Území vlků

Území vlků https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495360/bmid_uzemi-vlku-5TB-495360.jpeg 4 102 28

Doupě vlkanů série

1. díl >

Lydia Susiová se naplno věnuje ochraně vlků v jejich přirozeném prostředí. Když hotelový řetězec začne zastavovat pozemky v sousedství rezervace a začne budovat obrovský obytný komplex, Lydia patří k nejsilnějším odpůrcům výstavby – a promění se v pohyblivý terč. Na scéně se objevuje nový zaměstnanec Projektu vlčích studií Daniel Joseph, nejednou vytrhne Lydii trn z paty a zachrání ji. Ačkoliv se Daniel chová zdrženlivě, Lydia k němu vnitřně pociťuje důvěru. Neskrývá však něco? Sázky se zvyšují, jeden z Lydiiných kolegů je zavražděn a ona se musí rozhodnout, jak daleko je ochotna při ochraně vlků zajít. Potom však šokující odhalení ohledně Daniela změní Lydiinu realitu způsobem, jaký by nikdy nedokázala předvídat. Některé osudy vyžadují odvahu, jiné však žádají ještě mnohem víc a neposkytují žádné záruky. Je předurčena najít pravou lásku… nebo ji drtivá ztráta navždy zničí?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Claimed , 2021


více info...

Přidat komentář

alena6358
27.09.2023 2 z 5

Tato knížka mě vůbec nenadchla, škoda. Za mě série Bratrstvo černé dýky mnohem lepší.

Tereza.Fait
22.03.2023 2 z 5

Za me taky slabsi. Vazne skoda!


maluck
28.01.2023 3 z 5

Bohužel tato kniha mě moc nenadchla.
Děj ubíhal pomalu, větší zvrat se odehrával až na posledních stránkách, kde se však dočkáme velmi otevřeného konce. Opět byl příběh propletený s Bratrstvem. Tady mi to ale docela vadilo. Hlavní postavy byly sympatické a měla každá své tajemství, což činilo příběh o něco zajímavější. Nicméně i přes otevřený konec si nejsem jistá, jestli se do dalšího dílu pustím.

Alena_S
31.10.2022 3 z 5

Já: Připomeňte mi, proč jsem se v Bratrstvu nedostala přes 100 stránek?
Území vlků: Na, tu máš.
Já: Dík, už vím.

Upřímně doufám, že tohle byl jen úvod do nějakého většího světa. Třeba do takového, kde – na rozdíl od téhle knihy – budou postavy vzbuzovat… něco, cokoli… a kde se děj posune za klasické:
Postava 1: Nemůžeme být spolu, zničilo by nás to oba.
Postava 2: A proč seš pořád tady? A proč tenhle dialog vedeme už 250 stran?
(+Sem tam zpestřeno žhavější scénou, aby divačka nevychladla, ať už to má logiku v té situaci nebo ne. Jako když Cimrman píše refrén pro báseň 18+.)

Ten dlouho (!) očekávaný aha-moment pak byl spíš rána z milosti.

Ív688
29.09.2022 2 z 5

Nějak jsem knihu dočetla skoro z povinnosti, nemám ráda knihy jaksi "načaté" a nedočtené...ale abych pravdu řekla, nijak mne příběh neuchvátil a některé stránky jsem téměř přeskočila, chvílemi jsem měla pocit, že už nevím kdo je kdo a příběh pro mne naběhl do jakéhosi zmatení a vlastně i nudy ,zatím nevím, jestli budu číst pokračování, ale jak už někdo poznamenal přede mnou, možná zvítězí ženská zvědavost...

Arlienen
01.08.2022 3 z 5

Číst knížky od autorky J. R. Ward bylo pro mě vždy potěšením. Její knížky jsem si nemohla nechat ujít, protože jsem měla pocit, že bych o něco přišla. Bohužel už delší dobu čtu její knížky jen z povinnosti. Už v tom není ta radost a nadšení jako tomu bylo v minulosti.....
Lydie a ani Daniel mě zrovna nezaujali. Ta jejich chemie nebyla dech beroucí a přišlo mi to takové nemasné neslané.
Celou dobu jsem si říkala, kdo je teda vlk. To bylo pro mě překvapení, ale jinak to byl průměr, který si možná už znovu číst nebudu.

