Dozvuky mých lásek

Dozvuky mých lásek https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358144/bmid_dozvuky-mych-lasek-TAc-358144.jpg 3 35 15

IT specialista a příležitostný pianista Adam Sharp se „už dívá do hlavně padesátky“, když jeho poklidný život v Norwichi s partnerkou, kocourem a návštěvami nemocné matky rozčeří e-mail od dávno ztracené lásky, půvabné herečky Angeliny. Nemůže uvěřit, že si na něj po letech vzpomněla. Nostalgie i nespokojenost s vlastním životem ho nakonec přimějí spálit všechny mosty a rozjet se za bývalou milenkou, kterou kdysi málem požádal o ruku a na niž nikdy nedokázal zapomenout. V malebné burgundské vesnici na něj ve venkovském sídle nečeká jen Angelina, ale i její srdečný manžel Charlie, který Adama opíjí skvělým vínem, vyvařuje složité pokrmy a baví ho veselými historkami z jejich manželství, zatímco stále krásná Angelina se nepokrytě snaží o opětovné sexuální sblížení. Adam se namáhavě snaží vyznat ve vlastních citech i v tom, do jaké hry se dal zatáhnout, ale také vyřešit vztah k partnerce Claire, kterou nechal v Anglii… To všechno za soundtracku jeho milovaných hitů, které podbarvují hrdinovu dramatickou cestu k bolestnému prozření, že v životě na rozdíl od písní nestojí láska vždycky nad vším ostatním.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The best of Adam Sharp , 2016


více info...

Přidat komentář

Emik87
28.03.2024 2 z 5

Přiznávám, že příběh mě moc nezaujal. Přišel mi takový plytký, bez nápadu...taková telenovela.

ZuzkaPapežová
21.10.2023 3 z 5

Napsané svižně, je to vtipné a naprosto nenáročné.


knihomolka525
07.07.2022 5 z 5

právě dočteno.Velmi se mi líbila první část, kdy se třeba zmíní název písně a mě se okamžitě vybavily tóny.A ostatně i další děj byl popsán velmi živě.Tak to mám na knihách ráda.V druhé části spisovatel přitvrdil popsáním vztahu s Angelinou a Charliem ve Francii.(to se fakt dá vypít tolik vína za týden ve třech?)Díky tomu se vrátila na scénu Claire a Dhágls konečně v padesáti letech pochopil co v životě chce a je schopen obětovat. Ale i tak to v životě chodí.Určitě si chci přečíst i další Simsionovy knihy.

happy-smile
17.03.2021 4 z 5

Předchozí Simsionovy knihy byly takové úsměvné a milé. Tato je jiná. Kdo má rád hudbu, přijde si v knize na své. Ale jinak je to prostě román pro ženy. Příběh byl docela netradiční, hlavně ve druhé polovině. Styl vyprávění byl někdy docela strohý, ale nevadilo mi to. Přečtení knihy nelituji a jestli u nás od tohoto spisovatele ještě něco vyjde, tak to určitě vyzkouším. Ale jinak nevím, komu knihu doporučit. Řekla bych, že ti, co mají rádi romány pro ženy asi přece jenom dají přednost něčemu jinému.

lencin
14.03.2021 3 z 5

Zvláštní kniha. Některé pasáže mě až štvaly, to se mi u knih příliš často nestává...... Ale bylo to tam pár myšlenek, které stály za pozornost.

Bronty
16.03.2019 5 z 5

Příjemné čtení.

Péťa1950
21.12.2018 1 z 5

Nevím, co ke knize napsat.Asi jen to, že by na příběh stačila polovina textu. Takový románek o vztazích, dost jednoduchý. Řada písní se mi vybavovala, to mě asi zaujalo nejvíc.

ivana02
25.10.2018 3 z 5

Mladí lidé se do sebe zamilují, ale ona je vdaná a manžela nechce opustit. Jejich životy se rozdělí, přesto ten druhý zůstane po celou dobu v jejich srdci... Když se po dvaceti letech setkají, vzájemná láska se obnoví, ale jak to bude pokračovat? Angelina má jiného manžela, ten, kterého nechtěla kvůli Adamovi opustit, opustil ji. A má i děti. Zapomenou na své současné vztahy (které nejsou zrovna idylické) a budou spolu, nebo se každý vrátí ke svému partnerovi, i když svazky jsou již pošramocené? Já už to vím...

