokážu si představit, že to v jejich světě musí být zajímavé, vzhledem k tomu, že se tam sejdou lidi z různých dob. Ačkoliv smrtky mají těžký a smutný úděl, je s nimi legrace.

Knihomol_ka
08.01.2024 4 z 5

Hned na úvod musím zmínit, že i když se jedná o druhý díl, tak se knihy nemusí číst postupně. Po tomto dílu vím, že si chci přečíst ještě ten předchozí. Autorka má vážně talent a příběh, který napsala byl čtivý a poutavý. Moc jsem netušila co mám od knihy očekávat a byla jsem mile překvapená. Jedná se o retelling na Popelku a červenou karkulku dohromady. Příběh je vyprávěn ze dvou pohledů.

Anna je smrťácká empatička, která zemřela neuvěřitelně hnusnou a traumatickou smrtí. Nemohla jsem tomu ani uvěřit, když jsem to četla. Anna mi nejvíce přirostla k srdíčku. Byla milá a vlídná. Její povaha a chování se mi líbila.

Ema byla úplný opak Anny. Přišla mi drzá a nespoutaná.

Příběh se tedy zaměřuje na vztahy a přátelství. Je to vtipný a romantický zároveň. Konec mě taaak zaujal, že se těším na pokračování. A na závěr klobouk dolů před autorkou! Sama si tuhle sérii vydala a já nestačím koukat. Knize dávám 4.5 z 5 hvězdiček.

LenkaVes
26.12.2023 4 z 5

Druhý díl byl více akční, rozvíjely se zde vztahy z předchozího příběhu. Těším se na další :-)

Mamka_cte
23.11.2023 5 z 5

Moc děkuji za poskytnutí úžasné knihy, která mě totálně dostala! @knihozroutka_eleanorcorvin
I když je kniha druhý díl, tak se nemusí číst postupně. Tento díl jsem četla jako první, ale naprosto jistě vím, že si musím přečíst i další knihy od této nadané české autorky.Moje první zavítání do Ruin a neskutečně jsem tomu podlehla! Moc se mi líbil nápad smrtek, životu po smrti a jejich úkol odvádět mrtvé.

Prostředí Ruin bylo taktéž úžasně zpracované. Líbilo se mi, že každá smrtka má svůj pokoj a zařazení. A teenage postavy? Zamilovala jsem si neskutečně duo Anny a Luciena! Jejich romantická linka? Miluji.
Anna byla neskutečně silná osobnost a život i život po smrti se s ní vůbec nemazlil. Na jisto můžu říct, má nejoblíbenější postava! ALE! Na půl s Lucienem.
On je neskutečný zlatíčko. Takový must have chlap a já se zamilovala. Sakra, další knižní láska.

V knize se objevuje super humor, silné přátelství, těžké témata - např. znásilnění, retelling a hlavně krásné fantasy prvky.

V brzké době si musím přečíst první díl, protože brzy vychází třetí. A já si to nemůžu nechat ujít! Těším se až se v třetím díle dozvím, co se děje s Tessou.

Toto úžasné a čtivé fantasy doporučuji všem, protože jsem se od čtení nemohla odtrhnout a zhltla jsem ho za jeden den. Ještě jednou děkuji autorce za poskytnutí knihy.

kaja9825
14.11.2023 5 z 5

Hodnocení: 5/5

Druhý díl této série jsem četla jako e-knížku, ale už v první třetině knihy jsem věděla, že si jí budu muset taky co nejdřív koupit a tak jsem s vydáním recenze čekala, až jí budu mít fyzicky v ruce

Opět se tu potkáváme se světem Ruin a jsem ráda, že je tu opět jak Ema, tak tentokrát i pohled Anny. Mám moc ráda i Eskara a Luciena, který v tomto díle dostal více prostoru, díky svému vztahu k Anně.

