Dorianova kliatba

Dorianova kliatba https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358195/mid_dorianova-kliatba-Dov-358195.jpg 4 30 4

Dorian Wayne je mladý muž, ktorý sa rád obklopuje umelcami a plnými dúškami si vychutnáva všetko, čo mu život v Londýne na konci 19. storočia ponúka. Do jeho života však vstúpi mladá nádejná maliarka Violette Reynardová. Ich vzájomné city prehĺbi obraz, ktorý namaľuje. Ani jeden z nich však ešte netuší, ako veľmi ovplyvní táto osudná maľba ich životy a že v Dorianovom vnútri prebudí netvora, ktorý nepozná hranice... O mnoho desaťročí neskôr žije v Londýne Annabelle Evansová – žena poznačená tragédiou, ktorú však životné okolnosti nedokázali zlomiť. Pracovný telefonát od známeho muža rozhodí jej pokojný svet a dá mu smer, ktorý by ani vo sne nečakala.... celý text

Přidat komentář

Monuschka
05.04.2024 5 z 5

Tato kniha mě velmi mile překvapila a na konci rozbrečela. Autorka se inspirovala knihou Obraz Doriana Graye, kterou mám moc ráda. Četla jsem jako maturitní četbu. Příběh, kde láska překonala staletí...
Postavy Doriana z obou knižních příběhů se podobají tím, že oba pohltí krása obrazu jejich podobizny. Nicméně tento Dorian je krapet jiný a dojde mu, co způsobil... Nicméně pozdě... Prozrazovat určitě nebudu.
No a jak již z názvu vyplývá, kletba ho na světě uvěznila na mnoho desetiletí. Příběhem se prolínají Dorianovým vyprávěním obě doby. Jeho tehdejší dávná i nynější, což dává knize krásnou atmosféru jakéhosi tajemna. Nechybí ani jemná romantická linka.
A to, že nové šance dostáváme, že láska může překonat dlouhé časové období a zde i jedno celé století, ke konci příběhu můžeme vidět. Poučit se z minulosti a být vděční za novou šanci... To se v příběhu povedlo a já jsem si hezky pobulela.
Knihu jsem si moc užila a znovu se k ní vrátím. Dostala se ke mně v rámci knižní štafety.

TerkinKnižnySve
07.11.2023 5 z 5

Michaela Ella Hajdukova - Dorianova kliatba

Neviem či je to teda tým, že druhá kniha od autorky je o mojej druhej srdcovke Dorianovy alebo je to tým, že autorkyne knihy sú jednoducho úžasné ale toto bol ďalší úžasný nášup.

Zo začiatku spoznávame Doriana v prítomnosti a postupne nas sprevádza svojou minulosťou.

Bellu som si obľúbila ihneď, veľmi inteligentná, kreatívna a krásna žena, ktorá sa hneď nerozpustí z akejkoľvek ponuky a zvlášť nie z nejakého pána Doriana

Koniec bol neskutočne úžasný a krásny a hoci sa autorka veľmi snaží vyhýbať sa originálnu to v týchto dielach jednoducho nejde o to viac jej skláňam poklonu, že tieto veldiela dokáže takto krásne obohatiť, pozmeniť s ukázať zas z iného pohľadu.

Naozaj som si túto knihu užila plnými dúškami a veľmi odporúčam si ju prečítať.

Už teraz sa teším na ďalšie knihy, ktoré sa mi dostanú pod ruku, ešte že ich je dosť


Gabriela143
16.06.2020 5 z 5

Krásny romantický príbeh s ešte krajším zakončením.

mirka2558
19.01.2020 5 z 5

Neviem ako to táto autorka robí ale veľmi sa mi páčia jej knižky. Oddychové, krásne pekne ukončené.... Dávam plný počet.

Autorovy další knížky

2018  82%Draculova žena
2019  88%ZlatovláSSka
2015  93%Zákon krvi
2019  86%Rekviem pre anjela
2021  89%Zimný palác

Kniha Dorianova kliatba je v

Přečtených35x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce89x
Chystám se číst9x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x