Drž se blízko

Drž se blízko https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506573/bmid_drz-se-blizko-UOP-506573.jpeg 4 110 29

Mistr thrillerů tentokrát napsal příběh tří lidí, kteří žijí život ve lži. Dokud se jejich osudy neprotnou... Megan je na první pohled obyčejná máma z předměstí. Má dvě děti, laskavého manžela a taky minulost, kterou úzkostlivě tají. Ray býval nadějným fotografem, ale místo snímků pro prestižní časopisy teď fotí pro bulvár nablýskané a falešné životy celebrit. Jack je detektiv, který se už sedmnáct let snaží rozlousknout podivný případ muže, který beze stopy zmizel. Tři zdánlivě obyčejné životy, které pojí temná minulost... Strhující thriller, který se stal předlohou stejnojmenného seriálu na Netflixu!... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

Stay Close , 2012


více info...

Přidat komentář

jana-cisarova
27.03.2024 4 z 5

Strhující kriminální příběh plný zvratů a napětí. Sleduje osudy tří lidí v současném životě a přitom se vrací se do jejich minulosti, do doby před sedmnácti lety. Megan, počestná žena, manželka a matka dvou dětí, Ray, bývalý špičkový fotograf, nyní fotograf na nejnižší úrovni jako paparazzi, a detektiv Broome, hledající pravdu, co se před sedmnácti lety stalo.
Každý z nich má svůj vlastní příběh z minulosti, který chrání jako své tajemství. Megan celé roky lhala svému muži o své minulosti a změnila si totožnost, Ray měl ničivé vidiny o záplavě krve, detektiv Broome se snažil vyřešit sedmnáct let staré záhady o mizejících mužích, které nikdo už nikdy neviděl, ale také se nenašly jejich mrtvoly. Všichni se ztratili o svátku Mardi Gras, který připadal na stěhující se datum kolem 18. února, kdy se ztratili dva muži, o kterých se v příběhu jedná nejčastěji.
Kniha byla napínavá, četla se sama, i když v některých místech se zdála zbytečně rozvleklá a popisující nedůležité okolnosti. Bylo nutné si zapamatovat jména mnoha osob, které v příběhu vystupovaly. Přesto jí dávám čtyři hvězdičky.

bastes
18.09.2023 4 z 5

Coben má knihy, které jsou prostě čtivé. Ve většině případů sice před koncem už tak nějak tušíte, kam se to bude ubírat, ale i tak dokáže překvapit. Kniha se četla rychle, se spoustou postav soucítíte a přejete jim nějaký šťastný konec. Sice se tam, tak jako v jeho jiných knihách, nachází občas nějaká absurdita (tady například ona skrytá kamera v budíku, kterou Megan jen náhodou měla v kabelce s sebou v pečovatelském domě), ale nakonec to většinou vlastně ani nehraje roli, takže to autorovi snadno odpustíte.


Čmeláček
28.08.2023 5 z 5

Megan nebyla sice zrovná žádná velká sympaťačka, ale jinak Harlan Coben zase napsal knihu, která nemá chybu :). Četla se fakt hodně dobře, takže za mě celkem super :))).

MichaelaS081
19.07.2023 5 z 5

Kniha byla super. Nemohla jsem se odtrhnout. Konec jsem nečekala.

m2056
29.06.2023 3 z 5

Kniha se dobře čte ale není to nic co člověka posadí na židli a bude po dočteni říkat super chci další. Lepší průměr jsou od Cobena lepši knihy než je tohle.

Jenny46
27.06.2023 4 z 5

Co napsat, jako vždy dobré čtení H. Coben je můj oblíbený autor...
Dokáže příběh zamotat a zase pomaličku rozmotávat a to mě baví. Tentokrát trochu začátek byl slabší, ale postupně se děj rozjede, doporučuji 4*

konicekbily
24.05.2023 4 z 5

Nejdříve nejasná možná zmizení jedné a potom více osob, výlety do minulosti, odhalování možného sériového vraha - to vše zahalil autor neproniknutelnou zápletkou, kterou nás provází až do závěru s notnou dávkou napětí. Další autorova pěkná kniha.

85098211
21.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Co napsat k této autorově knize? Snad jen to, že je skvělá, čtivě napsaná a stejně napínavá jako jeho pozdější kousky. Tentokrát se jedná o příběh několika lidí, kteří celou řadu let žijí ve lži...
Velký elegantní dům v bohaté čtvrti, drahé auto, dvě děti: Megan má svůj dokonalý americký sen. A ani její manžel nemá ponětí, kdo Megan skutečně je. Protože si kdysi vydělávala jako striptérka na jednom z nejhorších míst východního pobřeží. Dokud se nestalo něco strašného a mladá žena v noci plné krve a násilí utekla pryč a začala nový život. Dlouhých sedmnáct let dokázala klamat a úspěšně obelhávat všechny kolem sebe, ale pak tam, odkud kdysi dávno prchla, dojde k nové vraždě. Při té příležitosti tedy osamělý detektiv znovu otevře starý případ a Meganin ideální svět se začíná pomalu, ale jistě rozpadat na malé kousíčky...
Kniha má výborné tempo, čtenář se u ní nenudí, proto autora musím zase pochválit za vynikající příběh. A pokud jde o mne, závěr - kdy je odhalen pachatel vražd - mě možná tak trochu překvapil, ale určitě nezklamal ;-). Dávám tedy suverénních pět hvězdiček a na další setkání s autorem se budu zase někdy těšit.

