Duševní pružnost v každodenním životě

Duševní pružnost v každodenním životě https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237081/mid_dusevni-pruznost-v-kazdodennim-zivo-237081.jpg 3 13 3

Tato kniha je čtivá a praktická. Její četba nevyžaduje zvláštní vzdělání. Lze ji číst hezky od začátku do konce nebo si podle potřeby a nálady vybírat, co se vám právě hodí. Najdete zde rady, jak rozvíjet duševní pružnost a čemu se raději vyhnout. V poslední části budeme uvažovat o tom, jak uplatnit duševní pružnost v běžném životě. Kdo potřebuje duševní pružnost? My všichni, ale zvláště ti: kdo něco tvoří, ať se jedná o přípravu svátečního jídla, nebo skládání hudby; kdo v životě zabloudili - možná se dopouštějí stejných nebo podobných omylů a hledají lepší cestu; kdo jsou vcelku spokojení, jen by si přáli mít život zajímavější. A pro koho se tato kniha nehodí? Pro naprosto dokonalého člověka. Jestli někoho takového znáte, můžete ho před ní varovat. Možná by si totiž po jejím přečtení uvědomil, že úplně dokonalý vlastně není. MUDr. Karel Nešpor, CSc., vede primariát mužského oddělení závislostí Psychiatrické léčebny Bohnice a přednáší zdravotníkům i vysokoškolským studentům. Přibližně 30 let se zabývá prevencí a léčbou návykových nemocí. Je autorem řady odborných i populárních prací. V Portálu vyšly např. jeho knihy Návykové chování a závislost (naposledy 2011), Jak překonat hazard (2011), Sebeovládání (2013).... celý text

Přidat komentář

kejty91
01.04.2020 3 z 5

Opravdu kniha do běžného života. Pro zvládání napětí a jiných nepříjemných duševních stavů a nepříjemných sociálních vztahů. Líbilo se mi plno principů ("život plný zvratů", "malá judistka", smích = já jsem OK, chválit se každý den za to, co se podařilo, nesrovnávat se, vědět, že absolutní dokonalost nemám ve svém životě natož v pracovní smlouvě tedy chybovat je lidské, odnaučit a nepřistupovat na naučenou bezmoc, "pěstovat si světelnou kouli", umět vycítit a následně použít s usměvem užitečné paradoxy, které situace nabízí, které lze využít, která si budu dlouho připomínat a vzpomínat na ně. Život je plný zvratů, je těžké v některých věcech udržovat odstup a mít nadhled ale není to nemožné, takže s chutí opět do života a při pocitech zakopnutí opět návrat k těmto jednoduchým a tím pádem snadno srozumitelným knihám.
Zajmavostí v knize je (i když nijak neověřenou). že Dr.Nešpor je překladatelem slova craving do češtiny. To je zajímavé, viďte?

Zuzni
14.08.2019 3 z 5

Duševní pružnost, JUCH, zdravé návyky, optimismus. Všechno jsou to hezká témata, kniha se čte hladce, líbila se mi zadání v jednotlivých podkapitolách. Trochu mě otravovalo neustálé vracení se k protialkoholické léčebně a problematice závislostí, ale to už odpovídá zaměření autora.


denib
21.01.2017

Není to špatná kniha, pokud čtete jen jí. Vlastně je to dobrá kniha. Ale zklamalo mě, že tam je hodně informací, které byly už v knize Sebeovládání. Asi jsem udělala chybu, že jsem obě knihy četla brzo po sobě.