Dům u hřbitova

Dům u hřbitova https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240803/mid_dum-u-hrbitova-240803.jpg 3 39 12

Napínavý, místy až mystický příběh se odehrává v osmnáctém století v malém městečku nedaleko Dublinu. Během vyšetřování vraždy se navrší mnoho matoucích událostí, zatajovaných skutečností, náhod, podivných vztahů i zdánlivě nadpřirozených úkazů. Bude viník přes své dokonalé zametání stop odhalen?

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: ekniha , Indeart
Originální název:

The House by the Churchyard , 1863


více info...

Přidat komentář

zuzana-koubkova
05.05.2023 4 z 5

Autor mé milované Carmilly nezklamal. Je to samozřejmě poněkud rozvláčné, strašná spousta zbytečných postav, ale jinak nádhera!!! Mám jedinou připomínku, a to k překladu... jsme v 18. stol., páni nosí paruky, dámy krinolíny, a přesto chce pan Dangerfield odcestovat PARNÍKEM!!! Parníkem? Proč ne rovnou odletět letadlem? To vážně nakladatelští redaktoři vyhynuli???

wullcann38
23.11.2021 3 z 5

Eeeh tohle rozhodně nebyl horor, ale spíš drama thriller.
Jinak hodně průměrná kniha.
Za mě:50%


postrach
16.08.2020 2 z 5

Asi uz neni co dodat.Divna kniha .Tato kniha,me moc nezaujala....

Magdalena5
05.08.2020 4 z 5

Dlouho jsem se ztrácela v postavách, ale ke konci jsem se našla a docela se mi vyprávění zamlouvalo.

Marla
12.04.2020 5 z 5

Nejprve jsem se ztrácela v množství jmen a v tom, kdo ke komu patří, takže jsem si udělala seznam postav. Pak jsem se ztratila v kvantu různých situaci. Poté jsem přestala chápat, proč se některé postavy v příběhu objevují. Ovšem když jsem dočetla, řekla jsem si, páni, tak to bylo něco! Jako by člověk procházel obrazárnou a ty obrazy před ním ožívaly...

ManitraM
19.02.2020 3 z 5

Četlo se to dobře, i když to bylo takové zdlouhavé čtení, ale pravděpodobně se ke knize už nikdy nevrátím. Příběh zajímavý, ale opravdu zbytečně natahovaný...

Jaruš7
19.11.2019 5 z 5

Tohle jsem si užívala, je to jako pozvání do druhé poloviny 18. století na irský venkov, kde se v událostech prolínají současné osudy společensky vícevrstevného obyvatelstva s jejich hříchy z minulosti s příznačnými divnostmi a citovými vztahy.
Autorův styl je hezky výpravně popisný, malovaný starý obraz ožívá.
Citace:" K sídlu generála CH... vedla cesta lemovaná starými topoly. Přes most a pod rameny větví se vstupovalo na dvůr z bílého kamene. V předu před statkem se táhl vodní příkop s břečťanem, obrostlou kamennou balustrádou, končící až v zahradě, se spoustou kvetoucích keřů a velkých květináčů. Na dvoře si pyšně vykračovali pávi a na hladině vodního příkopu plavaly labutě. Mohutný irský pes s keltský nápisem na širokém obojku se vyhříval na schodech."
Idilka plná napětí ze sousedských pověr, předstírání, klamů, nepochopení, které jsou podhoubím pro neblahé zločiny.
Zfilmování díla by bylo i pastvou pro oko.
V mých F.

DarkLady
22.07.2019 5 z 5

Hvězdičkami neplýtvám. A tato kniha má plný počet po zásluze. Ano, tato kniha je vzorovou ukázkou důvodů, proč tolik miluji starou literaturu!

V povídkách talent autora tolik nevynikl. Četla jsem je, jsou průměrné. A pak tu máme tento skvost. A tady už se ukazuje naprosto jasně, že spisovatel je opravdový mistr pera! Tohle byl koncert slova, vážení. A navíc plný úžasného humoru. Připomnělo mi to Haška kříženého s Jirotkou…

Množství osob je zcela přiměřené. Kdo se u čtení soustředí, ten problém mít nebude. Kdo je odchovaný na novodobém braku, ten má s koncentrací problém. Nesvádějte to ale na tuto knihu, ta za kvalitu vaší koncentrace opravdu nemůže.

Byla tu výtka, že prý se v knize nic neděje, že až tak v půlce knihy. Kdepak. Je pravda, že začátek je poněkud delší, seznamujeme se s prostředím a lidmi. Ale někde kolem 20 % už jsou na scéně všichni a důležité děje se už dávají do pohybu. Jen to chce opravdu vnímat, co nám autor předkládá, stará literatura nikomu nic zadarmo nedá…

PeM
02.12.2018 4 z 5

Vcelku náročné čtení, ale dá se. Je tu opravdu spoustu postav, chvílemi jsem se i ztrácela. Příběh je ale zajímavý a pěkně vystihuje dobu, ve které se děj odehrává. Mě se to líbilo.

mayinka
27.02.2018 2 z 5

Nejvic me stvalo, ze nejaky milovnik cestiny, opravoval chyby v knize. No to bych ho bacila po hlave. Ja je sakra taky vidim, ale kdo vezme propisku do ruky a cmara v knizce je ....

Romanka89
03.12.2016 2 z 5

Neurazí, ale ani nenadchne. S prvními dvěma třetinami jsem se prala a neorientovala jsem se v postavách, začetla jsem se až asi v poslední třetině, kdy se konečně začlo něco dít.

avad
27.10.2014 1 z 5

Kniha mě zklamala.Nedočetla jsem ji.