rodak
14.05.2023 4 z 5

S Cobenem jsem jak na houpačce.Tahle kniha se mi líbila.Propracovaný děj,hlavní postavy reálné,žádné neuvěřitelné kousky.Thriller jak má být.

LittleK
01.05.2023 5 z 5

Pomalu, ale jistě se Harlan zařazuje mezi mé oblíbené autory. Příběhu nechybí zajímavé postavy, řádná dávka napětí a promyšlený závěr. I tato kniha (stejně jako Cizinec) byla zfilmovaná a dle mého názoru se toho Netflix ujal obstojně.

čef
18.04.2023 5 z 5

Další výborný kousek z pera mistra dobrodružných kriminálních příběhů. Honíme sériového vraha a máme pořád namále, aby nás nedostal on, nebo jeho příznivci. Děj se točí kolem domácích vztahů a násilí, detektiv je patřičně zuřivý a musí tvrdě odolávat tlaku ze všech stran. Závěr trochu neuspokojivý, ale dá se to vydržet.

SilvieSisinka
01.04.2023 4 z 5

Zápletka sama o sobě je komplikovaná,ale když se vše propojí,dostane se vám skvělé odměny.

soukroma
28.02.2023 4 z 5

Čtivé, napínavé, zajímavé Atlantic City představující nepříjemné stripbary a související existence. Zajímavá zápletka, mimořádně neskutečně podivný a odpudivý pár Ken a Barbie, neuvěřitelný pachatel - šílený konec včetně sluníčkové tečky na závěr pro všechny "kladné" hlavní hrdiny.

Mám ráda autorovy trefné postřehy:

"Někteří lidé dokážou i navzdory tomu, že se jim nabízí snadná cesta životem, najít způsob, jak to všechno zpackat."

"Každé dítě je frustrovaný právník, který hledá všemožné skuliny, požaduje nemožné důkazy, napadá každičký detail."

"Nikdy nemáte všechno. Nikdo to nemá."

"Když přijde na zlomené srdce, všichni chlapi se najednou zmenší a jsou k politování."

vera4669
25.02.2023 5 z 5

Coben opět dokazuje, že patří mezi top autory žánru..od začátku do konce zajímavé, napínavé, konec jsem tentokrát nějak neodhadla, jako vždy mě kniha vtáhla do děje a nepustila :)

jana79
20.01.2023 4 z 5

zajímavé čtení, ze začátku dalo práci pár stránek se vůbec začist, ale pak se příběh rozjede a další a další stránkou vás nutí dočíst knihu celou. Děj vám sice stále přidá7vá další informace, které vás vždy odchylí od už vámi tipovaneho pachatele a nakonec vše vás zavede na úplný začátek celeho příběhu a vše zapadne do jednoho celku.
Moje první kniha od autora, a az na ten začátek dobrá detektivka,vše tak jak ma být,nic co by mě odradilo přečíst si další knihu od tohoto autora.

JustWomen
13.01.2023 4 z 5

Začátek mě moc nechytl, prostředek se trochu vlekl, ale bylo to originální a příjemně zamotané a nakonec logicky ukončené. Tak za ten překvapivý konec 4 hvězdy.

Hope80
21.12.2022 5 z 5

Úžasné. Ke knihám od Harlana Cobena nelze říct nic jiného. Jak jsem již psala v minulosti, Harlan je prostě mistr mezi spisovateli, co kniha to perla, hlavně co kniha to další skvělý příběh. Má svůj styl psaní a je perfektní! Pro mě je to nejoblíbenější spisovatel.

Janaves
19.12.2022 4 z 5

Vraha jsem neodhalila. Kniha je fajn, ale jiná Harlanovy díla se mi líbila o něco víc.

intelektuálka
19.12.2022 4 z 5

Harlan Coben si umí vybrat zajímavá temata - a dluhy minulosti se v jeho knihách objevují často ....

Tak je tomu i v tomto provázaném příběhu - kde zůstávají nevyjasněné otázky smrti ....
a tři osoby, které nakonec situace donutí podívat se zpět .... a přijmout odpověď ....

Mne autor zaujal knihou Temné lesy - a od té doby jeho knihy čekám s napětím ....

Ale v této knize jsem vraha neodhalila ....

Keporkakyně
15.12.2022 2 z 5

Tak zbytečná kniha...