Velké drama věků

Velké drama věků https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58791/velke-drama-veku-58791.jpg 4 18 3

Závěrečný díl pětisvazkové série knih Drama věků od E. G. Whiteové se narozdíl od čtyř předchozích svazků nezabývá biblickou historií, ale sleduje vývoj křesťanství za posledních dva tisíce let. Jednotlivé události i základní smysl historie jsou nazírány z perspektivy velkého dějinného sporu mezi dobrem a zlem neboli mezi Bohem a jeho odpůrcem. ... celý text

Literatura světová Náboženství
Vydáno: , Advent-Orion
Originální název:

The Great Controversy


více info...

Přidat komentář

VladimirTetur
04.11.2020 5 z 5

Nádherná historie skutečného křesťanství a jeho nekonečný souboj s ďábelským papežským stolcem.

drLu
09.06.2018

Kniha Vítězství lásky Boží jistě zaujme každého, kdo s upřímným srdcem touží po poznání pravdy a hledání spravedlnosti. Autorka nabízí dobře strukturovaný a velmi podrobný exkurz do historických událostí, jež mají souvislost s mnoha biblickými texty, které na ně ukazují, že se měly v určitém čase a pořadí na zemi stát a staly se. Velmi mě zaujal klíč k pochopení biblického Danielova proroctví o období 2300 večerů a jiter, tedy pozemských 2300 let, které svým závěrem zasahuje až do naší doby, o níž se v proroctví píše, že potom již více prorockého času nebude. Čtenář se v knize dočítá o tom, kdo byli reformátoři? Jak žili a jak jim bylo v krátkém období dáno, aby poznali, že mnohá učení tehdejších církevních autorit jsou v přímém rozporu s Písmem svatým? Čemu čelili ve snaze šířit Boží zjevení o pravdě, že miliony křesťanů žily a stále žijí v klamu? Jak je možné, že myšlenky reformátorů byly vedeny ke společnému cíli v době, kdy nebyl internet, ani televize a cestování se počítalo na týdny a měsíce? Byl to Duch svatý, který pomáhá šířit Boží dílo mezi lidmi na zemi. Kniha dává nahlédnout do téměř neviditelného souboje mezi Božími silami dobra a ďáblovými silami zla. Osobně vděčím této knize za hluboké pochopení biblických pravd, což mi umožnilo i bližší poznání našeho Boha a Stvořitele Pána Ježíše Krista.


Etilik585585
21.04.2017 odpad!

Tato kniha je výplodem ,,choré mysli"!!
Je z ní cítit vliv jiné kultury, která se nás snaží přesvědčit a donutit k tomu, abychom se ke své mnohem starší a bohatší kultuře a historii obrátili zády.
Dovolím si připomenout, že svatí Cyril a Metoděj k nám tj. na Moravu přinesli překlad Písma svatého již v 9.století, podotýkám, že v té době byla církev ještě nerozdělená a tudíž její tradice,dogmata a věrouka obecně byly totožné ve všech církevních obcích. Dále co se týče mistra Jana Husa - skutečně chtěl církev reformovat na základě Písma, ale je známo, že prostřednictvím mistra Jeronýma Pražského byl informován o učení a fungování Pravoslavné církve na Rusi, jejíž kořeny sahají taktéž do Řecka.
To co kniha prezentuje je jakési novum, jakýsi paskvil, který si dělá ambice být teologickým dílem.
Jediná osoba - autorka knihy si zde osobuje právo vykládat Písmo podle svého rozumu a překrucovat takto, k čemu dospěli církevní otcové na všeobecných
církevních sněmech pod vedením Ducha Svatého.