Byla jsem zvědavá, jaký retelling nám přinese tato knížka a od minulého dílu s červenou Karkulkou se zde potkáváme s Popelkou, která bohužel při svém půlnočním dobrodružství nepřijde jen o svůj střevíček.
Upřímně se nedivím, že je potom Anna taková odtažitá a o to víc jsem fandila jejímu vztahu s Lucienem, který jí prostě vytáhl ze škatulky.

Jsem ráda, že se kniha nesoustředila pouze na nově vznikající pár, ale stále jsme mohli sledovat Emu s Eskarem. I když jsem si tyhle dva v prvním dílů zamilovala, tak Anna s Lucienem jim nakopali zadek a teď u mě rozhodně vedou.

Kromě vztahu Anny a její temné minulosti se tu také řeší postupující schopnosti Emy a kletba, kterou schytala právě chudák Anna.

Tenhle díl se mi prostě líbil o dost víc a přitom mi přišlo, že víc akce bylo v prvním dílu.
Každopádně jsem zvědavá, na třetí díl, který by měl co nevidět vyjít a rozhodně všem doporučuju si tuto sérii přečíst.

michaela9714
12.11.2023 5 z 5

Už teď se nemůžu dočkat a poslední díl celé série.

Kniha je napsaná vtipně u poutavě zároveň a neskutečně vás vtáhne do děje.

Duchoslp
27.09.2023 5 z 5

I druhý díl byl naprosto skvělý. Knížku jsem přečetla za dvě odpoledne a jsem zvědavá kam se bude děj dále posouvat. Ema, Eskar, Anna, Lucien a kdo čeká na Erika a Tessu?

Arlienen
20.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Po přečtení prvního dílu Jeden rok ze série Smrti se smát jsem se musela pustit do dalšího dílu! Zajímalo mě, jak se bude dál vyvijet vztah mezi Emou a Eskarem. Také jsem se v prvním díle nedozvěděla, v jaké zvíře se Ema promění. Konečně už se tato záhada objasnila. Jak by řekl můj kámoš Erik - ,,U Emy nemůže být nic normálního." :-D
Jsem ráda, že je kniha psaná z pohledu Emy a Anny. Bála jsem se, že ve druhém díle už nbeude mít Ema tolik prostoru. Mé obavy byly úplně zbytečné.
Postava Anny mi byla od začátku sympatická. Je to něžná dušička, která mě svou dobrotou dostala. Její minulost a její smrt byla brutální. Od prvního dílu jsem čekala, že to měla těžké a musela si na konci života něco ošklivěho vytrpět, ale tohle jsem nečekala... Jsem ráda, že se do Anny zakoukal Lucien. On je prostě zlatíčko. Líbil se mi jeho přístup k Anně, jak na ni netlačil a měl pro ni pochopení. Postupně se mu Anna otevírala. Mé romantické srdéčko si užívalo každou chvíli.
Zajímala by mě Lucianova minulost, protože jak toho mohl tolik vědět o tom, jak přistupovat k oběti znásilnění? Autorka mi zase nasadila brouka do hlavy.
Tessa. Co to s tou Tessou bylo? Jsem vážně zvědavá na další díl a doufám, že v něm bude více Erika, Káleba a Bastiena!

Etule
07.09.2023 4 z 5

Ach Luciene. Nebudu lhát, zamilovala jsem si ho už v prvním díle a tenhle mi jen potvrdil, že má láska je věčná. *mrk mrk srdíčková očka* Moc se mi zamlouvalo, jak se choval k Anně. A protože jsem v tomhle Anně dost podobná (samozřejmě tedy bez té tragické minulosti), tak jsem se celkem dokázala vcítit do její situace, co se mužů týká.
Ocenila jsem, že autorka na začátku hezky shrnula předchozí děj, protože jsem první díl četla, už poměrně dávno a nepamatovala si z něj zas až tolik. Zamlouvaly se mi obě dějové linky, ale jak tak koukám na komentáře, tak jdu trochu proti proudu, páč se mi o něco více líbila linka právě Anny s Lucienem. :)
Jsem nesmírně zvědavá na to, co se děje s Tessou a jestli skončí s tím s kým si myslím, že by skončit měla. :) A taky doufám, že se dočkáme víc Káleba a taky Bastiena (ten mě celkem zaujal). A musím tedy říct, že by mi jako vůbec nevadilo, kdyby se nějakého svého příběhu dočkal třeba i Nathaniel, byť tady se neobjevil. Ale bylo by celkem zajímavé sledovat v Ruinách queer vztah (že by třeba Káleb? hm hm?) ;) Nicméně dalšího dílu se rozhodně nemůžu dočkat. Doufám, že to bude brzy. Prosím, prosím, smutně koukám.

