Drobeček

Drobeček https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404898/bmid_drobecek-zTy-404898.jpg 3 42 19

Drobeček série

1. díl

Na těhotenském testu se objevila druhá čárka a vy záříte štěstím. Těšíte se na tu krásnou dobu, kdy budete nosit pod srdcem plod vaší lásky. A ještě víc se těšíte, až se to malé narodí, budete ho milovat, zbožňovat, bude to to nejkrásnější, nejchytřejší a nejmilejší dítě pod sluncem a vy budete ta nejšťastnější žena. Rozhodla jste se být dobrou matkou, a tak čtete všechny knihy a sledujete ty nejmódnější blogy, které radí, jak dělat vše „správně“. A pak přijde porod a každodenní realita. A vy zjišťujete, že vaše nejúžasnější miminko se ani zdaleka nechová tak, jak jste si vysnila, a všechny ty chytré rady vám jsou naprosto k ničemu. Pomalu necháváte stranou všechny teze studovaných psychologů, postupně opouštíte svá přesvědčení, která jste si vysnila v těhotenství, a padáte na tvrdou zem. Váš život se smršťuje a vy máte jen jednu touhu – přežít. Nathalie Jomardová je nejen talentovaná ilustrátorka, ale také matka, která se umí na výchovu podívat s nadhledem a s notnou dávkou humoru. Její kniha by neměla chybět na žádné toaletě, na které se může unavená matka zamknout a získat tak pár minut sama pro sebe.... celý text

Literatura světová Pro ženy Rodina
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

Le petit grumeau illustré: Chroniques d'une apprentie maman , 2009


více info...

Přidat komentář

Varvara
18.01.2024 2 z 5

Styl humoru autorky mi úplně nesedl, s ilustracemi je to podobné. Deník to tak docela není, naopak se tu celkem skáče v čase. Ale to až tak nevadí, jelikož je to, jak už napsaly jiné čtenářky, obrázková kniha s pár stranami souvislejšího textu. Chápu, že si autorka v náročné mateřské roli "ulevuje" tímhle kreativním způsobem. Jistě může oslovit hodně dalších žen/rodičů. Já sice nemám zkušenost s takhle malým dítětem, přesto mě v knize nic nepřekvapilo.

Uma
28.11.2023 3 z 5

Kniha, která pobaví. Nic extra.


Lusa
15.03.2023 3 z 5

Za mě knížka pro pobavení.

lucifess
04.01.2023 odpad!

Větší blbost jsem snad v ruce nikdy neměla. Dostala jsem darem od tchýně-čekatelky a stále přemýšlím, zda to myslela vážně nebo jak to myslela.
Naprosto strašné, odstrašující "dílo". Nechápu, že to někdo může vůbec napsat, ilustrovat, vydat a dobrovolně koupit.

haWranka
17.05.2022 2 z 5

Taková roztomilá blbinka, u které se člověk tu usměje, tu zasměje, když se pozná. Ale jde poznat, že jsou to internetové příspěvky, o literaturu moc nejde. Občas se některé vtipy opakovaly.

Amy27
26.05.2021 4 z 5

Naprosto perfektní kniha, která pobaví jistě všechny (nejen nastávající) maminky. O čtenářském zážitku nemůže být řeč, protože je to spíše formou komiksu. Knihu přečtěte za necelou hodinku, a to i když má 200 stran. Báječné a výstižné ilustrace vás provází po celou dobu a vy se jen smějete :)

Parádní oddechovka, kterou přečetl i manžel!

happy-smile
25.04.2021 4 z 5

Krátký úsměvný komiks. Pokud máte rádi tématiku výchovy malých dětí a z toho plynoucích vtipných/zoufalých situací, tak hurá do toho.

ElikaBendova
28.08.2020 5 z 5

Pobavilo me to

Terrez93
28.04.2020 3 z 5

neurazí nenadchne, u něčeho jsem se zasmála, něco mi přišlo dost trapné.. přečteno tak za hodinu, hooodně moc ilustrací

muchomurka
26.10.2019 4 z 5

U knihy jsem se krásně pobavila a v mnoha situacích se našla, jak kdyby autorka psala o mně. Jen mi vadily ty divné rady jakoby z internetové poradny.

