Druhá polovina života

Druhá polovina života https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265663/mid_druha-polovina-zivota-265663.jpg 4 7 5

Čelíte krizi středního věku či odchodu do důchodu? Všímáte si na sobě změn souvisejících s věkem? Toužíte po větší hloubce a smysluplnosti? Přejete si, aby i druhá polovina vašeho života byla naplňující a výjimečná? Najdete-li odvahu se ve středním věku změnit, stane se podle Angeles Arrien zázrak. Budete otevřenější, hlubší, silnější a jemnější. Vrátíte se k nejvyšším hodnotám své duše. A v tom okamžiku budete připraveni vytvořit svůj odkaz: otisk svého snu o našem světě – snu, který se ve druhé polovině života může naplno uskutečnit. Pomocí obrazů, poezie, metafor a dalších forem symbolického jazyka z různých kultur světa nás Angeles Arrien seznamuje s osmi branami zasvěcení. Když se vám podaří jimi projít a přijmout jejich dary, budete odměněni nalezením smyslu a účelu života a dosáhnete duchovní zralosti. Ve Druhé polovině života projdete krok za krokem každou z osmi bran moudrosti tak, abyste mohli prohloubit své nejcennější vztahy, využít své dosud opomíjené talenty a zaměřit pozornost v této životní fázi nikoliv na ambice, ale na smysl a význam.... celý text

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus New Age
Vydáno: , Synergie
Originální název:

The Second Half of Life: Opening the Eight Gates of Wisdom , 2007


více info...

Přidat komentář

Eldar80
24.07.2023 3 z 5

Má dočítací nemoc způsobila přečtení knihy, kde vůbec nejsem cílovka. Téma mě zajímá, ale samotné zpracování mě úplně minulo. Bylo mi to jasné hned, ale pořád jsem si říkal, co tam bude dál.
Podle mě je zásadní, aby vám těch osm bran sedlo. Ideálně mít schopnost vidět každou bránu jako celistvou. Mě jsou tyhle představy cizí. Autorka zde zmiňuje snad všechna náboženství a duchovní tradice.
Je to určitá syntéza, jak tyto směry vidí závěr života. Ve všech je poznání stáří obsaženo. Lidé už dávno v minulosti potřebovali dát konci života smysl. To právě naše sekulární kultura přináší riziko odtržení od reality.
Kniha je zas pro ty, kteří si ji nepřečtou. Kdo tráví čas jen zábavou a nenapadne ho, že by se mohl věnovat také duchovní oblasti. Lidé, kteří čtou, už jsou s druhou polovinou života konfrontováni v románech.
Text neustále přináší otázky a nutí přemítat nad svým životem. To nemusí být moc příjemné. Není to nějaké sluníčkové čtení. Záleží jak žijete harmonicky. Právě díky vnucené introspekci může být čtení bolestivé.
Zas jsem si shrnul, co o sobě vím a je to bída. Ale to jsem věděl už předtím. Komu doporučit nevím. Asi lidem, kteří nemají problém s vírou v Boha a zároveň je oslovuje pohanství nebo přírodní symbolika. Je to takové zemité.
Pokud se kniha trefí do vaší životní situace asi zapůsobí úplně jinak. Její pojetí odpovídá spíš lidem, kteří odchází do důchodu. To je v naší civilizaci asi největší zlom v životě. A já mám do důchodu daleko.
Kdo je příliš racionální a rozumově založený, měl by se knize vyhnout. Symbolika bran šla mimo mě a tak to nedokážu vyhodnotit. Nebo jsem k tomu ještě nedozrál. Chtěl jsem dát dvě hvězdy, ale to by bylo zaujaté. 65%

E_Lan
11.03.2021 5 z 5

Fantastická kniha otevírající nové obzory další části života a umožňující nahlédnout na cestu, která člověka ještě čeká. Četl jsem dvakrát, jednou před svou nemocí, která můj život zatím nejvýznamněji ovlivnila, a nyní po/při nemoci. V obou případech poučné čtení, více pochopitelné když se člověk smrti už jednou přiblížil.


mirka0586
12.11.2020 5 z 5

Hodně mě zaujala, krásně se mi četla...

pablito
14.04.2020 4 z 5

Milé, nenáročné čtení, které přiměje k zamyšlení a možná i k novému náhledu na život. Patrně ale zaujme až tak 55+.

RenataP
28.11.2015

Nevím přesně, komu tuto knihu doporučit. Je to totiž prazvláštní čtení, o přechodu osmi branami dospívání, z nichž poslední brána je brána smrti. Pro druhou polovinu života? Depresivní? Svým způsobem ano, ale také je to kniha velmi naplňující a určitě bych ji neviděla jako něco nutného pouze pro starší generaci. Je to o pokoře život, o pravé lásce a moudrosti, která k člověku má přicházet v průběhu života. Od dospívání po stáří. Navíc je to všechno popsáno takovým velmi hladivým jazykem, čas od času jsem měla pocit, že jsem se z „příručky“ přehoupla do beletrie, což je jedině ku prospěchu. Moc hezky zpracované netradiční téma.

Štítky knihy

filozofie psychologie symbolika duchovní rozvoj

Autorovy další knížky

Angeles Arrien
americká, 1940
2000  100%Archetypy šamanské tradice
2009  86%Velká kniha Crowleyho tarotu
2015  86%Druhá polovina života
2007  68%Velký Thothův tarot