kolacky
01.09.2023 5 z 5

Moc povedené pokračování. "Postpubertální" smrtky a jejich vztahové problémy a průšvihy a traumata... Myslím, že další příběh bude o Tesse. Už se těším.

monikasbookclub
31.08.2023 5 z 5

Nejdříve bych chtěla moc poděkovat @knihozroutka_eleanorcorvin za to, že jsem mohla nahlédnout do světa Ruin. Kniha je opravdu čtivá! Vyprávěna je z pohledu Anny a Emy u kterých bych ráda ocenila, že autorka dokázala vytvořit opravdu působivé a výjimečné postavy s odlišným charakterem. Rozhodně jsem si je obě zamilovala spolu s Eskarem, Erikem a Lucienem (hlavně ten Lucien byl skvělý ). Hodně se mi také líbilo, jak byla kniha protkaná humorem, napětím, romantikou a sarkasmem, díky tomu byl děj ještě více poutavý. Celkově jsem si knížku moc užila a pokud vy ještě váháte určitě nešlápnete vedle. Já už jenom doufám, že budou následovat i další díly ve kterých se dozvím více o samotných Ruinách a smrtkách.

punkgirl97
31.07.2023 5 z 5

Kde začít? Autorka si krásně hraje se slovy a slovními spojeními, a dost často jsem prostě vyprskla smíchy, protože to bylo tak trefně výstižné a zároveň vtipně podané.

Hlavní hrdinkou je zde především Anna, sem tam vidíme pohled Emy, kterou někteří znají z knihy Jeden rok. Anna mi sedla o maličko méně, je velice uťáplá, ale i tak bylo skvělé sledovat příběh z jejího pohledu. Pro svoji povahu má mnohé důvody a vlastně se ji člověk nemůže divit. Annu její minulost změnila, ale koho by nezměnila. Líbí se mi, že je její příběh retellingem na pohádku Popelka, ačkoliv pojat trochu jinak. A dále mě bavilo sledovat ji a Luciena, jak si k sobě hledají cestu.

Od poloviny se tam toho děje více, a celkově je to čtivější. První polovina řeší jeden velký problém, ne opravdu nebudu spoilerovat. Je to zajímavý, jen na mě tam bylo prostě málo akce. Ale i tak mě baví jak autorka vykresluje svět smrťáku, žeru ho.

Oba příběhy jak Anny tak Emy (ten známe především z knihy Jeden rok) mě moc bavily. Ani jedna to neměla zrovna lehké, ale skvěle se s tím popasovaly a ještě v sobě našly cestu vytvořit přátelské pouto.

Jak autorka zmiňovala už mnohokrát její série Smrti se smát je především feel-good kniha.

Máchy666
30.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Ve volném pokračování této série je znát, že autorka je už více vypsaná. Postavy jsou dobře vykreslené a stejně tak prostředí. Zároveň je kniha napsaná čtivě,takže stránky ubíhají pod rukama.

Ačkoliv je kniha spíše oddechová romantická záležitost, nenudil jsem se a čtení jsem si užil.

Ocenil jsem i vysvětlení Anniny kletby. Je příjemná změna, že hlavní hrdinka nezachrání svět a své přátelé, ale naopak dostane přes prsty, že se plete do věcí, které má nechat na pokoji...

Doporučuji všem, co mají rádi kombinaci romantiky a fantasy, protože tohle je primárně romantika. Ten, kdo hledá vyloženě fantasy, ať raději tuhle sérii vynechá.