Daenerys.Tar
26.09.2019 4 z 5

Většina ilustrací je trefných a člověk se v nich najde a zasměje se. Přečtená je opravdu během chviličky. Myslím, že by kniha byla pěkný dárek pro budoucí nebo čerstvou matku.

denisa7430
26.09.2019 2 z 5

Pokud měl Drobeček od francouzské spisovatelky Nathalie Jomardové posloužit jako "odstrašující případ", pak se nepovedlo. Ba naopak. U "čtení" knihy jsem se smála a smála a začala se těšit na budoucí roli matky ještě více. Slovíčko čtení dávám do uvozovek schválně, jelikož nejde o čtení textu v pravém slova smyslu, spíše se jedná o humorné úryvky doplněné úžasnými ilustracemi, které si autorka knihy sama namalovala.

Pouli
30.08.2019 1 z 5

Tak toto opravdu ne.

Mergirus
17.07.2019

Pro mě naprosto luxusní knížka, u které jsem se nasmála a našla se v mnoha situacích. Doporučuju jako odpočinkovou četbu na mateřské.

AnieAnne
06.04.2019

Ztráta času. Naštěstí její "přečtení" trvalo slabých patnáct minut..

Varjohukka
27.03.2019 5 z 5

Vtipné a ze života. Pobavilo a kresba je taky super.

roso.mak
26.03.2019 3 z 5

Milý komiks s občas hodně trefnými poznámkami. Zvlášť, co se tety Fiony týče.

KájaKoxík
25.03.2019 3 z 5

Jedná se o knihu jejíž čtení Vám nezabere ani 45 minut. Textu je velmi málo, najdeme v ní hlavně jednoduché ilustrace. Zařadila bych ji spíše mezi komiksy.
Je rozdělena do 5 kapitol.
1. Předdrobečkovské období (rozuměj těhotenství)
2. Drobečkovo vylodění
3. Drobečkem nadrobený chaos
4. Drobečkovské rodičovství
5. Drobeček a společnost

Hodnocení:
Jsou lepší a vtipnější knihy o těhotenství a mateřství. Navíc v rámci jedné kapitoly autorka skáče a nenajdete tak jedno téma přímo u sebe, ale je rozmělněno do celé kapitoly - hvězda

Rozměr a vazba knihy podle mě také neodpovídá obsahu a tedy počtu čtení. Kniha by se dala vydat mnohem levněji, pokud by byla brožovaná a v menším rozměru. Výsledná cena je tak výrazně vyšší, než bych byla za takovou knihu ochotná dát. - hvězda

Pokud jsou cílovou skupinou matky na rodičovské dovolené, které mají málo času pro sebe, asi takovou formu knihy přivítají. Na druhou stranu knihu už nepotřebují, protože to co je v ní popsáno prožívají na vlastní kůži. Ledaže by jim sloužila jako podpora, že i jiné matky na to jsou tak jako právě teď ony. + hvězda

Ilustrace v knize je opravdu povedená. + hvězda

Nejvíce se mi líbí 3. kapitola. Zde je tak trochu popsáno očekávání/realita. Tako to jak se život s příchodem dítěte změní. Právě tato srovnání mě bavila asi nejvíc. + hvězda

Ivuska.09
07.03.2019

Ideální kniha pro maminky na mateřské dovolené: naprosto skvěle vystihuje život s miminkem/batoletem. A ilustrace jsou nádherné. Pokud nemáte moc času na čtení, nemusíte se bát, textu je v knize malinko, takže stačí vychutnat si ilustrace během nějaké té volné chvilky, kterou vám váš drobeček poskytne.

Štítky knihy

satira

Autorovy knížky

Nathalie Jomard
francouzská
2019  60%Drobeček

Kniha Drobeček je v

Přečtených59x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených2x
Knihotéce27x
Chystám se číst17x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x