Drakobijci 7

Drakobijci 7 https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30035/drakobijci-30035.jpg 4 14 2

Drakobijci série

< 7. díl >

V novém sborníku naleznete celkem 11 soutěžních povídek českých autorů a 2 hostující. Některé jsou dobrodružné, jiné romantické nebo fantaskní – celek pak tvoří pestrou paletu všeho, co se dnes ve fantasy čte a píše. Jména některých tvůrců jsou již známá, jiná na svou slávu teprve čekají.

Žánr:
Povídky , Fantasy

Vydáno: , Straky na vrbě
více info...

Přidat komentář

Malarkey
23.05.2023 3 z 5

Pro zpestření mezi jednotlivými knižními seancemi se rád obracím k jednotlivým povídkám, kdy mě v mezi čase mnohdy překvapí nebo mi minimálně dovolí si trošku odpočinout u krátkého příběhu. Tentokrát to tedy vyšlo na sedmý díl série Drakobijců.

A musím říct, že tito mě zatím ze všech překvapily nejvíce.

Přemýšlel jsem, čím to je a musím říct, že hodně pomohla hned první povídka Zbraň mého mrtvého přítele od Vladimíra Šlechty, která je zde navíc hostující. Ta vypráví příběh z autorova světa Krvavého pohraničí, který si u mě okamžitě vysloužil pětihvězdu. Druhá hostující povídka Tři páry papuček od Pavla Renčína už mě tak neoslnila.

Z těch soutěžních povídek to pak u mě vyhrály tyto tři. Stín tygra od Lucie Lukačovičové byla naprosto top. Moc se mi líbilo to asijské prostředí v ní použité. Druhá s názvem Odkaz zpovědníka z Loudunu od Petry Štrakové, která si svět Harryho Pottera lehce poupravila a navíc tu cestuje v čase do ryzího středověku. No a třetí pak Utkvělá představa od Lady Candar, která byla jak z Jedličkova ústavu, ale zarezonovala mi v myšlenkách.

MachineGirl
04.02.2015 5 z 5

Svého času jsem přečetla sborníky všechny a dodnes je mám v poličce (no, kdybych si je koupila až teď, vyšly by mě mnohem levněji, protože je teď mají v Levných knihách :-D). Každopádně když na ně takhle po letech vzpomínám, ač si pamatuju, že se mi vždy líbily, povídek se mi vybavuje jen pár. A mezi ně rozhodně patří Utkvělá představa od Lady Candar (třeba si to autorka nějakou náhodou přečte a bude potěšena, ta povídka mě tehdy opravdu nesmírně bavila a v rámci nostalgie jsem si ji teď přečetla znovu :) ).