Literarytwins
07.07.2022 3 z 5

J.R.Ward je autorkou, která mě vlastně přivedla k erotické literatuře. O to těžší je pro mě psát tuto rozporuplnou recenzi. Vezmu to tedy asi z gruntu. Sérii Bratrstvo černé dýky od této autorky miluju, to je totiž skvělá čtenářská jízda, která je po všech stránkách dost našlapaná. Říkala jsem si, že bych sérii Doupě vlkanů s tím však porovnávat neměla, čekala jsem ale minimálně podobnou "jízdu". Jenže skutek utekl. *SPOILER* Neporovnávat série bylo o to těžší, protože do jisté míry byly dějově propojené, přitom každá psaná zcela odlišně. Doupě vlkanů psáno v er formě a mnohem, mnohem vlažnějším tónem než bratrstvo. Není zde zdaleka takový náboj a napětí. Hlavní postavy to samé, nemají takovou jiskru. Kdybych neměla přečtené BČD, řekla bych, že tato kniha byla super. Bohužel pro mě byla zajímavá pouze tajemstvím opředená postava Daniela a touha po rozlousknutí záhady. Nejzajímavější a pro mě byla poslední čtvrtina knihy. Zde zase smekám klobouk, protože mi tolikrát spadla brada překvapením. Wardová v poslední čtvrtině předvedla mistrovské dílo a zjistila jsem, že jsem byla po celou dobu vedle, jako ta jedle. Možná kdyby měla kniha méně stran a více akce a erotiky, bylo by to mnohem poutavější. Od Daniela jsem také čekala, že bude velký nebezpečný sex-appealem a testosteronem nabušený alfasamec, místy na mě spíš působil více jako zatoulané štěňátko. V závěru mě velmi překvapila Lydie. Suma sumarum? Brak to sice nebyl, ale oproti bratrstvu zde prostě chyběla ta jiskra, napětí a celkový náboj příběhu. Za mě osobně, kdyby Ward nechala světy oddělené a napsala zcela novou a oddělenou sérii, udělala by nejlépe. Co se pokračování týče, budu váhat...ale pravděpodobně si je přečtu ne ani tak z čtenářské touhy, ale čistě z ženské zvědavosti, jak to tedy celé dopadne.

Kiwicatko
01.07.2022 3 z 5

Tak jako vlkana jsem teda tipovala nekoho jineho. A v prubehu cteni jsem to asi dvakrat zmenila :) nakonec jsem byla dost prekvapena.

Nicmene co mi vadilo bylo propojeni s Bratrstvem. Ale ne proto, ze by bylo spatny a vadilo by mi, ze chce autorka vyuzit jeho slavu, ale proto, ze i presto jak paradni to je serie se nejsem schopna prehoupnout dal nez ke ctvrtemu dilu. Takze mi momentalni zminky dost kazi zazitek z pribehu.

Jinak na deuhy dil jsem zvedava, zajima me kam se to bude ubirat.

Lee7
30.06.2022 3 z 5

Nevím, co si o příběhu myslet.. zatím moc neřekli.. ale tuším, kam si ho zasadit.. počkám s čím přijde další díl. Bratrstvo je pro mě oblíbenější.. i když Xhex mě zajímá co řeknou..

Duchoslp
26.06.2022 3 z 5

Za mě je Bratrstvo o něco lepší. Děj byl takový pomalejší, ale nebyl úplně špatný. Překvapením bylo, kdo je nakonec vlkodlak. Uvidíme, jak se bude příběh dál vyvíjet

LucijeT
14.06.2022 5 z 5

Mě to příjemně překvapilo. Otevřený konec mi nevadil a ačkoliv jsem se velmi obávala propojení s Xhex a Johnem tak i to mě příjemně překvapilo. John tam má jen doplňkovou roli a chová se kupodivu celkem racionálně a Xhex je zajímavé téma, nehledě na fakt, že já obecně ty Sympathy můžu, hlavně teda Rehvenge :-) jediné co mě trochu zarazilo (a možná na to dojde v dalších dílech), že jsem očekávala napojení na vlkany zmíněné v Šakalovi... ale to mi nějak nesedí, protože tady hlavní hrdinka očividně není nijak nadstandartně dlouhověká, přičemž ten vlkan co seděl se Šakalem ve vězení očividně disponoval dlouhověkostí jako upíři.. tak uvidíme, možná je ona a její rodina jen nějak napůl vlkan... ostatně to se asi uvidí v dalších dílech, Wardce věřím, že to má promyšlené :-) a jak jsem tu viděla v pár komentářích - nevim jak ostatní, ale já Wardku čtu proto, protože má dobré konce. Kdyby tam pořád někdo umíral, nebylo by to tak příjemné a pohodlné čtení pro holky. To si můžu přečíst nějaký horor, když budu prahnout po tom, aby tam nebyl happy end....

nai.ivka
10.06.2022 3 z 5

Slušný rozjezd, i když trochu chaos, nějaké nelogičnosti, něco bylo nevěrohodné a konec je divný.

narisa
10.06.2022 5 z 5

Nová kniha z nové série této autorky se mi opravdu moc líbila. Je to zase trochu něco jiného. Chvílemi na mě působila jako takový tajemný thriler. A i když miluju Bratrstvo, tak tady mi to propojení úplně nesedlo. Raději bych to viděla jako úplně samostatný svět. Ale autorka má takto propojené všechny knihy s fantasy prvky.
Zpočátku mě fakt mrzelo, co se stalo Rickovi a pak jsem jen koukala, jak se to vyvrbilo. A to nemluvím o utajených identitách hlavních hrdinů. Tentokrát jsem to fakt odhadla špatně. Ale Lydie a Daniel byli opravdu zajímaví hrdinové a já se moc těším na pokračování. Zatím jsem si všimla, že má série mít tři díly.
Rozhodně doporučuji k přečtení.