Dajine
09.10.2018 5 z 5

Zajímavá kniha. Zpočátku jsem musela zapojit veškerou svoji vůli, abych vydržela, ale nakonec nelituji. Hodně témat k zamyšlení.

machina
02.07.2018 3 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem se začetla. Probudil mě až týden ve Francii. Co se to tam sakra dělo?! :D A potom konec... Všichni si odpustíme, všichni budeme vděční za to, co máme. Na jednu stranu neobvyklý konec, určitě praktický pro plno čtenářů, kteří žijí ve svých stagnujících vztazích a každý den vstávají s otázkou Proč jsem si nevzala Pištu Hufnágla? Na druhou stranu i tenhle konec je jen obměnou hollywoodských happy endů, kdy štáb luskne prsty a hlavní hrdina se změní. Odmiluje se od jedné, zamiluje do druhé, najednou je z něj úplně nový člověk.

Ale jasně, odpouštět je fajn a být vděčný je v tomhle světě nedostatečný lidský pocit, takže za tohle poselství autorovi děkuju. Stejně jako za citlivost a empatii Adama (která ovšem měla být už od začátku největší ke Claire, ne ke všem ostatním kromě ní).

JanaDor
01.07.2018 4 z 5

Celkově byla kniha napsána lehkou rukou, dobře se prolínaly vzpomínky se současností. Líbilo se mi, že jsem se po celou knihu postupně dozvídala nové věci, které nebyly šokující, ale příjemně to osvěžilo příběh. Nebylo to předvídatelné. Je to romance, kdy člověk bilancuje a uvědomuje si i svoje chyby. Vyhodnocuje situaci a snaží své rozhodnutí z minulosti napravit přítomností.
Knihu doporučuji těm, kteří mají rádi romány o vztazích ze současnosti s reálnými postavami a s nevšedními záměry, kdy si postupně uvědomují omyly a mění je v to lepší.

eva2114
27.02.2018 3 z 5

uplne suhlasim s komentárom predomnou :)

Kikty
07.02.2018 3 z 5

Tak co si budeme. Po Projektu manželka jsem čekala další skvělé dílo. Což se nestalo. Knížka není špatná, je to oddechové čtení, řekla bych určené pro starší generaci a lidi, co už mají v manželství něco odžito. Nicméně jako relax proč ne.

magnolia
04.12.2017 2 z 5

Těšila jsem se a byla zvědavá, jakého hrdinu a jaký příběh si autor připravil tentokrát (Projekt manželka se mi líbil moc). Nevím, co mám po přečtení napsat, protože jsem zklamaná, no aspoň jsem knihu dočetla, což se mi u další knihy (Projekt potomek) nepovedlo. Způsob psaní GS se mi přitom docela zamlouvá, trochu mi občas připomínal D. Nichollse, který je ale určitě zábavnější a čtivější. Neustálé prokládání děje "vhodnou" hudbou, mi nejprve přišlo zajímavé, později už spíše vadilo... jako nakonec celý tento zdlouhavý román a hrdinové, kteří mi byli hodně vzdáleni. Konec byl vlastně na knize nejlepší a dvakrát - proto, že byl, jaký byl a protože už jsem nemusela číst dál. Ale zkuste sami.

Faila
06.11.2017 4 z 5

Líbí se mi, že nejde o typickou love story. Tenhle příběh je opravdu ze života, ve kterém prostě nejde všechno podle plánů - a to je sakra dobře. Nejvíc se mi na téhle knížce ale líbilo to, jak často se hlavní hrdina mýlil, když si byl tak jistý, že ví, o co jde - že ví, co si jeho milá myslí, co chce nebo proč co dělá. To mi na knížce přišlo nejvíce lidské, protože jak často v reálném životě podléhají lidé svým domněnkám a iluzím? Jak často vidí či slyší ne to, co doopravdy je, ale to, co chtějí, aby bylo? A pak se to celé takhle krásně zamotá... A já jsem moc vděčná za ten konec, který narušuje jistou iluzi "pravé lásky", která může být víc než čímkoliv jiným jen nehorázným bludem. Nehorázným a děsivým, protože jsme kvůli němu schopni vše obětovat, abychom na konci cesty zjistili, že jsme to vše udělali naprosto zbytečně... Nebo ne.

Štítky knihy

hudba manželství krize

Autorovy další knížky

Graeme Simsion
novozélandská, 1956
2013  84%Projekt ideálna manželka
2015  72%Projekt potomek
2017  67%Dozvuky mých lásek
2018  74%Pár kroků vpřed
2015  80%Kdo chce moji smrt / Projekt manželka / Smrt nebo slávu / Ztracené jezero

Kniha Dozvuky mých lásek je v

Právě čtených1x
Přečtených45x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce42x
Chystám se číst22x
Chci si koupit3x