Město duchů

Město duchů https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/320713/mid_mesto-duchu-aId-320713.png 4 66 14

Downside série

< 3. díl

V ulicích čtvrti Downside, domově prostitutek, drogových dealerů a zlodějů, se pohybuje zvrácený vrah, který své oběti zanechává rozřezané na kusy a bez orgánů. Případ, který na míle páchne černou magií, se dostává do rukou Chess Putnamové, nejlepší Odhalovačky Církve skutečné pravdy. Jak už však bývá u Chess zvykem, věci se začínají rychle komplikovat a s každou další stopou se čarodějka sice dostává blíže k pachateli, ale zároveň také k okraji propasti, z níž už nemusí být návratu. Duchové ve Městě věčnosti se bouří a média, s jejichž pomocí je Církev doposud zapuzovala, se začínají obracet proti svým pánům. Dávný nepřítel se znovu pokouší zaútočit na samotné základy Církve a Chess se mu musí tentokrát postavit úplně sama, protože se jí podařilo spálit všechny mosty a jediný člověk, kterému by dokázala svěřit vlastní život, by ji teď nejraději viděl mrtvou…... celý text

Přidat komentář

marie2577
18.02.2023 4 z 5

Uspokojilo , napinave, zahadne , drave a zaver ..no to necham na Vas..:-)

stefan9424
01.10.2021 3 z 5

Musím říct že jsem to celé dočetl s velkou námahou. Líbil se mi příběh a to všechno. Jen si myslím že je to strašně natáhnuté. Spoustu věcí se tam opakuje stále dokola. Téměř stejně popisované braní drog, chyby které udělala. Je to popsané v každé knize tolikrát, že mi to až trochu vadilo. Nebýt toho, četlo by se mi to lépe.


marcus0379
27.03.2020 5 z 5

fakt dobré čtení

havrmoni
01.01.2020 5 z 5

Paráda, dobře napsaný příběh i postavy. Někdy má člověk těch kladných a krásných osob plný zuby a toto byl přesný opak. A mě se to líbilo.

merunka23
30.06.2018 5 z 5

UZ SE moc tesim na dalsi dilllll.....................

Fenris
21.10.2017 3 z 5

Čekala jsem trošku víc, námět se mi líbil a potencionál tam byl větší, než si autorka připouštěla.
Líbila se mi hlavní postava, líbila se mi i tím, že brala drogy i život, který žila. Líbil se mi svět, který autorka vymyslela, obecně se mi to moc líbilo.
Ale, všechno má své ale. Na začátku druhé knihy jsem objevila zlozvyk hlavní postavy (autorky?). Pořád dokola tam opakovala jednu věc, nevím, jestli si toho všimli i ostatní, ale mě to občas nutilo mrksnou knihou proti zdi a to jsem velký milovník knih.
Samozřejmě tam byli i další věci.

Moje asi nejoblíbenější postava tam byl Lex, dědic drogového kartelu, který tam měl být víííííííc!!! Ale každý máme něco.

Suma Sumárum, jsem se sérií spokojená a popravdě jsem i ráda, že to má jen tři díly, protože další bych už asi nezvládla.

renefer
26.01.2017 4 z 5

Asi nejlepší díl, ale nevím, jestli to není tím, že jsem si už zvykla na feťačku v hlavní roli :-(

Janičta
07.01.2017 4 z 5

Dobrý díl. Jsem ráda, že tahle kniha nemaže med kolem pusy... celá série je vlastně o smažce co pracuje s duchy.. žádná pubertální holka co má problémy s tím, že jí krepatí vlasy - a funguje to! Asi to není pro útlocitné, protože prášky jsou prášky a Chess je potřebuje aby se přenesla přes minulost, přítomnost i budoucnost.
Děj je napínavý a dost krvavý, ale díky tomu není nuda. Snad vyjde další díl :-)

Sarfias
22.10.2016 5 z 5

Poslední díl (prozatím) trilogie opět provedl čtenáře Downsidem, podsvětím plným neřestí a mrtvol. Hlavní představitelka, nesoucí si za sebou dávné hrůzy prožité v dětství, se pere s životem a duchy, kteří ji nenechávají klidnou. A aby toho nebylo málo, Chessie má trable s láskou, s pocity, které si jen těžko přiznává.
Bomba, bomba, bomba!!
Žádná z knížek není prvoplánovitým žblebtem zamilované puberťačky. Je to propracované, plné šíleností, sexu, myšlenek hlavní hrdinky a mnohého dalšího, co nutí čtenáře, aby knihu neodložil a dále prožíval příběh plný napětí. A toho je zde opravdu hodně, ne na začátku, uprostřed anebo na konci, jak to bývá obvyklé u některých knih. Napětí čtenáře provádí celičkou knihou, skoro každou stránkou a nenechá vás odpočinout.
Za mě 210%! :-)

CHESS
03.06.2016 5 z 5

Konečně se dali dohromady a další knížka v nedohlednu :(

orangerose
11.01.2016 5 z 5

celá série mně bavila, škoda že není další díl,krasný konec :)

Kikinečka
16.09.2015 5 z 5

Velmi napínavý těším se na novou sérii ☺

ciniminisek
16.06.2015 5 z 5

Příběh odehrávající se ve stejnojmenném městě, kde vládne strach a bída. Děj podkreslen hrůznými scénami střídající romantické chvíle, u kterých se jistě žádný sexuchtivý čtenář nudit nebude.

Maragad
02.06.2015 5 z 5

Downside se oproti jiným urban fantasy sériím liší svou brutalitou, kdy autorka se neostýchá oběti vraždy popsat do nejmenšího nechutného detailu. Nejednou vás zamrazí při popisu roztrhaného nebo vykuchaného těla. A co si budeme povídat, stačí i jen sama představa magicky nabitého předmětu tvořeného žabím tělíčkem, které je naplněno dalšími nechutnostmi, no fuj tajbl. Downshide tedy rozhodně není sérií pro slabé povahy trpící nočními můrami, ani to není žádný sladký románek s pár fantasy prvky, pokud se sérii rozhodnete číst, čeká na vás opravdu drsné prostředí, v němž byste vy sami bez pomoci nepřežili.

Štítky knihy

městská (urban) fantasy

Autorovy další knížky

Stacia Kane
americká, 1977
2014  74%Smrtící duchové
2015  88%Město duchů
2014  83%Oči mrtvých

Kniha Město duchů je v

Přečtených91x
Doporučených8x
Knihotéce122x
Chystám se číst32x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x