martina1199
04.06.2022 4 z 5

Líbilo se mi to, ale na hlavní části je docela poznat, že je to rozjezd série. Hodně zůstalo nevysvětleno. Ovšem slušně překvapení v tom, kde je "hlavním vlkem" a velmi šikovné propojení s mou oblíbenou ženskou postavou ze světa Bratrstva černé dýky :-) Rozhodně jsem zvědavá, jak to bude pokračovat, jak ve vlčí, tak i upíří části :-)

LiLLu
30.05.2022 2 z 5

Na novou serii vlkodlaku jsem se hodne dlouho tesila, hned jak to Wardka zverejnila. Ale bohuzel prislo zklamani. Ze začátku se to dobre rozvíjelo, ale pribeh se porad motal tak nejak nikde a nic. Samozrejme tam narvala i bratrstvo, což me otravilo uplne. Ne ze bych je nemela rada, ale uz je jich vsude plno. Nikdo neumira vsichni se silene miluji a časove mame pocit ze jsme porad v dobe kdy si kluci vsichni nasli frajerky...
Pribeh je samozrejme narvany na poslednich 100 stran a mela jsem pocit jako by proste placala z niceho, a padoucha nemela vubec promyslenyho..ani samotny pribeh.
Wardka jede spis na kvantitu nez na kvalitu. Vydat co nejvic blbosti a hlavne vsude narvat bratrstvo, ktery uz jsou proste nuda..

Janápek621
30.05.2022 5 z 5

A mně se to zrovna líbilo. Asi to je tím, že jsem nečetla bratrstvo, takže ona nasazená laťka, kterou tu všichni zmiňují, mě jaksi minula. Ale pro mě tam bylo vše, co má správná oddechovka mít. Jen ten polootevřený konec mě štve. No, počkám si a uvidíme, jak to bude pokračovat dál.

Hatshepsut
29.05.2022 3 z 5

Obdivuji J.R.Ward jak dokáže napsat série, které už mají mnoho postav a stále jsou příběhy propletené více dějovými linkami a vy jste rádi, že při čtení stíháte neuvěřitelný tok jejích myšlenek. Nicméně zde to nebylo tak náročné, linky byly dvě, z nichž jedna se známým postavy členů z bratrstva. Souhlasím s názory, že tomu něco chybělo, ale přikládala jsem to prvnímu dílu této série, že bude rozjezdový. No ale co ten střihlý konec? To se ostatním autorčiným příběhům vůbec nepodobá. Jinak námět dobrý, ale postavy zde stále více skrývali tajemství, které bylo na konci slabě odhaleno, což mě zklamalo. Nicméně si na další díl počkám a uvidíme.

Dellphi
25.05.2022 2 z 5

Pro mě je tato kniha zklamání. U J.R.Ward jsem zvyklá na to, že se od knížky nemůžu odtrhnout a myslím na děj, i když momentálně nečtu. Ale tady mě to neoslovilo ani při čtení… Děj byl spíše nudný, pořád jsem čekala na nějakou akci, která ale nepřišla, postavy sice zajímavé, ale jakoby neúplné, prostě jsme se toho o nich moc nedozvěděli. Spíše jsem si v nich udělala zmatek (viz. šerif). Člověk by řekl, že autorka bude chtít čtenáře nalákat na další díly, ale to se tak nějak nepovedlo…. Faktem ale je, že si autorka dost zvedla laťku u série bratrstva, takže se jí to teď bude jen stěží dohánět. Ale i nadále má mou důvěru a věřím, že další díly budou lepší (snad).

Janičta
24.05.2022 2 z 5

Ohhh nein!
Dopoledne jsem dočetla, nechala si to projít hlavou, pročetla komentáře zde a nic z toho mi dojem nevylepšilo. Prostě slabota.
Postavy ploché - hlavní "hrdinka" je těsně před zhroucením, ale nic moc víc se o ní zjistit nedá. Hlavní hrdina odtažitý, ale má kolem sebe alespoň jisté tajemno.
Příběh je stěží dobrá detektivka, většinou nuda, nuda, nuda...i nudné pasáže Bratrstva v předchozích knihách se mi četly lépe, zde je útlá linka Bratrstva příjemným zpestřením.
Konec přinese malé překvapení a knize je pár postav o kterých si říkám, kdo nebo co jsou a jak to s nimi bude dál, ale když to nebudu vědět, v pohodě to přežiju.
Jako start nové serie je to dost mizerné. Při při rychlosti s jakou Ward knihy vydává, si říkám, jestli jen ona neposkytne námět, někdo to za ní nenapíše a ona to jen schválí...protože tohle nemůže myslet vážně. Upíry představila mnohem lépe.

anna7852
18.05.2022 3 z 5

Obálka luxusní, ale příběh už tak moc ne:(
Polovinu knihy jsem se docela i nudila, čekala jsem jako že víc vlkanů, proměn atd,ale bohužel.
Přijde mi že Wardka nasadila serii BČD laťku hodně vysoko,kterou uz neudrží i Šakal byl pro mě docela zklamání